Home Høyda Skattejakt i nye lokaler

Skattejakt i nye lokaler

Carbergveien Bruktmarked, tidligere Masvotorget, har flyttet inn i store og nyoppussede lokaler, like bak Rygge Storsenter. Første åpningsdag er torsdag 4. april.– Vi åpner med kaffe og vafler til en rimelig penge, lokker Alf Andersen.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst og foto

Carlbergveien Bruktmarked er en del av Personalpartners omfattende arbeid for å få folk ut i jobb. Ved å legge til rette, følge opp ved hjelp av personalutviklere, og gi folk forskjellige typer arbeidsoppgaver, har Personalpartner i mange år fått folk inn i en aktiv hverdag. På bruktmarkedet står ulike arbeidsoppgaver i kø for både fast ansatte, lærekandidater og de som er innom på arbeidsutprøving.

Vi møter personalutviklerne Alf Andersen og Sven Åge Markussen tre dager før åpning. Det har vært hektisk aktivitet i den nye bruktbutikken i ukesvis, og sammen med staben er Alf og Sven Åge nå inne i sluttspurten. Kun støvtørking og opphenging av bilder gjenstår. For øvrig er butikken smekk full av spennende varer.

– Ja, dette har vært et bra kjør, men alle har stått på for å få alt på plass, så vi nærmer oss godt nå, sier Alf Andersen.

HAR STÅTT PÅ: Synnøve Solbakken (t.v.) og Nikoline Fløgstad har fylt opp klesavdelingen med pent brukt tøy av alle slag.

Romslig butikk

Den nye bruktbutikken er på cirka 330 kvadratmeter, og i tillegg kommer lager, kontorer, møterom, kjøkken og klargjøringsverksted.

– Her jobber sju faste, to lærekandidater innenfor salg og service, fire som er på arbeidsutprøving, samt vi to personalutviklere, forteller Andersen og Markussen.

Det som tidligere var en dyreklinikk, har blitt til et åpent og lekkert butikklokale, med egne avdelinger for klær, sko og vesker, bøker, tegneserier, film og musikk og bruksgjenstander til kjøkkenet. Så å si hele lokalet bugner av møbler – både nyere, antikke og av det slaget som havner inn under begrepet «retro», altså teak og palisander. Vaser, pyntegjenstander, malerier og annet er med og både dekorerer, samt å gjøre butikken til et spennende sted for en god skattejakt. Til å med et eget «gubbehjørne» har de fått plass til. Ordet «gubbehjørne» har journalisten lånt fra svenske auksjonsforretninger, som gjerne har et eget hjørne for verktøy, fiskeutstyr og rariteter av det rustne og røffe slaget.

SPENNENDE UTSTILLINGER: Gamle kasser, nye utstillingsbord, teakhyller og nyinnkjøpte stålhyller – sammen skaper utstillingene på Carlbergveien Bruktmarked et spennende inntrykk.

I bakgrunnen

På klargjøringsverkstedet står det folk som pusser på treverk, oljer, beiser og lakkerer. Bak på kjøkkenet vaskes det ivrig på porselen, keramikk, glass og krystall. Alt skal skinne til åpningsdagen.

En stor garasjeport forenkler mottaket av gaver fra distriktets innbyggere. Esker blir åpnet og ting blir sortert. En bruktbutikk er mest spennende når det er stor gjennomtrekk av varer, og dette kan de på bruktbutikken til Personalpartner. Det er bare å glede seg. Den nye butikken er et spennende og lekkert syn. Torsdag 4. april, klokka 10.00 åpnes dørene, og som i alle andre bruktbutikker – her er det «først til mølla-prinsippet» som gjelder. Stort sett har man bare ett eksemplar av hver vare…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Næringsavisen presenterer Mosseregionen

Vår andre nettavis Næringsavisen presenterer B2B nyheter fra Mosseregionen som en egen kategori https://naeringsavisen.no/mosseregionen Har du tips...

Mr. BLUES IS COMING TO TOWN 23/11 kl 15

Denne gangen tar kongen av Norsk blues, Reidar Larsen med seg øverste hylle av musikere og vi kan love et heidundrende show.

Har du smakt Julechips?

På ren impuls havnet disse i handlekurven min 19 nov 19. Er jeg bare lett å lure...

Midway

Midway er en skikkelig krigsfilm av den gamle sorten til tross for at den er produsert og gitt ut i vår tid. Fargefilteret, heroismen og de massive slagene minner veldig om klassiske krigsfilmer.

Den gamle skovhytta

Forsker man litt på lokalhistorie dukker det noen ganger opp små perler. Små skildringer eller historier som levendegjør fortiden og fortidsmenneskenes livsførsel.