Home Moss Stor jobbmesse i Mossehallen

Stor jobbmesse i Mossehallen

For tiende gang arrangerer de fire Nav-kontorene i distriktet jobbmesse for arbeidssøkende og arbeidsgivere. I år har også Follos seks kontorer kastet seg på lasset.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst og foto

Onsdag 3. april klokka 13, åpnes dørene til Mossehallen. Inne sitter arbeidsgivere og karriererådgivere klare til å møte rundt 1.000 arbeidssøkende. Det er klart for en av Norges største jobbmesser.

– Pr i dag er hele 45 bedrifter påmeldt, og når vi ser på forrige jobbmesse, og hvor mange som møtte opp på den, så tror og håper vi at vi kan forvente å passere 1.000 besøkende, sier rådgiver i Nav Ken Olsen.

Begynner å bli erfarne

Ni ordinære jobbmesser har distriktets fire Nav-kontorer unnagjort de siste årene. I tillegg arrangerte de en egen messe for de tidligere ansatte ved Moss Lufthavn Rygge. Messene arrangeres i samarbeid med aktører som Din Utvikling, Fortuna HR, Oppfølgingsenheten Frisk og Personalpartner. Nå har også de seks kontorene i Follo blitt med, og dette er noe Olsen setter stor pris på.

– Follo er et naturlig nedslagsfelt for både bedrifter og jobbsøkende i distriktet. Det blir litt Viken-tanken – dette at man like gjerne kan trekke nordover som sørover for å finne jobb. Vi er veldig glade for at Follo nå er med. Follo er en naturlig utvidelse og et spennende område med mange arbeidsplasser. Det har også vært godt å ha hjelp av Andreas Kjellin Bergmann i det store prosjektet som en jobbmesse jo er, sier han.

Glad for samarbeidet

Andreas Kjellin Bergmann er markedsrådgiver ved Nav Vestby, og representerer Team Follo, som er markedsteamet til Nav i Follo.

– Vi er veldig glade for å få være med på dette, og vi må jo si at vi er med både for å lære og bidra. I Follo har vi aldri hatt denne typen arrangementer, så dette er noe nytt og spennende for oss, uttaler han.

Totalt er 48 stands påmeldt til nå. Av disse er 45 arbeidsgivere, mens de siste tre er karriererådgivere. Kjellin Bergmann opplyser at det kan falle på plass noen få til før messa åpner. Blant de påmeldte arbeidsgiverne, finnes mange ledige jobber – både for faglærte og ufaglærte. En av arbeidsgiverne trenger hele 40 nye arbeidstakere. Målgruppen for de mange ledige jobbene er alt fra ungdom til 55+, og bransjene strekker seg over, salg og kundebehandling, helse og omsorg, transport, sikring og vakthold, kabinpersonell/ flyvert, plate og sveis, lager og logistikk, lærer og instruktør. nhideused0 \ls

I forkant av jobbmessa er det sendt ut 2.200 personlige invitasjoner fra de ti involverte Nav-kontorene. Olsen og Kjellin Bergmann ønsker å påpeke at man også kommer inn på messa uten invitasjon.

– Messa er åpen for absolutt alle som vil komme, forteller de.

Vel anvendt tid

Nav stiller med 35-40 personer som skal være i sving under messa, og man kan kanskje lure på hvor lurt det er å ta disse ut av sine faste arbeidsplasser en hel dag.

– Dette er vel anvendt tid på flere måter; Vi lærer mye av å møte både arbeidssøkende og arbeidsgiverne. Vi får en mer direkte kontakt med brukerne på begge sider, og vi høster masse markedskompetanse på et arrangement som dette, avslutter Ken Olsen.

De senere årene har Nav-kontorene i Mossedistriktet arrangert to jobbmesser i året. Dette blir den største – kanskje også en av Norges største. Det er andre gang messa blir avholdt i Mossehallen. Messa er åpen fra 13.00 til 15.30.

Previous articleSkattejakt i nye lokaler
Next articleHusker du denne?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Blueskveld med Feldson Association

Det er på Cafe Røed på Røed Gård på Jeløy det skjer, og datoen er fredag 13. desember. Da er det nemlig klart for en heftig blueskveld...

Steinars julekalender: Luke 5

Ofte møter man glade og lykkelige mennesker, men av og til møter man også på mennesker som oppleves negative og destruktive, og...

Til helgen er det julemarked i Moss

Kirketorget skal fylles av julestemning og glade mennesker førstkommende helg. Gå ikke glipp av byens store julearrangement. ARNE KRISTIAN...

Steinars julekalender: Luke 4

Du har i deg kraften til å forvandle negative følelser og opplevelser til positive følelser og skapende kraft for deg selv og dine...

Førjulstid i kommunene Rygge og Moss

Julen kommer igjen mot oss like fort i år som tidligere. Kaldt og mørkt er det og litt snø har vi fått....