Home Hjem og bolig Slik finner du farger til hytta

Slik finner du farger til hytta

Hva er viktig å tenke på når man skal finne farger til hytter? Flügger Fargekonsulent Gry Spratt ser etter nyanser som harmonerer med omgivelsene uten å miste fokuset på det personlige preget og hyttekosen.

SUSANNE DAHL/IFI.NO tekst

Det er mange ting å tenke på når man skal gjøre endringer på en hytte, enten det er snakk om eksteriør eller interiør. «Den tradisjonelle røde hytta kommer nok aldri til å forsvinne, og det ønsker vi selvfølgelig ikke heller», sier Gry Spratt, Flügger Fargekonsulent i Bergen. Om man derimot ser for seg et annet uttrykk på sitt andre hjem, mener hun at det å observere omgivelsene er et godt utgangspunkt for alle prosjekter man skal foreta seg. «Det høres kanskje åpenbart ut, men det kan gjøre en stor forskjell og samtidig sørge for en sømløs harmoni mellom hytta og naturen rundt», sier fargekonsulenten.

 «Har du hytte ved sjøen passer blå, grå og blågrå toner svært godt med landskapet rundt, da disse fargene samspiller godt med de naturlige fargene vi finner i havet, sanden, sivet og svaberget», sier hun. Hele stilen kan toppes av med den klassiske, maritime stilen innendørs, eller lyse og varme toner som kontrast til det blå eller grå utendørs. «La deg inspirere av stoffer i lin, blonder og naturlig fiber. En lys beige eller en varm grå på veggene gir den lune følelsen mange er på jakt etter mot de kaldere tonene utendørs», forklarer fargekonsulenten.

 «I skogområder kan man gjerne hente opp nyanser fra naturens elementer slik som trær, stein og jord. Brune og grønne toner skaper en veldig lekker effekt i disse omgivelsene», sier hun. Stilen kan gjøres komplett med en terrasse i mørke toner, som også forhindrer like stor grad av grønske. «Inne kan stilen være lun og varm, med elementer i brune og gyldne toner. Det kan også være fint å bruke tapeter som henter opp skogstema eller skaper kontrast til nøytrale farger på veggene», sier fargekonsulenten.

 På fjellet er det igjen de grå, mørke og gyldne tonene som harmonerer spesielt godt med omgivelsene. «Hytter på fjellet kan ofte innredes med rikere farger, for å skape en varmere stemning innendørs som kontrast til det ytre», forklarer hun videre. «Man kan med fordel hente inn duse farger fra lyngblomsten eller varme toner fra kveldssolen», sier hun.

 Når det er sagt er det selvfølgelig aller viktigst å få frem sin personlige stil. Dette hjelper vi deg veldig gjerne med. Også må vi ikke glemme at hytta er et sted man drar til for å slappe av og kose seg.

 Tips og råd fra fargekonsulenten til hytteeiere:

  • Fokuser på omgivelsene og samspill av farger
  • Kombiner fargenyanser, tekstiler og tapeter
  • Ikke glem at hytta er et sted man ønsker å slappe av og kose seg
Previous articleMed skråblikk på drosjer
Next articleKabelguttane

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Takk for oss!

Grunnet manglende inntekter, ser vi i Morsa Tidende oss nødt til å avslutte driften av det som var ment å bli en...

La’ars in memoriam

Nekrolog over Lars Molvig Skrevet av Ken Uggerud Enda en fantastisk personlighet i Rygge har måttet...

NAV-skandalen og EØS

NAV-saken er den mest omfattende skandalen både for innbyggere og tilliten til alle statsmaktene og statsforvaltningen i moderne tid.

Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den personen vi syntes er Norges nye gitarhelt, nemlig Tommy Kristiansen (f. 5. 5....

Frode Alnæs til Eftablues

Moss Bluesklubb har levd med oppbrettede ermer og høyt pågangsmot i en årrekke. Som de berømte perlene på på den like berømte...