Home kultur Harald hyller Leonard

Harald hyller Leonard

Harald Hougaard har vist seg som en dyktig tolker av en rekke legendariske artister. Førstkommende fredag hyller han Leonard Cohen med en konsert på Anjas lille cafe på Arena.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

Den legendariske låtskriveren, artisten, lyrikeren, romanforfatteren, skuespilleren og tidvise kunstmaleren Leonard Cohen bør være kjent for de aller fleste av oss. Karrieren strakk seg over hele 60 år – først som dikter og forfatter, og så som plateartist med debutalbumet Songs of Leonard Cohen i 1967.

Totalt ga Cohen oss 14 studioalbum, og dermed et godt knippe låter – som serveres best til et glass kraftig rødt, og gjerne litt ost og druer.

På topp i Norge

Den alltid dresskledde canadieren med blodlinje fra Litauen, er for oss nordmenn kjent for både musikken, og hans forhold til vår lokale Marianne Ihlen. Den næreste delen av forholdet deres, varte i åtte år, men kjærligheten dem imellom tok aldri slutt, og de to hadde kontakt helt inntil livets slutt.

I 1988 slapp han albumet I’m Your Man, noe som for alvor spikret Cohen fast i den norske folkesjela. Innen utgaven av året hadde plata solgt 180.000 eksemplarer her i landet, noe som resulterte i platinaplate. Faktisk var Norge det første landet hvor I’m Your Man gikk til topps på hitlistene.

Anjas lille cafe

Så tilbake til vår lokale helt. Det brygger opp til stor fare for hygge og kos når Harald Hougaard skal holde konsert på Anjas lille cafe på fredag. Intimkonserten byr på et utvalg av Leonard Cohens kjente låter, og Hougaard lover å by på både «Suzanne», «So long Marianne», «First we take Manhattan» og «Hallelujah», men også noen bortgjemte skatter som ikke høres så ofte på radio.

Harald stiller med forskjellige gitarer og andre strengeinstrumenter, og trolig har han laget de aller fleste av dem selv. Han stiller også forberedt med små historier fra Cohens lange og innholdsrike liv.

I tillegg kommer Anne Kristin Bakke, damen som har markert seg som sjokolademaker med en rekke egenkomponerte godbiter på lager. Til fredagens konsert har hun også spesialdesignet et knippe konfekter som presenteres for første gang.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Den gamle skovhytta

Forsker man litt på lokalhistorie dukker det noen ganger opp små perler. Små skildringer eller historier som levendegjør fortiden og fortidsmenneskenes livsførsel.

Herman Dominus lager julegaver til private og bedrifter i Mosseregionen

Herman Karstensen Bugten er en utviklingshemmet gutt på 22 år som har startet sitt enmannsforetak ( Herman...

Rita Westvik åpner Linn Kristin Sørviks salgsutstilling torsdag

Moss Kunst Ramme er rammen om Linn Kristin Sørviks salgsutstilling i Moss. Sørvik er en ung og fremadstormende kunstner fra Karmøy, og...

Komiker fra San Francisco til Standup Moss

- Vi gleder oss veldig til å starte opp på Verket Scene, sier Rune Vold i Standup Moss i forkant av deres...

Hyggelig juleopplevelse med dyrebeskyttelsen

Moss og Omegn Dyrebeskyttelse er en frittstående dyrebeskyttelse i sitt 70ende år, som verken får statsstøtte eller kommunal støtte. Derfor må pengene...