Home Moss Rødskjegg og sjørøverne feirer 20 år på scenen - er populære som...

Rødskjegg og sjørøverne feirer 20 år på scenen – er populære som aldri før

381 personer hadde betalt seg inn på lørdagens premiere i Nesparken. Stemningen var høy, og ungene like elleville som sjørøverne og sjørøverinnene på scenen.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst og foto

Et 20 års jubileum er noe man kun feirer en gang, og da slår Kaptein Rødskjegg og Sjørøverne til med helt ny jubileumsforestilling, med tre helt nye karakterer i showet. Denne gang møter sjørøverne fra Moss nemlig en trio med skumle planer, Kaptein Rødstrømpe, Erta og Berta, eller Prinsessebanden som de også er kjent som.

En sjørøverkaptein med kyssesyke og egen kysseloggbok kan lett få fot når det kommer damer til brygga. Heldigvis er de dameallergiske kameratene hans, Jern Harry og Kalle Kanon på pletten for å redde ham fra «uløkka».

Kjente sanger, nye sanger, kjappe replikker (også av det slaget som går langt over hodet på frammøtte småpirater), pyroteknikk og sjarm i pøser og skipssekker – et sommershow med Kaptein Rødskjegg og Sjørøverne er alltid en glede å overvære.

For 20 år siden ble det sluppet en CD på markedet. Plata inneholdt kjente sanger av Torbjørn Egner, og det var fire karer fra Moss som hadde fått oppdraget med å spille dem inn. Det var da Kaptein Rødskjegg og Sjørøverne ble født. Siden den gang har de sluppet plater, show og DVDer med egenprodusert materiale, og vært standhaftige med sine show i hjembyen. I tillegg har de vært på tokt i både nære og fjerne farvann, samt reist rundt med VGs sommerturne og underholdt barn og voksne på Stena Saga Barnas Båt.

Her er noen stemningsbilder fra årets show, Kaptein Rødskjegg og Prinsessebanden.

2 COMMENTS

  1. Alltid god stemning med Rødskjegg og gjengen! Sommerens vakreste eventyr. Hvert år!! Kan ikke gå glipp av det! Bra skrevet og herlige bilder 😊

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Den gamle skovhytta

Forsker man litt på lokalhistorie dukker det noen ganger opp små perler. Små skildringer eller historier som levendegjør fortiden og fortidsmenneskenes livsførsel.

Herman Dominus lager julegaver til private og bedrifter i Mosseregionen

Herman Karstensen Bugten er en utviklingshemmet gutt på 22 år som har startet sitt enmannsforetak ( Herman...

Rita Westvik åpner Linn Kristin Sørviks salgsutstilling torsdag

Moss Kunst Ramme er rammen om Linn Kristin Sørviks salgsutstilling i Moss. Sørvik er en ung og fremadstormende kunstner fra Karmøy, og...

Komiker fra San Francisco til Standup Moss

- Vi gleder oss veldig til å starte opp på Verket Scene, sier Rune Vold i Standup Moss i forkant av deres...

Hyggelig juleopplevelse med dyrebeskyttelsen

Moss og Omegn Dyrebeskyttelse er en frittstående dyrebeskyttelse i sitt 70ende år, som verken får statsstøtte eller kommunal støtte. Derfor må pengene...