Home kultur Hilde Louise Asbjørnsen til Byfesten - tett sensommerprogram

Hilde Louise Asbjørnsen til Byfesten – tett sensommerprogram

Det er alltid noe å finne på i Moss, så denne artikkelen burde ikke komme som noen bombe på noen. Allikevel har vi funnet det riktig å oppsummere litt av de kommende dagenes tilbud. Gå ikke glipp av gratiskonserten førstkommende lørdag!

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

Fredag 9. august avholder Rødt Moss et arrangement de har kalt Folketinget i Moss. Stedet er House of Foundation i Møllebyen, og arrangementet starter klokka 18.00. På programmet finner vi, kort fortalt, informasjon om Rødts politikk, ved partiets nestleder Marie Sneve Martiussen og ordførerkandidat Eirik Tveiten. Sistnevnte vil legge fram Rødt Moss’ hovedsaker ved årets valg, og det blir panelsamtale med toppkandidatene, hvor publikum kan stille spørsmål. Noen av temaene for kvelden er «Oslo Modellen» – for et seriøst arbeidsliv, «Sjøsiden Hage» – og byutvikling, innbyggerinvolvering, samt Riksvei 19. Kvelden avsluttes med et musikalsk innslag.

Lørdag 10. august holder Heidi Gjermundsen Broch og Terje Norum en soloppgangskonsert i hagen på Torderød gård. Arrangementet blir åpningen av de tiende Christian Frederik-dagene, og med tanke på at det faktisk er en soloppgangskonsert, må man tidlig opp for å få med seg musikken og frokosten. Arrangementet starter nemlig klokka 05.00.

Samme dag, om enn noe senere på dagen, går årets byfest av stabelen. Denne gratiskonserten avholdes på Kirketorget, og blir en god miks av artister og musikkstiler. Det er KluBb1 som er arrangør av konserten, og Brede Bøe stiller som konferansier. Vår alles Brede går på scenen klokka 12.00. Deretter følger Hot Rod Double med Terje Kinn, Bjørn Haglund og Aleksander Haugland Ormvoll (12.10), Elva med Ola Innset og Elizabeth Morris (12.45), PLOPP – rock’n roll for barn i alle aldre (13.00), Aleksander Walmann (13.50), Greenhouse med Lise Jegleim, Håvar Sunde, Gjermund Stordahl og Joar Jegleim (14.30), Iversen med Vegard Iversen, Runar Gimre, Lars Petter Holstad, Trygve Sandnes og Trond Øverland (15.15) og hele Norges Hilde Louise Asbjørnsen med orkester klokka 16.00.

Hilde Louise Asbjørnsen. FOTO: Wikipedia

I telt rundt sceneområdet blir det aktiviteter for barn – drageverksted, maskeverksted, ansiktsmaling, suvenirkonkurranse med mer. Alt er gratis.

Men lørdagen er ikke over enda. Lørdag ettermiddag, klokka 18.00, vises gratis utekino på Verket Scene. Det er da Pixar-filmen «De utrolige» som ruller over lerretet. Klokka 21 er det klart for legendariske «Top Gun» med Tom Cruise. Ta med egen stol, og eventuelt noen du har lyst til å se film sammen med, og møt opp!

– Det blir salg av brus, pølser og popcorn, og stemningen blir helt sikkert minst like magisk som det vi har hatt under tidligere utekinoer. Hent gjerne ut gratisbilletter på https://mossisentrum.ticketco.events/no/nb/m, oppfordrer Moss i Sentrum.

Parkfestivalen 2019, Peppes Pizza Tollboden, 929 Produksjon og Smokie ber inn til konsert med ringrevene og norgesvennene i den smått legendariske gruppa Smokie. Også dette foregår på lørdag. Hvem klarer vel å glemme «Living Next door to Alice»? Riktignok er det kun bassist Terry Uttley som fremdeles er med i gruppa, men sangene er de samme som har herjet VG-lista mer enn selveste The Beatles.

Smokie har opparbeidet seg en status som en del av den norske folkesjela. Lik det eller ikke, men sånn er det.

Vi tar med søndagen også; Da gjester nemlig Norges fremste krigsfotograf, Harald Henden, Verket Scene. Der vi han være i samtale med forfatter Svein Tore Bergestuen, fortelle historier og vise bilder fra fronten – helt fra hans første reise til Afghanistan i 1989, via angrepet på Bagdad der han var første fotograf på plass i byen, fram til dagens blodige konflikter. I snart tre tiår har Henden reist rundt og tatt bilder av verdens mest brutale konflikter og katastrofer. Denne mannen sitter inne med opplevelser så voldsomme at de færreste av oss hadde taklet dem. Du kan få del i noen av historiene på Verket Scene klokka 18.00.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Næringsavisen presenterer Mosseregionen

Vår andre nettavis Næringsavisen presenterer B2B nyheter fra Mosseregionen som en egen kategori https://naeringsavisen.no/mosseregionen Har du tips...

Mr. BLUES IS COMING TO TOWN 23/11 kl 15

Denne gangen tar kongen av Norsk blues, Reidar Larsen med seg øverste hylle av musikere og vi kan love et heidundrende show.

Har du smakt Julechips?

På ren impuls havnet disse i handlekurven min 19 nov 19. Er jeg bare lett å lure...

Midway

Midway er en skikkelig krigsfilm av den gamle sorten til tross for at den er produsert og gitt ut i vår tid. Fargefilteret, heroismen og de massive slagene minner veldig om klassiske krigsfilmer.

Den gamle skovhytta

Forsker man litt på lokalhistorie dukker det noen ganger opp små perler. Små skildringer eller historier som levendegjør fortiden og fortidsmenneskenes livsførsel.