Home kultur Norges første Route 66 Bar & Saloon åpner fredag - på Jeløy

Norges første Route 66 Bar & Saloon åpner fredag – på Jeløy

Fredag 16. august klokka 66 minutter over 16 åpner Norges første Route 66 Bar & Saloon, i «Route 66 alleen 66», på Jeløy – bedre kjent som Rockhouse. Verdens største Route 66 skilt (6,66 meter høyt) avdukes samtidig på stedet.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

Det er grunnleggeren av verdens største tilbyder av guidede turer langs den originale Route 66 i USA, Arve Stallvik som er arkitekten bak det nye prosjektet på Rockhouse. I samarbeid med Rockhouse-general Kjell Asbjørn Dahlmann tilfører duoen noe nytt og spennende til huset som åpnet dørene i 2007.

– Jeg har alltid hatt lyst til å åpne Norges første Route 66 bar & saloon. Fredag skjer det, sier Arve Stallvik til Morsa Tidende.

Rockhouse på Alby blir nå etablert som Norges første Route 66 pub og saloon. Kjell Asbjørn Dahlmann, Mr Rockhouse, åpnet stedet i 2007. Fredag blir det konsert med Kjell Jørung og mye annen moro på stedet. FOTO: Arne Kristian Løvik Stellander

En mann med ideer

Stallvik er en mann som liker å få ting til å skje. Får han først en god ide, en god følelse for et prosjekt, eller en ny interesse, ja så kaster han seg rundt og smir mens jernet er varmt.

Det var i 2003 at Arve Stallvik «oppdaget» den fantastiske kjøreturen, og tok med seg 20 kamerater på det som skulle være verdens kuleste guttetur. Som nyhetsjournalist og erfaren reisejournalist, så han raskt hva som hadde en nyhets- og salgsverdi, og da han hadde tygd nok på tanken om å vise nordmenn den opprinnelige Route 66, startet han firmaet Route 66 International. Siden den gang har han arrangert drøyt 30 årlige turer, og årlig sendt drøyt 1.000 nordmenn ut på den berømte veien.

NY TRADISJON: Arve Stallvik er grunnleggeren av Route 66 International, og et oppkomme av nye, og gjerne spektakulære ideer. Nå gleder han seg til en ny tradisjon på Jeløy.

Fantastisk turpakke

På 20 dager, reiser man drøyt 4.500 kilometer, besøker ti delstater, og reiser gjennom tre tidssoner.

– Turene våre handler om å oppleve barndomsdrømmen. Man reiser gjennom et levende museum, og opplever raskt skiftende landskap, og møter folk og kultur på de forskjellige stedene vi stopper. Vi snakker indianere, cowboyer og rednecks. Vi snakker hamburger og øl, action og avslapning, og ikke minst snakker vi om en svært sosial og hyggelig opplevelse, forteller Stallvik.

Den ultimate Route 66-opplevelsen må jo være å ta turen på en Harley Davidson, og det er naturlig nok det som er Route 66 Internationals mest populære alternativ. Men man kan også velge bil, gjerne av det slaget uten tak, som gir vind i håret, og god utsikt til omgivelsene, eller man kan være passasjer i minibuss.

GET YOUR KICKS: Det er en spektakulær turpakke Route 66 International tilbyr sine stadig nye kunder.

Kjempefest på Alby

Men tilbake til arrangementet på Rockhouse på Alby, når Stallvik skal realisere sin drøm om å lage et Route 66 treffsted. Denne mannen gjør ingenting uten at det synes godt, noe man kan oppleve på fredag.

– Her skal vi avduke verdens største Route 66 skilt som er 6,66, som er meter høyt, vi er der med vår Route 66 bil, bøker og filmer, og det skal serveres Norges eneste Route 66 burger og Norges første Route 66 øl, sier nordmannen som etter å ha bodd tre år i Chicago oftest blir omtalt som «Mr. Route 66».

– Det blir Elvis-konsert med Kjell Jørung, og musikk fra vårt Route 66 band – 66 gode Route 66 sanger, vår Route 66 film på 66 minutter blir vist, og så kommer vi med gode Route 66 tilbud og overraskelser. Blant alle som kommer trekker vi ut en som vinner gratis Route 66 tur, så det gjelder å møte opp, sier Norges «Mr. Route 66».

SPEKTAKULÆRT: Verdens største Route 66-skilt skal avdukes på Alby førstkommende fredag. Skiltet er selvfølgelig 6,66 meter høyt.

En ny tradisjon

Stallvik og Dahlmann ønsker med dette å starte en ny tradisjon på Rockhouse.

– Fra og med 2020 skal dette bli Norges største faste Route 66 fest. Den vil foregå på samme dato, det vil si 06. 06. hvert år framover, og den vil vare i 66 timer. Sleng deg på, og bli med på Norges første Route 66 fest allerede nå 16. august, avslutter grunnlegger og eier av The Route 66 bar & saloon.

Programmet for dagen er omtrent som følger; Gratis inngang til Norges første Route 66 sommerfest og åpningen av Norges første Route 66 bar og saloon. Gratis konsert med Company Blue i andre etasje på Rockhouse.

Konserten med Kjell Jørung, i følge Kjell Asbjørn Dahlmann Norges desidert beste Elvis-tolker, starter klokka 19.00. Billetter kjøpes i døra.

Oasen Cafe, i andre etasje, vil være åpen for alle også under konserten. Når Jørung har gått av scenen, vil hele bygget være åpent for fest og hygge.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Takk for oss!

Grunnet manglende inntekter, ser vi i Morsa Tidende oss nødt til å avslutte driften av det som var ment å bli en...

La’ars in memoriam

Nekrolog over Lars Molvig Skrevet av Ken Uggerud Enda en fantastisk personlighet i Rygge har måttet...

NAV-skandalen og EØS

NAV-saken er den mest omfattende skandalen både for innbyggere og tilliten til alle statsmaktene og statsforvaltningen i moderne tid.

Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den personen vi syntes er Norges nye gitarhelt, nemlig Tommy Kristiansen (f. 5. 5....

Frode Alnæs til Eftablues

Moss Bluesklubb har levd med oppbrettede ermer og høyt pågangsmot i en årrekke. Som de berømte perlene på på den like berømte...