Home Moss Skei Grande: - byferger kan være god forretningside

Skei Grande: – byferger kan være god forretningside

Kaptein Rødskjegg og Venstres ordførerkandidat Finn-Erik Blakstad ønsket kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande velkommen til solvarme Moss. Det jobbes som kjent for å tilby byen byferger, og det var i den anledning ministeren kom til byen.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst og foto

Sola varmet, og Trine Skei Grande kom tidlig til møtet i Moss. Dermed var det anledning til å la en arbeidstynget minister få seg en deilig luftetur med redningsskøyta Elias, som for anledningen lot seg regne som en byferge.

Etter en runde på sjøen, gitt turen inn mot Kanalen, og etter oppankring ble Skei Grande møtt av representanter fra Universitetet i Sørøst-Norge (USN), som har undersøkt og utarbeidet en rapport om interessen for byferger i Moss.

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande og Venstres ordførerkandidat i Moss, Finn-Erik Blakstad, lyttet oppmerksomt på hva representantene fra Universitetet i Sørøst-Norge hadde å si om innbyggernes syn på å få byferger til Moss.

Rapporten viser stor interesse

I følge prosjektleder for EUs interregprosjekt NØKS II (som dreier seg om nærskipsfart i Øresund, Kategatt og Skagerak), Bjørnar Thorsen og forskningsassistent ved USN, Vegar Ravn, er interessen for elektriske byferger i Moss stor nok til at det er grunnlag for å få satt i gang et pilotprosjekt. I følge rapporten, vil ikke mossingene bare ha fergene, men en stor del av de som har svart på undersøkelsen har også oppgitt at de er villige til å betale 20 kroner for en tur.

Rapporten omhandler ikke hvor det er aktuelt å planlegge fergeruter til og fra, men kultur- og likestillingsministeren hinter om at det kanskje hadde vært hyggelig å kunne ta en elektrisk ferge fra den nye jernbanestasjonen, til Alby for litt kunst og kringle.

Representantene fra universitetet sier at flertallet av de som ble spurt i undersøkelsen, er positive til byferge som et hverdagstilbud, og at noen også ser nytte i den som det raskeste alternativet fra for eksempel Betongen til den nye togstasjonen.

Viser til andre byers suksess

– Vi ser jo at dette med ferger er noe som vokser – ikke på grunn av nostalgien, som journalisten hinter om, men fordi det er både praktisk og effektivt, sier Trine Skei Grande og viser til Arendal, en by som har en rekke små fergeforbindelser som benyttes av en stor mengde mennesker.

Hva tenker så ministeren om finansieringen av slike ferger? Er det riktig å la Bastø Fosen og deres passasjerer ta regningen for det Venstres ordførerkandidat kaller vannbusser og blå bybane?

– Jeg tror det er et bedre marked for slike ferger enn mange kanskje tror. Bastø Fosen har kompetansen, og et byfergesamband tror jeg kan vise seg å være en bra busines-ide for dem. I de byene som har et slikt tilbud, er det jo en supersuksess. Jeg er åpen for at vi kan legge dette ut på anbud, og kanskje klarer man på denne måten å få ned biltrafikken i Moss Sentrum, avslutter Skei Grande.

Kaptein Rødskjegg er positiv til det aller meste, og er ikke i tvil i denne saken. Han mener innbyggerne absolutt vil benytte seg av byferger om eller når vi får dem på plass.

Kaptein Rødskjegg er kjent for å være positiv til det aller meste, så også til byferger. Han fikk æren av å guide Trine Skei Grande rundt med redningsskøyta Elias.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Næringsavisen presenterer Mosseregionen

Vår andre nettavis Næringsavisen presenterer B2B nyheter fra Mosseregionen som en egen kategori https://naeringsavisen.no/mosseregionen Har du tips...

Mr. BLUES IS COMING TO TOWN 23/11 kl 15

Denne gangen tar kongen av Norsk blues, Reidar Larsen med seg øverste hylle av musikere og vi kan love et heidundrende show.

Har du smakt Julechips?

På ren impuls havnet disse i handlekurven min 19 nov 19. Er jeg bare lett å lure...

Midway

Midway er en skikkelig krigsfilm av den gamle sorten til tross for at den er produsert og gitt ut i vår tid. Fargefilteret, heroismen og de massive slagene minner veldig om klassiske krigsfilmer.

Den gamle skovhytta

Forsker man litt på lokalhistorie dukker det noen ganger opp små perler. Små skildringer eller historier som levendegjør fortiden og fortidsmenneskenes livsførsel.