Home Moss Jeløy Per Heimly og Stian Borgen til Galleri Røed Jeløy

Per Heimly og Stian Borgen til Galleri Røed Jeløy

14. september er det igjen duket for utstilling i Galleri Røed Jeløy, denne gang med den profilerte fotografen Per Heimly, som viser sin største utstilling på ti år. Sammen med ham om utstillingen, er østfoldkunstner Stian Borgen.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER utvidet pressemelding


– Jeg vil fange betrakteren og at bildene mine skal treffe en nerve, være et nålestikk i øyet, som en hakapik i panna, fastslår Per Heimly i en pressemelding fra Galleri Røed Jeløy.

Inn i en ny fase

Med denne utstillingen entrer Heimly en ny fase i sin karriere:

Per Heimly viser sin største utstilling på ti år. Dette skjer på Galleri Røed Jeløy fra 14 september.

– Kjendisfotografen Per Heimly er død, kunstfotografen Per Heimly gjenoppstår på Galleri Røed Jeløy. Per Heimly og Stian Borgen har begge en uttrykksform der konformitet og normalitet utfordres, de tar oss med inn i åpne rom der rammer sprenges og grenser oppløses. Ved denne utstillingen settes fotografi og maleri sammen til én mangfoldig og spektakulær utstillingsopplevelse, skriver gallerist Eirik Solum i pressemeldingen.

Rømte fra bokstavene

Stian Borgen, som opprinnelig er fra Tønsberg, men nå bosatt i Fredrikstad, forteller at dysleksi og store utfordringer på skolen og i oppveksten var en avgjørende årsak til at han valgte seg tegning og kunst som levevei.

Stian Borgen, bosatt i Fredrikstad, kan takke dysleksi og utfordringer på skolen, for at han i dag lever av kunsten sin.

– Det er ikke tilfeldig at jeg har utviklet en sterk fascinasjon for farger. Det å tegne ble min rømningsvei bort fra de skumle bokstavene som jeg ikke klarte å forstå meg på. Da kunne ingen fortelle meg at det jeg gjorde var rett eller galt, for farger og streker har ingen fasit, sier kunstneren. I dag lever han av kunsten og inviteres til stadig flere gallerier.

Nordlendingen Per Heimly gjorde seg særlig kjent for sin uttrykksfulle portrettserie av norske kjendiser. Serien er publisert i en rekke norske aviser. Han er også kjent for sitt vennskap med mossingen Ari Behn, og gjorde suksess sammen med ham, i tv-serien Ari og Per fra 2011.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Næringsavisen presenterer Mosseregionen

Vår andre nettavis Næringsavisen presenterer B2B nyheter fra Mosseregionen som en egen kategori https://naeringsavisen.no/mosseregionen Har du tips...

Mr. BLUES IS COMING TO TOWN 23/11 kl 15

Denne gangen tar kongen av Norsk blues, Reidar Larsen med seg øverste hylle av musikere og vi kan love et heidundrende show.

Har du smakt Julechips?

På ren impuls havnet disse i handlekurven min 19 nov 19. Er jeg bare lett å lure...

Midway

Midway er en skikkelig krigsfilm av den gamle sorten til tross for at den er produsert og gitt ut i vår tid. Fargefilteret, heroismen og de massive slagene minner veldig om klassiske krigsfilmer.

Den gamle skovhytta

Forsker man litt på lokalhistorie dukker det noen ganger opp små perler. Små skildringer eller historier som levendegjør fortiden og fortidsmenneskenes livsførsel.