Home Moss Ny restaurant snart klar på Verket

Ny restaurant snart klar på Verket

M:6, det totalrenoverte bygget som står som en historisk bauta etter Peterson-fabrikken på Verket, huser allerede en stor mengde bedrifter. Nå åpnes snart dørene for et nytt og spennende spisested.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst og foto

Det er Hassan Abdoulaye som står for det nye restaurant-konseptet, som har fått navnet Cafe og restaurant Kollektivet. Nyheten ble presentert for CWI på Verket, sist fredag.

Abdoulaye, som opprinnelig har sin bakgrunn fra Niger, og som etter hvert gjorde svinndaling av seg, har hatt hotell- og restaurantbransjen i blodet fra barnsben av. Hans franske far var i faget, og Hassan tok med seg både fars kunnskap, samt franske og afrikanske mattradisjoner i bagasjen, da han startet på sin egen veg inn i matens profesjonelle verden.

Flyktet til Norge

Han ble etter hvert kjøkkensjef på et av Nigers største hoteller, men måtte avslutte sitt engasjement der, da han i 2002 satte kursen mot tryggere omgivelser i Norge.

OPPTATT AV SMAK: Hassan blir ivrig når han prater om smak. Her er det Kollektivets kaffe han presenterer for medlemmene i CWI på Verket.

Her har han vist sine matkunster på flere av våre større hoteller, og de senere årene har han drevet catering-virksomhet. I august 2018 åpnet han dørene til Café Chrystie, i de gamle Brandstrup-lokalene. Han omtalte stedet som «byens beste lokale», men oppdaget etter hvert at stedet ikke fungerte helt som han ville. Han avsluttet prosjektet, og fortsatte med catering.

– Så kom jeg over en annonse som sa at man ønsket seg kontakt med noen som kunne drive et spisested på Verket. Jeg tok kontakt, og nå står vi her – i nyoppussede lokaler, innredet i lett og luftig stil. Alt er ikke helt på plass enda, men det nærmer seg. Jeg venter nå på serveringsbevillingen, og setter åpningsdato når denne er på plass, sier Abdoulaye til Morsa Tidende.

Vil ha alle papirer på plass

Det som ser ut til å mangle, er egentlig bare litt dekor, samt et skilt over disken. Hassan vil også ha på plass permanent skjenkebevilling, og ser for seg at stedets uteservering må bli en ypperlig plass for en matbit og en fredagspils når våren kommer.

SMAKSPRØVER: Hassan Abdoulaye delte ut smaksprøver til de frammøtte, da han fredag presenterte Verkets nye spisested.

– Inntil skjenkebevillingen er på plass, vil Kollektivet fungere som et lunsjtilbud til medlemmene i CWI (Coworking International), som har sine kontorer på bygget. Men når alle papirer er i orden, vil vi markedsføre stedet også utenfor huset. Nå får jeg litt tid til å justere menyen sammen med de som jobber på huset. Jeg er veldig glad i å lage mat, og er godt vant med å koke store mengder på daglig basis, så jeg er ikke redd for storinnrykk når vi åpner for fullt, avslutter han.

Her er en artikkel om Hassan Abdoulaye fra Byavisa Moss, 19.09.2018:

Nytt liv og fransk vri i historiske lokaler

Mange har savnet gamle Cafe Brandstrup ved inngangen til Møllebyen. Nå har Hassan Abdoulaye sørget for nytt liv og franskinspirert mat i det ærverdige bygget.

JOHANNA PODHORNY tekst og foto

Abdoulaye er svinndaling med røtter i Niger, som på grunn av sin kolonihistorie er preget av det franske kjøkken. Faren hans var fransk, og matgleden og kokkefaget kom naturlig for Hassan.

HASSAN HOLDER ÅPENT: Hassan Abdoulaye satser i det han mener er byens beste lokale i Møllebyen.

Fransk med afro

Abdoulaye har bakgrunn fra hotell og næringsmiddelfag, og mange års erfaring som kokk.

Hassan ønsker å tilby noe annet enn pølser, pizza og sushi. Cafe Chrystie har holdt åpent i over to uker, og har gjenoppstått som et populært lunsjsted. I helgene er det fullt trøkk.

– Jeg har drevet catering en god stund allerede, og det fortsetter jeg også med. Dessuten er lokalet til leie for lukkede selskaper, bursdager, bryllup med mer, sier Hassan til Byavisa.

Serverer selv

IKKE PØLSER: – Det finnes nok steder i Moss som serverer pølser og pizza, mener innehaver Hassan Abdoulaye på nyåpnede Cafe Chrystie, som mange mossinger vil huske som Cafe Brandstrup.

Hassan står selv bak grytene, det er han som kokkelerer og serverer.

På menyen er allerede husets gryte etablert, og det vil varieres med kylling, okse og lam. Deilige friske salater fristes det også med.

Hassan ser lyst på driften av nye Cafe Chrystie.

– Jeg har byens beste lokale, mener Abdoulaye, som tror folk vil like mat med fransk vri og et hint av Afrika.

Klassisk møter nytt Han har brukt to måneder på å pusse opp lokalet, og har tilført noe av sitt eget i stilen. Men disken består, den er jo et varemerke og fører tankene hen på klassiske storbycafeer hvor som helst i verden – også i Moss.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Takk for oss!

Grunnet manglende inntekter, ser vi i Morsa Tidende oss nødt til å avslutte driften av det som var ment å bli en...

La’ars in memoriam

Nekrolog over Lars Molvig Skrevet av Ken Uggerud Enda en fantastisk personlighet i Rygge har måttet...

NAV-skandalen og EØS

NAV-saken er den mest omfattende skandalen både for innbyggere og tilliten til alle statsmaktene og statsforvaltningen i moderne tid.

Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den personen vi syntes er Norges nye gitarhelt, nemlig Tommy Kristiansen (f. 5. 5....

Frode Alnæs til Eftablues

Moss Bluesklubb har levd med oppbrettede ermer og høyt pågangsmot i en årrekke. Som de berømte perlene på på den like berømte...