Home kultur Eftablues med Odd René Andersen

Eftablues med Odd René Andersen

Det er ikke første gang at Moss Bluesklubb slår på stortromma. På sin serie med Eftablues, har de bydd på den ene store musikkopplevelsen etter den andre. Nå er det Fredrikstads store sønn, Odd René Andersen som står for tur.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

Har du ikke hørt om Odd René? Jo da, det har du. Han startet sin karriere som vokalist i bandet Dream Police i 1989, og ga ut to album og et knippe singler med dem. I 1995 gikk han solo med det fantastiske albumet «Break of Dawn», og fulgte opp suksessen med «Good Company» i 1996 og «Soul City» i 2015.

NORGES SOUL-KONGE: Odd René Andersen synger soul som svært få andre.

Andersen er kjent for sin store flerbruksrøst – en stemme som ser ut til å kunne takle det aller meste av sjangere, men som Odd René oftest benytter til soulpreget musikk med både følelse og trøkk.

Har du fremdeles ikke hørt om ham? Han har deltatt flere ganger i «Beat for beat» på NRK, vært fast vokalist i Dan Børge Akerøs tv-suksess «Den store klassefesten», koret for Paul McCartney under Nobels fredspriskonsert, og varmet opp for Tina Turner, Joe Cocker og andre internasjonale stjerner.

OMFATTENDE KARRIERE: Band, soloartist, korist, sjarmerende på tv-skjermen. Odd René Andersen har vært med på det meste en artist kan drømme om.

Førstkommende lørdag kommer han den korte veien fra Fredrikstad, for å underholde på bluesklubbens Eftablues. Med seg har han det som går for å være fylkets beste blåsegruppe, i tillegg til band. På repertoaret står smakebiter fra hans soulshow «My Motown», basert på amerikansk soulmusikk som de aller fleste av oss har hørt, og som vi gjerne har et nært forhold til. Motown? Da snakker vi Jackson 5, Marvin Gaye, Ray Charles og så videre, og så videre.

Konserten blåses i gang klokka 15.30, på Tivoli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Takk for oss!

Grunnet manglende inntekter, ser vi i Morsa Tidende oss nødt til å avslutte driften av det som var ment å bli en...

La’ars in memoriam

Nekrolog over Lars Molvig Skrevet av Ken Uggerud Enda en fantastisk personlighet i Rygge har måttet...

NAV-skandalen og EØS

NAV-saken er den mest omfattende skandalen både for innbyggere og tilliten til alle statsmaktene og statsforvaltningen i moderne tid.

Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den personen vi syntes er Norges nye gitarhelt, nemlig Tommy Kristiansen (f. 5. 5....

Frode Alnæs til Eftablues

Moss Bluesklubb har levd med oppbrettede ermer og høyt pågangsmot i en årrekke. Som de berømte perlene på på den like berømte...