Home Moss Kraftig medlemsvekst hos CWi

Kraftig medlemsvekst hos CWi

Tanken om Coworking International, eller CWi, begynte så smått å formes i januar 2015, da Kåre Arthur Trobe sto ovenfor et veivalg. I dag består arbeidsfellesskapet av 52 bedrifter og 113 medlemmer.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst og foto

Trobe hadde vært i en fast stilling i fem år, da han begynte å vurdere å gjøre noe nytt. Han valgte noe nytt, og la stillingen bak seg.

Da planer om et coworking space på Tykkemyr ble lagt fram, bestemte Trobe seg for å starte for seg selv – denne gang som konsulent for mennesker med ideer og gründerlyst. 1. mars 2015 flyttet han inn på Tykkemyr, og ikke lenge etter, ble Kåre Arthur spurt om han var villig til å drifte coworkingen. Leieavtale for et stort og godt kontorlandskap ble signert, og Coworking Space Moss var et faktum.

Rask vekst helt fra start

Med seg på laget, hadde Trobe sin kone Aina og to andre fast ansatte. Innflyttingen på Tykkemyr, skjedde i 2016, og arbeidet med oppbygging og drift startet – samtidig med at Trobe drev sin konsulentvirksomhet. Ett år senere, var 35 medlemmer på plass.

HISTORISK: Her, i historiske omgivelser på den gamle Peterson-tomta, har CWi slått seg ned.

Senere, i januar 2017, etablerte Trobe et eget driftselskap, sammen med Lars Gunnar Fledsberg, et av stedets medlemmer. Og enda senere begynte de å lukte på nye muligheter på Verket. 15. august 2018 flyttet CWi fra Tykkemyr.

I dag besitter de noe som må kunne beskrives som fantastiske lokaler i bygget som har blitt kjent som M:6 – et av de gamle industribyggene etter Peterson-fabrikken. På 1.800 kvadratmeter er det etablert faste arbeidsstasjoner, plasser til leie på timebasis, møterom, stillerom, minglerom, kjøkken og mye annet. M:6 er også en konferanse- og eventarena for opp til 500 personer. Siste tilskudd er et stort og praktisk fotostudio.

NYTT FOTOSTUDIO: Et stort og praktisk fotostudio, er siste tilskudd på CWis liste over fasiliteter.

Svært få som ikke lykkes

– CWi begynner nå å bli godt kjent blant folk. Vi hadde 30 medlemmer i august 2018, og nå er antallet 113. Noen går ut, men det er helt klart flere som kommer inn, forteller Kåre Arthur Trobe.

Gründere innen en rekke næringsområder har sin daglige arbeidsplass i bygget fra 1800-tallet. De jobber alene om noen ting, samarbeider om andre, og tar gjerne en kaffe eller lunsj sammen nå de har tid til det.

– Det er veldig få av våre medlemmer som ikke har lyktes med det de har satt seg fore. Vi snakker vel bare om et par personer. CWi har blitt en fleksibel og praktisk tilrettelagt arena som folk kan bruke når det passer dem – et veldig innholdsrikt sted som har svært mye å by på. Enda bedre blir det her, når Kollektivet (se egen artikkel red.anm.) åpner dørene for fullt, avslutter Trobe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Takk for oss!

Grunnet manglende inntekter, ser vi i Morsa Tidende oss nødt til å avslutte driften av det som var ment å bli en...

La’ars in memoriam

Nekrolog over Lars Molvig Skrevet av Ken Uggerud Enda en fantastisk personlighet i Rygge har måttet...

NAV-skandalen og EØS

NAV-saken er den mest omfattende skandalen både for innbyggere og tilliten til alle statsmaktene og statsforvaltningen i moderne tid.

Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den personen vi syntes er Norges nye gitarhelt, nemlig Tommy Kristiansen (f. 5. 5....

Frode Alnæs til Eftablues

Moss Bluesklubb har levd med oppbrettede ermer og høyt pågangsmot i en årrekke. Som de berømte perlene på på den like berømte...