Home kultur NM-sirkuset starter i dag

NM-sirkuset starter i dag

På Meyer Kafe er det lagt opp et variert program for høsten, og allerede i dag fylles lokalene i Storgata av dartspillere fra hele landet. Det er duket for NM i Radikaldart.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst og foto

Radikal dart spilles på elektroniske dartmaskiner som kan kobles opp mot andre maskiner rundt om i verden. Når det arrangeres NM, foregår dette på et utvalgt sted, gjerne en pub/bar, og denne gang er det altså Meyer Kafe, Bar og Catering som har fått æren av å være vertskap.

Arrangør av NM Radikal Dart 2019, er RadikalDartsNorway, i samarbeid med Meyer. Offisielt starter mesterskapet i morgen, lørdag, men åpningsshow med velkomstturnering tar til i kveld, fra klokka 18. Diamante Danseverksteds showgruppe står for showet, og DJ Erik Monsen spiller under kvelden. Mesterskapet går fra fredag til søndag.

– Dette er stort for både oss og Moss, sier Ann-Kristin Meyer, innehaver av Meyer Kafe, Bar og Catering. Med seg på laget, har hun sin datter Nathalie Meyer, og totalt jobber tre mennesker på fulltid, og fem på tilkalling, for å holde utestedet gående.

ÅRELANG DRØM: Det var en mangeårig drøm som ble satt ut i livet, da Ann-Kristin Meyer åpnet dørene på Meyer Kafe, Bar og Catering 10. mai i år.

Lange dager

Kafe Meyer åpnet dørene 10. mai, og hadde allerede fra starten, stor aktivitet på catering-fronten, med faste leveranser i tillegg til møter, selskaper og diverse private arrangementer. Det ble også raskt kjent at storsalen i andre etasje sto disponibel for selskaper og møter.

– På dagtid fungerer stedet som kafe med dagens middag, og selvsagt serverer vi selvlaget husmannskost. Cateringkjøkkenet er i gang både på dag- og kveldstid, forteller Ann-Kristin, som selv har ansvaret for kjøkkenet.

– På kveldene har vi åpen bar, med DJ Arve til å styre musikken. Vi har lagt oss på en litt «old school» stil på drink-menyen, og plukket fram igjen noen av de gamle klassikerne, og det ser det ut til at gjestene våre setter pris på. En gang i måneden har vi levende musikk fra scenen, og hittil har vi bydd på urpremiere på Charter-Hildes standup-show, Kjell Elvis og Caddy & The Caddilacs, forteller hun.

Mye på programmet

En av stedets ansatte, Cecilie Aas Roos, er kjapp med å legge fram det foreløpige programmet for høsten og vinteren.

– Vi må jo få fortalt folk litt om alt det fine som skjer her hos oss, sier hun før hun kommer med følgende liste:

12. oktober spiller VG-liste-rytterne Pegasus. Gruppa har vunnet Spellemannprisen (2012), ble kåret til «Årets låtskrivere 2014» og deltatt i Melodi Grand Prix (2016), i tillegg til at de har gitt ut 12 album og en DVD.

– 26. oktober arrangerer vi Oktoberfest, og vi har vært så heldige å få gruppa Alpenjammer til å stå for musikken, så da kan jo redaktøren selv få lov til å fortelle videre, ler Cecilie, vel vitende om at Morsa Tidendes redaktør synger og spiller gitar og bass i bandet.

ALPEROCK: Gruppa Alpenjammer består av Kjell Alslie (f.v.), Michael Giglberger og undertegnede. FOTO: Lennart P

Tja, er det lov til å skrive om seg selv da? (- Ja da, sier redaktøren.) Alpenjammer er en trio, som startet som duo for halvannet år siden, og hadde sin debutkonsert langt oppi fjellene utenfor Füssen i Bayern. Trioen, som i tillegg til undertegnede, består av Michael Giglberger på sang og trekkspill, og Kjell Alslie på kor, trommer og keyboard, spiller ekte alperock, basert på bayersk, østerisk og syd-tirolsk folkemusikk, men som er opprocka, modernisert, og gjerne teknofisert – altså den typen musikk man skal oppleve på en ekte Oktoberfest. Sånn, da var det sagt.

Cecilie forteller videre:

– 17. november synger vi jula inn. Da er det jeg selv, Lars Jegleim, Finn Mulder og Håvard Havelin som står for musikken, mens Diamante danseverksted danser for oss.

– 23. november kommer Vossarebels til Meyer. Dette er et ekte rockabilly-band som legger sjelen sin i musikken de framfører. De har sluppet sitt debutalbum «Bedop», spilt på Norsk Countrytreff, deltatt i Norske talenter og holdt et heseblesende antall konserter rundt om i landet.

– 14. desember har vi klart å få låtskriveren, tekstforfatteren og artisten Asle Beck hit. Asle kommer fra Oslo, lager visepop, og debuterte på platemarkedet i 2008. Vi gleder oss veldig til denne dagen, avslutter Cecilie.

Programmet er ikke helt ferdig, men med god hjelp av Generation Event blir det nok snart det. En ting er sikkert – Kjell Elvis er tilbake i februar.

Julebordsesongen

Jula sniker seg allerede mot oss, og julebordsesongen er like om hjørnet.

– Vi har allerede bestillinger i boka, men har fortsatt ledig kapasitet. Selskapslokalet vårt tar opptil 80 personer, og vi serverer gjerne ribbe, pinnekjøtt og medisterkaker, hvis det er det folk vil ha. Også mindre grupper har bestilt plass, forteller Ann Kristin Meyer.

LYKKELIG ANSATT: – Vi har det så fint sammen, vi som jobber her. Og så kommer det så mange hyggelige gjester hit, sier Cecilie Aas Roos, som ofte er å finne bak baren på Meyer Kafe.

Så er Cecilie Aas Roos på plass igjen. Hun vil skryte litt av Ann-Kristin og datteren Nathalie.

– Vi får veldig mye skryt fra gjestene våre, både for maten, servicen og interiøret. Ann-Kristin og Nathalie har jobbet hardt, sammen med gode medhjelpere, for å få stedet i den stand det er nå. De har snekret, malt og dekorert fra tidlig til sent, og jammen har det blitt fint her. Vi har det ufattelig gøy sammen, vi som jobber her. Vi har blitt som en stor familie, avslutter hun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Takk for oss!

Grunnet manglende inntekter, ser vi i Morsa Tidende oss nødt til å avslutte driften av det som var ment å bli en...

La’ars in memoriam

Nekrolog over Lars Molvig Skrevet av Ken Uggerud Enda en fantastisk personlighet i Rygge har måttet...

NAV-skandalen og EØS

NAV-saken er den mest omfattende skandalen både for innbyggere og tilliten til alle statsmaktene og statsforvaltningen i moderne tid.

Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den personen vi syntes er Norges nye gitarhelt, nemlig Tommy Kristiansen (f. 5. 5....

Frode Alnæs til Eftablues

Moss Bluesklubb har levd med oppbrettede ermer og høyt pågangsmot i en årrekke. Som de berømte perlene på på den like berømte...