Home Høyda Vokser stort på bedriftsmarkedet

Vokser stort på bedriftsmarkedet

Da Geir-Anders Hansen startet sitt firma, under navnet GP Consult i 2003, var han nok ikke helt sikker på hvor veien ville gå. I dag heter firmaet hans PC Hjelp AS, og har to avdelinger – en i Fredrikstad og en som nylig har flyttet inn i Skoland-bygget på Høyda.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst og foto

Det startet i Volvo-bygget i Råde, og selv om planleggingen ble påbegynt i november 2003, mener Hansen at han ikke var ordentlig i gang før en gang på sommeren 2004.

UT I LANDET: Geir-Anders Hansen har kommet langt på sin reise med databedriften PC Hjelp AS. Nå vil han nå lengre ut i landet. – Vår satsning på hasteservice, der vi rydder bordet, og tar din maskin med en gang, har virkelig slått an på privatmarkedet, forteller han.

– Det ble noen turbulente år, men jeg klarte å komme meg igjennom dem. Fra starten av, var det bare bedriftsmarkedet jeg siktet meg inn mot, men senere, og spesielt da finanskrisen kom rullende inn over oss, tok jeg også grep for å nå privatmarkedet, forteller han.

Flyttet til Amfi Moss

Etter å ha kjempet seg gjennom finanskrisen, så Geir-Anders framover, og hadde et enda større ønske enn før, om å nå ut til privatmarkedet. Han åpnet en liten avdeling på Amfi Moss, og bare ett år senere måtte han utvide denne.

– Da fikk vi en større og godt synlig avdeling der, hvor folk kunne komme rett inn med det de trengte hjelp med. Jeg må få lov til å skryte av senterledelsen og eiendomssjefene ved Amfi Moss. Vi har hatt et veldig godt samarbeid. De har vært helt enestående.

FINELEKTRONIKK: Martin Kristiansen jobber mye med vannskader og elektronikkskader på Mac, PC, kamera og andre duppeditter. Han er også ansvarlig for privatmarkedet i Moss og Fredrikstad.

Nye lokaler i Varnaveien

Men så har den stadig fremadstormende databedriften altså tatt steget inn i nye, og mer praktiske lokaler på Høyda. PC Hjelp AS håndterer i dag både bedriftsmarkedet og privatmarkedet, og vokser for tiden stort på bedriftssiden, i tillegg til å selge små datakomponenter, bærbare og stasjonære maskiner samt vesker, reparere og oppgradere pc’er samt overføre data fra gammel til ny maskin.

– Vi tilbyr hjelp fra a til å, inkludert fjernhjelp, og vi server alt fra små bedrifter, store bedrifter, legekontorer, tannleger, skoler, gamlehjem og så videre. De senere årene har vi utført svært mye kabling, og vokst oss store på Helsenett – datasystemet som legekontorer, tannleger, terapeuter og lignende benytter. Vi er også leverandør for PCK Kasse, altså kassaløsningen som vi forbrukere drar kortet i når vi handler. Vi står ikke som selgere av dette utstyret, men det er vi som får kommunikasjonen mellom butikk og bank til å fungere. Vi er bindeleddet mellom leverandøren og kunden/butikken, forteller Hansen.

Lokalene på M8 Handelssenter i Varnaveien 35 ble tatt i bruk fra 1. september.

– Vi påbegynte flytteprosjektet i august, og er nå i ferd med å bo oss inn, og få på plass de løsningene som fungerer best for oss her i den tidligere tannklinikken. Vi er seks ansatte, inkludert meg selv, fordelt på privat og bedrift, forteller Geir-Anders.

Jens Christian Fleten (t.v.) og Lars Berge jobber på spreng, for å ta seg av bedriftsmarkedets mange forespørsler.

Inn i framtiden

Selv jobber han mest med anbud og tilbud, men han er også den som utfører det meste av kablingen. Sjefen sjøl fungerer altså som en potet og sparringpartner for de andre gutta i PC Hjelp.

– Vi har etter hvert fått på plass et profesjonelt og flott styre som har tro på både meg og bedriften, og som kan ta oss inn i fremtiden, informerer Hansen. Og det kan nok være greit å ha, nå som han går med tanker om å etablere flere avdelinger rundt om i landet. Avdelingen i Torvbyen i Fredrikstad gjør det bra, og når bedriften allerede server kunder på fjernhjelp og support, i både Trondheim, Alta og andre deler av landet, kan det se ut til at en satsning som dette, er på sin plass.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Takk for oss!

Grunnet manglende inntekter, ser vi i Morsa Tidende oss nødt til å avslutte driften av det som var ment å bli en...

La’ars in memoriam

Nekrolog over Lars Molvig Skrevet av Ken Uggerud Enda en fantastisk personlighet i Rygge har måttet...

NAV-skandalen og EØS

NAV-saken er den mest omfattende skandalen både for innbyggere og tilliten til alle statsmaktene og statsforvaltningen i moderne tid.

Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den personen vi syntes er Norges nye gitarhelt, nemlig Tommy Kristiansen (f. 5. 5....

Frode Alnæs til Eftablues

Moss Bluesklubb har levd med oppbrettede ermer og høyt pågangsmot i en årrekke. Som de berømte perlene på på den like berømte...