Home Moss Moss 2020: Byen skal pyntes med stupetårn og badehus

Moss 2020: Byen skal pyntes med stupetårn og badehus

Det er Sparebankstiftelsen DNB som gir Moss og Fleischerparken den rause gaven. – Vi er veldig takknemlig for den generøse jubileumsgaven, sier ordfører Hanne Tollerud i en pressemelding.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

Stupetårnet og badehuset med badstue var opprinnelig tenkt plassert i Rabben folkepark, men da man oppdaget at dette ikke lot seg gjennomføre innenfor den gitte kostnads- og tidsrammen, ble planen flyttet til Fleischerparken. Det nye anlegget vil dermed få en synlig, sentral og sentrumsnær plassering i Moss. Det foreligger allerede planer om utbedringer av Fleischerparken, og badeanlegget kommer dermed på toppen av disse.

– Fleischer badepark blir ikke bare en vakker kunstinstallasjon, men også et bruksvennlig anlegg til glede for byens innbyggere og besøkende i alle aldre, sier Tollerud.

Parken skal vitaliseres

Navnet på det nye anlegget blir Fleischer badepark. Stupetårnet og badehuset er tegnet av Rintala Eggertsson Arkitekter, og planen er at det hele skal stå klart i løpet av sommeren 2020.

I følge pressemeldingen fra Moss 2020/Miljøløftet Moss, skal jubileumsgaven ses i sammenheng med prioriterte tiltak i partnerskapet Byliv Moss.

– Det pågår et arbeid med vitalisering av Fleischerparken og sjøfronten hvor partene i Byliv Moss i samarbeid med innbyggerne og sameiene ved sjøfronten skal finne gode løsninger på hvordan dette området kan utvikles til beste både for innbyggere og de som bor her. Så langt i denne prosessen har det kommet flere forslag om blant annet badeanlegg og badepark, står det å lese.

Ordfører Tollerud mener Fleischer badepark vil bidra til å støtte opp om byutviklingen og Moss’ intensjon om å ha en tydeligere identitet som havneby i nær kontakt med fjorden.

Starter allerede til vinteren

Utviklingen, eller vitaliseringen av Fleischerparken skal skje i flere faser. Allerede vinteren 2019 vil betongsøylene under bryggen rehabiliteres. Samtidig forbereder kommunen prosessen med å ruste opp området, inkludert dekket som i dag har setningsskader, samt belysningen langs bryggen.

– Dette er spennende for oss som bor i området, og vi er glade for den prosessen som er i gang for vitaliseringen av nærområdet. Vi er spesielt opptatt av at utbedring av skaden på bryggen ses på i sammenheng både med denne gaven og den videre vitaliseringen , sier talsmann for boligsameiene langs sjøfronten, Trond Svenning.

I følge pressemeldingen er arkitektene og Moss kommune allerede i gang med å planlegge prosessen videre. Naboer vil få varsel om tiltaket, og mulighet til å uttale seg.

Jubileumsgaven fra Sparebankstiftelsen DNB har en ramme på fem millioner kroner. Et kunstutvalg under ledelse av kunstkonsulent Thale Fastvold,  valgte sammen med jubileumskomiteen å gå for forslaget FLYT av Rintala Eggertsson Arkitekter.

Jubileumskomiteen for Moss2020 består av ordfører Hanne Tollerud, Inger Lise Skartlien, Sissel Rundblad, Harald Følgstad, Ernst Rolf, Kari Bunes, Morten Grønli, Tor Sørby og Kristin Utakleiv.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Den gamle skovhytta

Forsker man litt på lokalhistorie dukker det noen ganger opp små perler. Små skildringer eller historier som levendegjør fortiden og fortidsmenneskenes livsførsel.

Herman Dominus lager julegaver til private og bedrifter i Mosseregionen

Herman Karstensen Bugten er en utviklingshemmet gutt på 22 år som har startet sitt enmannsforetak ( Herman...

Rita Westvik åpner Linn Kristin Sørviks salgsutstilling torsdag

Moss Kunst Ramme er rammen om Linn Kristin Sørviks salgsutstilling i Moss. Sørvik er en ung og fremadstormende kunstner fra Karmøy, og...

Komiker fra San Francisco til Standup Moss

- Vi gleder oss veldig til å starte opp på Verket Scene, sier Rune Vold i Standup Moss i forkant av deres...

Hyggelig juleopplevelse med dyrebeskyttelsen

Moss og Omegn Dyrebeskyttelse er en frittstående dyrebeskyttelse i sitt 70ende år, som verken får statsstøtte eller kommunal støtte. Derfor må pengene...