Home kultur Vømmølstøv setter stemningen på Queens

Vømmølstøv setter stemningen på Queens

I 2005 dukket det opp en ide om å fremføre et knippe av Hans Rotmos udødelige slagere på en klubbkveld i Moss. En gjeng musikere ble trommet sammen, og siden den gang har Vømmølstøv gjort et stort antall spillejobber – blant annet i Grieghallen i Bergen.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

Fredag fyller Vømmølstøv scenen på Queens Pub.

Det gikk riktignok litt tid mellom den første spillejobben og den neste, men fra 2009 ble aktivitetsnivået til Vømmølstøv hevet mange hakk, og siden den gang har de stått på mang en scene i Østfold, Vestfold og Akershus.

9.000 publikummere

I 2010 ble bandet fra Moss invitert til å spille i Grieghallen, med 850 personer i salen. Året etter fikk de karrierens foreløpige høydepunkt, da de spilte for 9.000 publikummere på selveste Vømmølfestivalen.

I dag går det igjen litt mer tid mellom spillejobbene, så om man har et ønske om å høre de gamle arbeidervisene og den rotmoske humoren, bør man kanskje få baken opp av sofaen på fredag.

På «turne»

Riktignok har de spillejobb også dagen etter, men da er det Horten som står på «turneprogrammet» til Vømmølstøv.

Gruppa består av Per Tveiten på vokal og lurk, Tore Hangerhagen på vokal og gitar, Geir Hovland på mandolin og vokal, Tore Tambs Lyche på bass og Ørjan Arntsen på fele.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Takk for oss!

Grunnet manglende inntekter, ser vi i Morsa Tidende oss nødt til å avslutte driften av det som var ment å bli en...

La’ars in memoriam

Nekrolog over Lars Molvig Skrevet av Ken Uggerud Enda en fantastisk personlighet i Rygge har måttet...

NAV-skandalen og EØS

NAV-saken er den mest omfattende skandalen både for innbyggere og tilliten til alle statsmaktene og statsforvaltningen i moderne tid.

Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den personen vi syntes er Norges nye gitarhelt, nemlig Tommy Kristiansen (f. 5. 5....

Frode Alnæs til Eftablues

Moss Bluesklubb har levd med oppbrettede ermer og høyt pågangsmot i en årrekke. Som de berømte perlene på på den like berømte...