Home Moss Kveldens bilde fra Moss Fotoklubb

Kveldens bilde fra Moss Fotoklubb

Vi henter oss stadig opp i vårt forsøk på å komme «up to date» med fotoklubbens kåring av «Kveldens bilde». Vi har nå kommet til januar… Uff, som tiden går.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

Tema for «Kveldens bilde» i januar, var «Smil» – et tema som de forskjellige fotografene har taklet vakkert. Vi kan aldri få for mange gode smil i hverdagen, og smilene som Karl Otto Molvig, Petter Tvete og Walter N. Dragland har fanget i objektivene sine, er av det svært smittsomme slaget.

Karl Otto Molvig tok førsteplassen i januar.

De har alle gått for portretter, og valgt bilder de har tatt i Sør-Afrika, Thailand og på Kanariøyene.

Førsteplassen gikk til Karl Otto Molvig.

– Bildet er tatt fra bakerste togvogn på Rovos Rail mellom Pretoria og Victoria Falls i Sør-Afrika. Toget gikk sakte, og stoppet ofte underveis for korresponderende tog. Midt ute i «burschen» dukket det stadig opp nysgjerrige mennesker som ville hilse på oss. Denne dama kunne jeg ikke få tatt nok bilder av, hun var helt spesiell – og blid. Bildet ble et naturlig valg til månedens bilde: SMIL, forteller Molvig.

SMIL: Karl Otto Molvigs bilde er tatt med følgende tekniske spesifikasjoner: Kamera: Sony RX 10MIV, optikk: 440 mm. brennvidde, ISO: 125, lukker: 1/250 sek., blender: F4.
Petter Tvete lot seg sjarmere av en eldre dame på et marked i Thailand.

Delt andreplass

Det ble delt andreplass, mellom Petter Tvete og Walter N. Dragland. Tvete er født og oppvokst i Fredrikstad, og bor nå på Jeløy. Han har fotografert siden ungdomstiden, og bildet hans er tatt på et marked i Thailand i 2018. Også Tvete har latt seg sjarmere av en flott, eldre kvinne.

Petter Tvete har fanget dette fantastiske smilet med et Nikon D7200, og brukt følgende innstillinger: Optikk: 200mm., ISO: 1000, lukker: 1/80 sek., blender: f/14.

Walter N. Dragland liker å fotografere det meste, men arkitektur, linjer og mennesker er det han liker best å jobbe med. Han er glad i å konkurrere, og gjør det både i Norge og i utlandet. Dragland har titler som EFIAP og HonNSFF, som et resultat av sine rundt 30 år med fotografering som hobby.

I en hule i fjellet, fant Walter N. Dragland mannen som smiler mot oss på bildet under.

Bildet hans er tatt på Kanariøyene.

– Jeg kjørte langt fra bebyggelse og fant denne mannen i en hule i fjellet helt nede med sjøen. Han hadde innredet hula med noen hyller, noen bøker, noen bilder og en gammel sofa. Han sov i inne i hula i et lite telt. En hyggelig fyr som hadde reist fra alt han eide på Lanzarote og ville leve et liv i pakt med naturen, forteller fotografen.

Walter N. Draglands bilde «In his Cave» er tatt på Kanariøyene, med ISO: 6.400, lukker: 1/200 sek., og blender: F/14.
Previous articleJoker
Next articleLys i tunnelen for Østfoldbanen?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Lager folkefest med ny vannsportfestival

– Vi skal skape landets råeste vannsportfestival, sier Morten Torp (t.h.), festivalsjef for Vannsportfestivalen i Moss. Han forventer over 15 000 besøkende til...

Rocketman

Dette er filmen om popikonet Elton John, og hans opp- og nedturer på den lange veien fra enkle kår til berømmelse verden...

Design og historie i skjønn forening

Jeløy er kanskje mest kjent for sine gamle lystgårder og for kunst, kultur og kringle. Men det finnes et sted på øya...

Stor interesse for lørdagens Fokuskamp på Melløs

Det er klart for fotballfest på Melløs førstkommende lørdag. Og ikke bare kan man oppleve kampen mellom MFK og Arendal, men en...

Uplugga på House of Foundation

I fjor ble det avholdt en singer-songwriter-festival på House of Foundation (HoF). Denne er blitt kokt ned til en kveld og har...