Home kultur Maraton Blues - varme i høstmørket

Maraton Blues – varme i høstmørket

Moss Bluesklubb arrangerer Maraton Blues i høstmørket 12. oktober, med hele fire band på scenen. Arrangementet avholdes på Verket Scene.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

– Vi starter opp med litt smooth jazz, med Gardenhouse, og fortsetter med band som Krokfoss Band, deretter Plan B fra Fredrikstad og Magnus Berg, den nye gitarhelten, som avslutter kvelden, forteller Moss Bluesklubbs primus motor Stig Martinsen.

Martinsen fortsetter med å informere om at;

– Dette blir en variert og fin efta og kveld, og på grunn av oppussingen av Tivoli blir dette arrangementet på Verket Scene. Vi starter klokka 15.00 og avslutter ikke før 21.30.

Gardenhouse (Hovedbildet)

Gardenhouse spiller egne versjoner av låter fra blant andre Lindsey Webster, Andreya Triana, Corinne Bailey, Sigrid, Lee Ritenour, Laura Izibor og mange flere. Gruppa består av Lise Jegleim på vokal, Joar Jegleim på gitar, Gjermund Stordahl på bass, og Håvard Sunde på trommer.

Krokfoss Band

Krokfoss Band

“Mr Blues” – Odd Krokfoss har laget låter og spilt blues og bluesrock i en mannsalder, og har i sitt 65. år bestemt seg for å samle trådene i sin lange karrière og gå tilbake til trio-konsept med gitar, bass ogtrommer – selvfølgelig inkludert Odds egne karismatiske stemmebånd! Trioformatet passer Krokfoss låter perfekt, der solisten/artisten/stemmen bidrar i ett stødig og swingende komp! Odd Krokfoss henter inspirasjon fra legender som Stevie Ray Vaughan og Jimmy Hendrix, og man kan tydelig høre disse i Krokfoss sine egne komposisjoner. Odd Krokfoss har to nyere CDer ute på Spotify; “Son Sessions” og “Krokfoss vs Golten” som bandet har hatt stor suksess med i LIVE-formatet! Krokfoss Band består av Odd Krokfoss på vokal og gitar, Kjell Solheim på bass og vokal, samt Jarle Ringseth på trommer og perkusjon.


Plan BE
Plan BE spiller en blanding av blues og rock, alltid med bluesen som utgangspunkt. Bandet, som har sin base i Fredrikstad, spiller konserter over hele landet til strålende kritikk. Blant annet ble de nevnt i magasinet “Bluesnews” etter sin konsert i Lillehammer. Bandet bestå av Rebecca Elboth på vokal, Sten Roger Berntzen på gitar, Helge Neerland på gitar, Frank Andersen på bass, Roar Jacobsen på trommer, og Pål Berg på piano og orgel.

Plan BE fra Fredrikstad

Magnus berg band

Magnus Berg omtales gjerne som den nye gitarhelten. Det er på scenen, foran sitt publikum at 21 år gamle Magnus Berg aller helst vil være. Her får han spilt ut sine følelser med gnistrende energi og formidlingsevne. Med sine tekniske ekstremferdigheter på gitar, sin røffe vokalt og sitt ‘tighte’ band, tar Berg deg med på en reise gjennom rockens historie med farger av pop, country og americana – hvor han på sin unike måte tolker såvel gamle storheter, og sin egen musikk.

Magnus Berg – den nye gitarhelten

Bergs talent har allerede i en årrekke bragt han til festivaler og klubbscener i Europa samt til soulmusikkens og blusens hjemland, USA. Magnus Berg plukket opp gitaren allerede som seksåring, og konsertdebuten fikk han seks år senere under Kraftfestivalen.

Som femtenåring laget han sitt første album «Going to St. Pete» hvor han fikk med seg sin gode venn og mentor Mike Zito (Royal Southern Brotherhood) på tre låter. I 2014 kom «Cut Me Loose» – et album som fikk svært gode anmeldelser, gikk til topps på Roots Music Report (hvor de lå i 30 uker), ble kåret til «Årets album-nykommer» av bluesbladet Blues Blast Magazine og fikk heftig radiorotasjon i statene. I september 2017 kom oppfølgeren “In My Shoes”. På dette albumet har han lagt alt av coverlåter på hylla og byr for første gang på et album med kun eget materiale. Albumet inneholder flere låter som virkelig understreker at Berg ikke bare kan sin blues, men også er en mann med dyp kunnskap og forståelse for vintage soulmusikk. Med seg på albumet «In My Shoes» har han, som alltid, bassist Bo Berg og trommeslager Tomas Pettersen.

Masse blues for pengene der altså.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Blueskveld med Feldson Association

Det er på Cafe Røed på Røed Gård på Jeløy det skjer, og datoen er fredag 13. desember. Da er det nemlig klart for en heftig blueskveld...

Steinars julekalender: Luke 5

Ofte møter man glade og lykkelige mennesker, men av og til møter man også på mennesker som oppleves negative og destruktive, og...

Til helgen er det julemarked i Moss

Kirketorget skal fylles av julestemning og glade mennesker førstkommende helg. Gå ikke glipp av byens store julearrangement. ARNE KRISTIAN...

Steinars julekalender: Luke 4

Du har i deg kraften til å forvandle negative følelser og opplevelser til positive følelser og skapende kraft for deg selv og dine...

Førjulstid i kommunene Rygge og Moss

Julen kommer igjen mot oss like fort i år som tidligere. Kaldt og mørkt er det og litt snø har vi fått....