Home Moss BNI etablerer seg i Moss

BNI etablerer seg i Moss

BNI, eller Business Network International, ble etablert i 1985, av Ivan Misner. Etter å ha vokst seg fra stat til stat i USA, har nettverket spredd seg over det meste av verden, og er i dag verdens største referansemarkedsføring. Nå har de siktet seg inn på Moss.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst og foto

Med over 260.000 partnere i 74 land, kan BNI trygt kalles et enormt nettverk for referansemarkedsføring. Men er dette en «gutteklubb hvor jeg kjøper av deg, hvis du kjøper av meg»?

– Det seneste året har BNI hatt en omsetning på 160 milliarder kroner. Dette kommer ikke av seg selv. Det unike med BNI, er konseptet «Givers gain – den som gir, får tilbake», som baserer seg på referanser. Du har et ønske om å komme i kontakt med noen som driver med X, jeg gir deg referansen, og på den måten utvider hver enkelt av partnerne sine egne nettverk, og dermed også forretningsvirksomheten sin, sier Lene Stamnes Sandaunet.

Tar fatt på Moss

Lene er fotograf, eier og driver designbyrået Sandaunet, og administrerer BNI Østfold. Det er hun som har påtatt seg jobben med å forberede oppstart av BNIs gruppe i Moss.

– Det er hittil gitt over 11 millioner referanser i BNI. Norden ble etablert som «land» nummer ni, på slutten av 90-tallet, og i dag finnes over 5.000 grupper i Norden, og omsetningen det seneste året passerte 15 milliarder kroner. Her i Norge har vi passert 500 partnere, med en omsetning på 250 millioner. Det gir et snitt på en halv million pr partner. Vi har i dag 16 grupper i Norge, de fleste i Oslo, to i Vestfold, en i Østfold, fem i Rogaland og fem i Trøndelag. Det er også en gruppe under etablering i Bergen, forteller hun.

Stamnes Sandaunet legger til at en gruppe som ble startet i Tønsberg i mars, til nå har omsatt for 25 millioner kroner.

– Alt av referanser og omsetning blir registrert i et eget system, og det er dette vi bruker når vi viser til våre tall og statistikker.

Kontakter på tvers

Lene forteller at det handler om å bli kjent med mennesker, på tvers av bransjer – skape tillit og relasjoner.

– Det er aldri to direkte konkurrenter i en og samme gruppe, så det gjelder å være først ute fra din bransje, for å sikre deg din plass i gruppen.

BNI har allerede vært etablert i Østfold en tid, men da man så at det geografiske området ble litt for stort, valgte man å splitte denne gruppa opp, og heller gå for lokale grupper.

– Vi er i startgropa med Moss nå, og vi håper å ha en fullt oppegående gruppe på plass om +/- fire måneder. Vi jobber nå med å bygge grunnlaget, og satser på en oppstart med brask og bram.

Utprøvd system

BNI holder relasjonsskapende møter, hvor partnerne tar med seg gjester. I tillegg til informasjon om BNI, settes det av godt med tid til mingling.

– Disse møtene er perfekte anledninger til å møte mennesker fra andre bransjer. Partnere møtes også gjerne når man er på reise i inn- og utland. Systemet BNI følger, er velutprøvd, og vokser stadig på verdensbasis. Jeg har selv vært med som partner i flere år, og har fungert som leder i Østfold, inntil jeg følte at jeg måtte fokusere mer på min egen bedrift. Men jeg er stadig sulten på kontaktnettet BNI gir meg, og jeg er veldig klar for å komme fullt i gang her i Moss, uttaler Lene Stamnes Sandaunet.

Blant BNIs partnere finner vi mennesker fra alle typer bransjer, til og med fra frivillige organisasjoner, så det kan absolutt se ut til at «Givers gain» og nettverksbygging har slått stort an også her i landet.

Tirsdag morgen avholdes et informasjonsmøte om BNI, og Lene Stamnes Sandaunet tar gjerne med seg gjester, om noen skulle være interessert.

– Det er bare å ta kontakt, avslutter Lene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Takk for oss!

Grunnet manglende inntekter, ser vi i Morsa Tidende oss nødt til å avslutte driften av det som var ment å bli en...

La’ars in memoriam

Nekrolog over Lars Molvig Skrevet av Ken Uggerud Enda en fantastisk personlighet i Rygge har måttet...

NAV-skandalen og EØS

NAV-saken er den mest omfattende skandalen både for innbyggere og tilliten til alle statsmaktene og statsforvaltningen i moderne tid.

Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den personen vi syntes er Norges nye gitarhelt, nemlig Tommy Kristiansen (f. 5. 5....

Frode Alnæs til Eftablues

Moss Bluesklubb har levd med oppbrettede ermer og høyt pågangsmot i en årrekke. Som de berømte perlene på på den like berømte...