Home kultur Uplugga på House of Foundation

Uplugga på House of Foundation

I fjor ble det avholdt en singer-songwriter-festival på House of Foundation (HoF). Denne er blitt kokt ned til en kveld og har i tillegg fått nytt navn; Unplugget at House of Foundation. Lørdag er dagen.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

Solveig Borgen, Nina Gaarden, Rudi Myntevik, Streets of Moss og Vidar Vang – alle står de på scenen i Møllebyens kulturvugge i morgen, lørdag. Martin Sørhaug føler seg sikker i sin sak når han garanterer en stemningsfull og trivelig kveld for både publikum og artister.

Og hvem er så disse artistene? Jo, Solveig Borgen, også kjent som Solveig Sings (muligens inspirert av det hysteriske YouTube-fenomenet Miranda Sings?), står på flere musikalske ben. Hun er vokalist, tekstforfatter og medarrangør i popbandet Sunny Shades, hun er jazzsanger og skuespiller med utdannelse fra LIPA, har sunget med en rekke storband og jazzorkestre, og ikke minst har hun samarbeidet med artister som Candy Dulfer og John Engels. Du kan ha hørt Solveig tidligere, da hun har sunget seg gjennom sommeren, på Coctail i Basarbygget. Med seg til HoF har hun pianist, trommeslager og bassist, i tillegg til gjesteartist Hans Timmer.

Nina Gaardens tekster er vel verd å merke seg. Disse, kombinert med hennes naturlige stemme og et behagelig lydbilde, er garantert å sette folk i varm stemning.

Nina Gaardens melodiøse visepop er som en musikalsk helsekostbutikk, der den fremføres med en følsom og vakker røst, delvis på nordnorsk og delvis på engelsk, og akkompagnert av gitar, ukulele eller piano. Tekstene til Gaarden er verd å merke seg, med all sin undring og ærlighet – og så legger hun da også stemmen gjerne godt framme i lydbildet, nettopp for at publikum skal få med seg historiene hennes.

Rudi Myntevik er en erfaren artist, med blant annet en MGP-deltakelse bak seg. Etter en tid i London, har bergenseren bosatt i Moss, begynt å skrive norske tekster – gjerne av det sårbare slaget. Myntevik jobber melodiøst og melankolsk, og er kjent for å skape en varm og vakker stemning når han står på scenen.

Kveldens indie-innslag er det mann og kone-duoen Lars-Ingar og Anette Bragvin Andresen som står for. De har operert som musikalsk duo siden 2009, under navnet Streets of Moss, og fra 2016 har de hatt Moss som base, både musikalsk og familiemessig.

Den nordnorske låtskriveren og artisten Vidar Vang har skrevet musikk siden tenårene. I 1998 slapp han et uoffisielt debutalbum, som han solgte på konsertene sine. I 2000 flyttet Vang og musikken hans til hovedstaden, og siden har det blitt både platekontrakt og opptredener på festivaler som by:Larm, Norwegian Wood og Øya. Hans offisielle debutalbum kom i 2002, og ble da omtalt som årets beste rockealbum. Året etter ble han nominert til Spellemannspris. Etter fire album til på engelsk, slapp han i 2015 sitt første på norsk – også dette høstet panegyrisk omtale. Nylig slapp Vang singelen «I mårra», og 1. november kommer albumet «Mann fra nord».

Vidar Vang er en erfaren artist med mye på hjertet. Etter fem album på engelsk, gikk han over til å skrive låtene sine på norsk. Lørdag kan du høre ham på House of Foundation.

Mye å glede seg til der altså, om man har tid og lyst til å få seg en stemningsfull kveld i den allerede stemningsfulle Møllebyen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Takk for oss!

Grunnet manglende inntekter, ser vi i Morsa Tidende oss nødt til å avslutte driften av det som var ment å bli en...

La’ars in memoriam

Nekrolog over Lars Molvig Skrevet av Ken Uggerud Enda en fantastisk personlighet i Rygge har måttet...

NAV-skandalen og EØS

NAV-saken er den mest omfattende skandalen både for innbyggere og tilliten til alle statsmaktene og statsforvaltningen i moderne tid.

Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den personen vi syntes er Norges nye gitarhelt, nemlig Tommy Kristiansen (f. 5. 5....

Frode Alnæs til Eftablues

Moss Bluesklubb har levd med oppbrettede ermer og høyt pågangsmot i en årrekke. Som de berømte perlene på på den like berømte...