Home Moss Lager folkefest med ny vannsportfestival

Lager folkefest med ny vannsportfestival

– Vi skal skape landets råeste vannsportfestival, sier Morten Torp (t.h.), festivalsjef for Vannsportfestivalen i Moss. Han forventer over 15 000 besøkende til det som blir Norges største vannsportfestival i Moss i juni.

Festivalen er et samarbeid mellom lag, organisasjoner og lokalt næringsliv. Moss Vannsportfestival tilbyr et bredt spekter av aktiviteter som seiling, dykking, dødsing, roing, kiting, windsurfing og andre typiske vannaktiviteter. Det blir vannsportuke for barn i Moss og omegn, kulturelle innslag og folkefest. På den mer ekstreme siden blir det konkurranse som dødschallenge med mulige verdensrekord i høyde, NM i Kiting, NM i seiling og svømmekonkurransen «Open water» mellom Horten og Moss. Den legendariske Dragebåt-konkurransen skal også arrangeres igjen. Det er Moss2020 som har tatt initiativ til festivalen som arrangeres for første gang i 2020 og skal leve videre etter jubileet.

Torsdag ble prosjektgruppen, som består av leder Morten Torp og Lars E. Wilhelmsen fra Sportspartner, presentert på Bylab. I tillegg består festivalen av en arbeids- og styringsgruppe. Vannsportfestivalen er ett av de større arrangementene i jubileumsåret.

Vannmiljøkonferansen «Vannet og vi»

Vannsportfestivalen vil i samarbeid med Naturvernforbudet og Kystlotteriet arrangere en konferanse rundt bærekraft, vann og miljø.

– Målsetningen er å ta en nasjonal posisjon på dette feltet med paneldebatt og fokus på sjø, sier Wilhelmsen (t.v. på bildet).

– Det er næringslivet på hele Østlandet, lag og foreninger og forvantning som er målgruppen, legger han til.

Jubileumsprogrammet for Moss2020 lanseres på Verket scene 28.november 2019.

Fakta om jubileet:  

10. august 2020 er det 300 år siden Moss fikk bystatus av Fredrik IV. Dette ønsker vi å feire på behørig vis med folkefest, arrangementer og aktiviteter for byens innbyggere og besøkende.

2020 blir et spesielt år for Moss på flere måter. I tillegg til jubileet er det også dette året Moss og Rygge slår seg sammen til én kommune. I denne forbindelse vil vi legge stor vekt på å vise forbindelsene tilbake til Rygges middelalderhistorie, symbolisert ved Rygge kirke fra 1100-tallet. Det overordnete målet for jubileumsåret er å bygge felles identitet og kultur, samt inspirere til å skape nye verdier i den «nye» Moss kommune, basert på likestilling, inkludering, mangfold og bærekraft.

Et stort antall arrangement vil bli spredd ut over hele jubileumsåret. Den sentrale jubileumsuken vil være fra lørdag 8. august til søndag 16. august 2020, med en stor folkefest lørdag 15. august. Det blir blant mye annet felles nyttårsfeiring inn og ut av jubileumsåret, åpningsuke i nytt kulturhus i januar og første uken i juni vil Rygge middelalderkirke stå i fokus.

Mer informasjon finner du på www.moss2020.no

Previous articleRocketman
Next articleKortreiste bilder på Kafé Norli

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Blueskveld med Feldson Association

Det er på Cafe Røed på Røed Gård på Jeløy det skjer, og datoen er fredag 13. desember. Da er det nemlig klart for en heftig blueskveld...

Steinars julekalender: Luke 5

Ofte møter man glade og lykkelige mennesker, men av og til møter man også på mennesker som oppleves negative og destruktive, og...

Til helgen er det julemarked i Moss

Kirketorget skal fylles av julestemning og glade mennesker førstkommende helg. Gå ikke glipp av byens store julearrangement. ARNE KRISTIAN...

Steinars julekalender: Luke 4

Du har i deg kraften til å forvandle negative følelser og opplevelser til positive følelser og skapende kraft for deg selv og dine...

Førjulstid i kommunene Rygge og Moss

Julen kommer igjen mot oss like fort i år som tidligere. Kaldt og mørkt er det og litt snø har vi fått....