Home Moss Solidaritetstanken blomstrer på Steinerskolen i Moss

Solidaritetstanken blomstrer på Steinerskolen i Moss

Steinerskolen i Moss gjør 24. oktober et dagsverk for en steinerskole i Haiti. Dette er en skole for de fattigste blant de fattige, som er helt avhengig av ekstern finansiering. Hjelpen fra Moss kommer derfor svært godt med.

Etter et innledningsforedrag om landets historie, har elevene delt seg i ulike grupper som nå arbeider med dans, teater, kunst og musikk inspirert av Haitis historie og kultur. En gruppe arbeider med en film og mediapresentasjon, noen elever lager mat og andre lager håndverksprodukter som skal selges på skolens julemarked i november.

Elevene som deltar på dagsverket 24. oktober, er fra 9. klasse til tredje klasse på videregående, og i forbindelse med prosjektet vises en solidaritetsforestilling på onsdag, for de yngre elevene.

Verdensomspennende samarbeid

Steinerskolen i Moss samarbeider med steinerskoler i hele verden gjennom organisasjonen WOW – Waldorf One World.

– Denne ble dannet etter inspirasjon av den norske Operasjon Dagsverk (OD). Men mens OD jobber for ulike prosjekter hvert år, har vi på Steinerskolen i Moss mulighet til å følge opp den samme skolen gjennom flere år og følge dennes utvikling. Etter at en av våre tidligere elever deltok i et hjelpeprosjekt i Haiti, fikk vi mulighet til å bli kjent med et land som Donald Trump har kalt «a shit hole», og ble da inspirert til å jobbe for denne skolen. Som mye annet, falt den sammen under det store jordskjelvet i 2010, men den er nå i ferd med å bli fullt oppbygd ved hjelp av flere hjelpeorganisasjoner. Alle pengene vi samler inn under solidaritetsforestillingen går direkte til prosjektet. Her er det ikke noe som går til administrasjon. Vi fikk et hyggelig takkebrev fra skolen etter at vi også sendte penger dit i 2018, forteller Rune Bekkhus og Arne Øgaard ved Steinerskolen i Moss.

Det er i år 100 år siden den første steinerskolen ble startet i Stuttgart, og i den forbindelse har WOW- som felles prosjekt å skaffe mat til barn på steinerskoler som drives blant verdens fattige.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Næringsavisen presenterer Mosseregionen

Vår andre nettavis Næringsavisen presenterer B2B nyheter fra Mosseregionen som en egen kategori https://naeringsavisen.no/mosseregionen Har du tips...

Mr. BLUES IS COMING TO TOWN 23/11 kl 15

Denne gangen tar kongen av Norsk blues, Reidar Larsen med seg øverste hylle av musikere og vi kan love et heidundrende show.

Har du smakt Julechips?

På ren impuls havnet disse i handlekurven min 19 nov 19. Er jeg bare lett å lure...

Midway

Midway er en skikkelig krigsfilm av den gamle sorten til tross for at den er produsert og gitt ut i vår tid. Fargefilteret, heroismen og de massive slagene minner veldig om klassiske krigsfilmer.

Den gamle skovhytta

Forsker man litt på lokalhistorie dukker det noen ganger opp små perler. Små skildringer eller historier som levendegjør fortiden og fortidsmenneskenes livsførsel.