Home kultur Meyer slår til med stor oktoberfest

Meyer slår til med stor oktoberfest

Førstkommende lørdag forvandles Meyer Kafe, Bar og Catering i Storgata, til et bayersk øltelt i miniatyr. Fram med lederhosen, dirndl og dansefot – Alpenjammer er klare med festunderholdning.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst og foto

LENNART P foto

Det var bryllupet til kronprins Ludwig I av Bayern som ble starten på Oktoberfest-tradisjonen. Illustrasjon fra Wikipedia.

Begrepet Oktoberfest har lang og kongelig historikk. Den aller første oktoberfesten ble arrangert 12. oktober 1810, til ære for ekteskapet mellom kronprins Ludwig av Bayern og hans prinsesse Therese. I dag er tradisjonen adoptert av en rekke land, og også i Norge har festformen blitt svært populær.

Det var altså de kongelige i Bayern som innbød borgerne av München til fest med hesteløp, øl og annen moro. Arrangementet var en så stor suksess, at det ble innført som en ny tradisjon – som en 16-dager lang festival.

Her i Norge fester vi gjerne ikke i 16 dager i strekk, men trekker heller festlighetene ut over september og oktober, og de forskjellige utestedene arrangerer gjerne en eller flere festkvelder i løpet av tiden.

Aktivt utested

Meyer i Storgata har hatt stor suksess med en rekke arrangementer siden de åpnet dørene 10. mai. Blant annet hadde Charter-Hilde urpremiere på sitt standup-show der, Kjell Elvis møtte et stort og ivrig mossepublikum der, og stedet er ofte fylt til randen av festglade mennesker som danser til DJ Arves musikk.

Ann-Kristin Meyer gleder seg til å fylle Meyer Kafe med glade oktoberfeststemte mennesker.

Lørdag står altså Alpenjammer på scenen for å trylle fram den helt ekte oktoberfestfølelsen. Bandet består av Kjell Alslie på trommer, keyboard og kor, undertegnede redaktør på bass, gitar og sang, samt tyske Michael Giglberger på trekkspill og sang.

Ekte oktoberfestmusikk

– Vi gjør oktoberfestmusikk sånn som oktoberfestmusikk skal gjøres, sier Giglberger til Morsa Tidende.

– Det aller meste av musikken vi spiller, kommer fra Bayern, Østerrike og Syd-Tirol, og i tillegg har vi tatt inn et knippe norske og internasjonale låter som vi gjør på vår helt egne måte. Jeg er selv oppvokst med ekte Oktoberfest, og vet godt hvordan det skal låte, så nå forsøker vi i Alpenjammer å overføre det ekte og genuine inntrykket til det norske publikummet, forteller han.

Alpenjammer hadde sin debutkonsert like utenfor Füssen i Bayern, nærmere bestemt i Schwangau.

– Noe av det morsomme der, var at publikum – som kom fra både Bayern, Østerrike og Syd-Tirol – ikke trodde på at det bare var jeg som var tysk. De gikk bort til Arne Kristian (undertegnede red.anm.) og ville prate med ham. De trodde han tullet da han sa på dårlig tysk «Entschuldigung, ich spreche kein Deutsch», og på den måten forsøkte å få dem til å skjønne at han ikke en gang skjønte hva han sang, ler Giglberger.

Alpenjammer har begynt å få et godt fotfeste innenfor oktoberfest-segmentet, og jobber nå med å komme seg inn på andre festarenaer.

Gleder seg til festen

Meyer-sjefen, Ann-Kristin Meyer gleder seg stort til helgens arrangement, og håper at mossingene ser sitt snitt til å komme seg ut på byen for å svinge rockefoten når hun og medarbeiderne nå arrangerer Oktoberfest midt i Moss sentrum.

– Vi serverer ølfest-meny, og da snakker vi selvsagt om bratwurst. Finn fram oktoberfestantrekket, ta med deg ditt aller beste humør og dine aller beste venner, og bli med på moroa, oppfordrer hun.

Medarrangør av oktoberfesten er Generation Event ved Helge Johansen og datteren Mona Therese Johansen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Næringsavisen presenterer Mosseregionen

Vår andre nettavis Næringsavisen presenterer B2B nyheter fra Mosseregionen som en egen kategori https://naeringsavisen.no/mosseregionen Har du tips...

Mr. BLUES IS COMING TO TOWN 23/11 kl 15

Denne gangen tar kongen av Norsk blues, Reidar Larsen med seg øverste hylle av musikere og vi kan love et heidundrende show.

Har du smakt Julechips?

På ren impuls havnet disse i handlekurven min 19 nov 19. Er jeg bare lett å lure...

Midway

Midway er en skikkelig krigsfilm av den gamle sorten til tross for at den er produsert og gitt ut i vår tid. Fargefilteret, heroismen og de massive slagene minner veldig om klassiske krigsfilmer.

Den gamle skovhytta

Forsker man litt på lokalhistorie dukker det noen ganger opp små perler. Små skildringer eller historier som levendegjør fortiden og fortidsmenneskenes livsførsel.