Home Moss Rrose Drama på Jeløy Radio: Inspirerende eller provoserende?

Rrose Drama på Jeløy Radio: Inspirerende eller provoserende?

Onsdag ettermiddag ble Franz Wests installasjon «Rrose Drama» avduket på Hotel Jeløy Radio. Det var finansdirektør i Telenor, Jørgen Rostrup som sto for avdukingen.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

LENNART P foto

Nei, det er ingen skrivefeil. Navnet på installasjonen fra den anerkjente kunstneren Franz West (1947-2012) heter «Rrose Drama», med dobbel «r».

Finansdirektør i Telenor, Jørgen Rostrup, sto for avdukingen av den rosa installasjonen utenfor Hotel Jeløy Radio.

Det omstridte kunstverket er to meter høyt og fem meter langt, og har tidligere vært utstilt både ved Tate Modern i London, Centre Pompidou i Paris og utenfor Telenorbygget i Kristiansand.

I Kristiansand ble skulpturen omtalt som en «rosa hundebæsj», og noen så sitt snitt til å male den brun… Oppå brunmalingen var det klistret en plakat, med påskriften «Denne dritten har plagd oss i mangen år. Så er meget velfortjent farge den får! Hilsen Bæsjebandittene. PS! Dere kan ikke stoppe oss.»

Selvsagt ble det servert rosa forfriskninger under onsdagens arrangement på Hotel Jeløy Radio.

«Rrose Drama» (fra 2001) er en del av den omfattende kunstsamlingen til Telenor. Skulpturen er laget av lakkert aluminium, og er en av en rekke store utendørs-verk fra Wests hånd. Kunstneren selv så på disse som alternativer til det han ellers mente var ganske så pompøse kunstverk på offentlige steder.

Telenor har fått dispensasjon fra Moss kommune til å ha skulpturen utenfor Hotel Jeløy Radio i to år. Tanken var i utgangspunktet at den skulle stå i tre år, men nå kan man altså nyte den, eller irritere seg over den i to.

Finansdirektør i Telenor, Jørgen Rostrup talte til de frammøtte under onsdagens arrangement på Hotel Jeløy Radio. I bakgrunnen står en fornøyd hotelldirektør, Kirsti Albert.
Et godt knippe interesserte hadde møtt frem for å se på, og høre om den rosa installasjonen som nå skal stå på Jeløy i to år.
Finansdirektør i Telenor, Jørgen Rostrup var fornøyd med å ha fått «Rrose Drama» på plass utenfor hotellet på Jeløy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Næringsavisen presenterer Mosseregionen

Vår andre nettavis Næringsavisen presenterer B2B nyheter fra Mosseregionen som en egen kategori https://naeringsavisen.no/mosseregionen Har du tips...

Mr. BLUES IS COMING TO TOWN 23/11 kl 15

Denne gangen tar kongen av Norsk blues, Reidar Larsen med seg øverste hylle av musikere og vi kan love et heidundrende show.

Har du smakt Julechips?

På ren impuls havnet disse i handlekurven min 19 nov 19. Er jeg bare lett å lure...

Midway

Midway er en skikkelig krigsfilm av den gamle sorten til tross for at den er produsert og gitt ut i vår tid. Fargefilteret, heroismen og de massive slagene minner veldig om klassiske krigsfilmer.

Den gamle skovhytta

Forsker man litt på lokalhistorie dukker det noen ganger opp små perler. Små skildringer eller historier som levendegjør fortiden og fortidsmenneskenes livsførsel.