Home kultur Møt Jan Erik "Broom" Larssen i Jeløy kirke

Møt Jan Erik «Broom» Larssen i Jeløy kirke

Jan Erik Larssens liv handler ikke bare om spreke biler og kjappe replikker. Jo, mannen er svært energisk også utenfor tv-skjermen, men han har også sine mer alvorlige sider.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

Larssen er nok best kjent fra fjernsynsprogrammene Broom, Autofil og Go’ elg, men visste du at han i sin tid var en av de mange flotte stemmene som utgjorde Oslo Gospel Choir? 30. oktober kan du se og høre ham i Jeløy kirke.

Suksess med gospel

49-åringen fra Hunndalen kunne, med sin stødige røst, risikert å bli medlem av Vazelina Bilopphøggers, hjemstedet tatt i betraktning, men det var ikke helt den veien han gikk. Riktig nok brukte han stemmen sin, men han brukte den til gospelmusikk og kirkesang.

Da Oslo Gospel Choir (OGC) så dagens lys i 1988, var han en av de heldige som fikk være med på suksessen. Norsk gospelmusikk fikk et kjempeløft, og OGC solgte plater i bøtter og spann – ikke bare på det kristne markedet, men til store deler av befolkningen. Jan Erik Larssen sang i det kjente koret fram til 1999, og rakk dermed å være med på hele 11 plateutgivelser.

Så var det tv-mediet som lokket. Og med sin enorme entusiasme, store sjarm og smittende latter, var veien til suksess ganske så kort. Barne- og ungdomsprogrammet Go’ elg ledet han fra 1995 til 1999, før bilprogrammene ble Larssens hovedfokus.

Kanskje var det også bilinteressen som ga ham jobben med å være den norske stemmen til tauebilen Bill i Disney/Pixars filmer «Biler», «Biler 2» og «Biler 3».

Foredrag og sang

Foredraget i Jeløy kirke handler nok mindre om bil, og mer om Jesus. Foredraget har fått navnet «Gjennom livets berg og dalbane med Jesus som bestevenn», og i tillegg til å prate, vil Larssen også synge for de frammøtte.

Arrangementet starter klokka 19.00

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Næringsavisen presenterer Mosseregionen

Vår andre nettavis Næringsavisen presenterer B2B nyheter fra Mosseregionen som en egen kategori https://naeringsavisen.no/mosseregionen Har du tips...

Mr. BLUES IS COMING TO TOWN 23/11 kl 15

Denne gangen tar kongen av Norsk blues, Reidar Larsen med seg øverste hylle av musikere og vi kan love et heidundrende show.

Har du smakt Julechips?

På ren impuls havnet disse i handlekurven min 19 nov 19. Er jeg bare lett å lure...

Midway

Midway er en skikkelig krigsfilm av den gamle sorten til tross for at den er produsert og gitt ut i vår tid. Fargefilteret, heroismen og de massive slagene minner veldig om klassiske krigsfilmer.

Den gamle skovhytta

Forsker man litt på lokalhistorie dukker det noen ganger opp små perler. Små skildringer eller historier som levendegjør fortiden og fortidsmenneskenes livsførsel.