Home kultur Julekonsert med Vidar Johnsen

Julekonsert med Vidar Johnsen

Det er kanskje litt tidlig enda, men om man skal klare å planlegge en ofte hektisk juletid, er det kanskje greit å vite allerede nå, at Vidar Johnsen, den tidligere stemmen i Vamp, kommer til Moss før jul.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

Dette er fjerde året at tidligere gitarist og vokalist i Haugesunds-gruppa Vamp, reiser på juleturne med sin kritikerroste julekonsert «Him te jul». Refsnes Gods får besøk av Johnsen 16. desember.

Tolker kjente juleviser

Det er kjente og kjære julesanger som står på repertoaret, og i Vidar Johnsens tolkning, er disse varme og ærlige. Johnsen har vist magi sammen med Vamp, og han har mange ganger bevist at han kan skape magi også uten dem.

For dem som måtte være usikker på denne mannen egentlig er, må det ropes høyt og tydelig at Vamp strengt tatt bare er for en fotnote å regne i Johnsens karriere. Han scenedebuterte på en større scene allerede som 12-åring, og bandet hans, Tropical Storm, varmet da faktisk opp for selveste Nazareth under en konsert de holdt i Haugesund. Året etter var han solist på Halvsju – NRKs legendariske ungdomsprogram.

Johnsen fikk også platekontrakt før Vamp-perioden, allerede i 1994. Soloalbumet «Cover Me» kom på markedet året etter.

På kontrakt i Vamp

Fra 1999 var han turnévokalist for Vamp, og fra 2002 var han et fullverdig medlem (på kontrakt) av gruppa. Johnsen bidro med både sang, gitar, tangenter og perkusjon, og skrev også musikken til fire låter.

I 2005 slapp han sitt andre soloalbum, og i 2007 avlstuttet han sin kontrakt med Vamp. Senere ga han ut et knippe plater sammen med den svenske musikeren Peter Nordberg, ble nominert til Spellemannprisen og har også sluppet et par soloalbum til.

Johnsens tolkninger av kjente juleviser, er vel verd en kveld, så sett av 16. desember allerede nå…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Næringsavisen presenterer Mosseregionen

Vår andre nettavis Næringsavisen presenterer B2B nyheter fra Mosseregionen som en egen kategori https://naeringsavisen.no/mosseregionen Har du tips...

Mr. BLUES IS COMING TO TOWN 23/11 kl 15

Denne gangen tar kongen av Norsk blues, Reidar Larsen med seg øverste hylle av musikere og vi kan love et heidundrende show.

Har du smakt Julechips?

På ren impuls havnet disse i handlekurven min 19 nov 19. Er jeg bare lett å lure...

Midway

Midway er en skikkelig krigsfilm av den gamle sorten til tross for at den er produsert og gitt ut i vår tid. Fargefilteret, heroismen og de massive slagene minner veldig om klassiske krigsfilmer.

Den gamle skovhytta

Forsker man litt på lokalhistorie dukker det noen ganger opp små perler. Små skildringer eller historier som levendegjør fortiden og fortidsmenneskenes livsførsel.