Home NYHET Jubileumsaquaviten lanseres

Jubileumsaquaviten lanseres

Lørdag 2. november lanseres Morsa Jubileumsaquavit 2020. Denne nye jubileumsaquaviten markerer både 300-årsjubileet for Moss by, og 20-årsjubileet til foreningen Morsa 1833.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

Lanseringen skal foregå på Mikro’n i Møllebyen, og samtidig med at de gylne dråpene lanseres, vil også Morsa 1833 overrekke sin jubileumsgave til Moss by. Gaven er et varig minnesmerke over den omfattende brennevinshistorien til Moss, nærmere bestemt en plakett som viser byens brennevinshistorie, som skal forbli hengende utenfor biblioteket i Møllebyen.

STORT ENGASJEMENT: Precident Jørn Ramberg og de andre i Morsa 1833 har lagt ned mye tid og krefter i å jobbe fram byens forskjellige aquaviter. Her fra 2012, da foreningen kjempet for å få Morsa tilbake i hyllene i taxfree-butikken på Moss Lufthavn Rygge.

Dråper, musikk og moro

HELE FAMILIEN: Morsa Jubileumsaquavit 2020 er siste tilskudd i Morsa-familien.

– Dette blir en flott begivenhet, og vi håper at så mange som mulig tar turen til Mikro’n for å få med seg det hele. Arrangementet starter klokka 12.30, og selvsagt har vi fått med oss våre venner i Krapfoss Hornorkester til å spille, samt hele byens Ole Jacob Lindberg til å servere oss noen av sine mange morsomheter, informerer Jørn Ramberg, precident i Morsa 1833.

Morsaaquaviten har en historie som strekker seg tilbake til, som navnet på foreningen sier, 1833. Den nye jubileumsaquaviten har godgjort seg på sherryfat hos Arcus i ti år, og i tillegg fått en topping av nøye utvalgte årgangsaquaviter.

I hyllene på polet

Det er vel å forvente, at byens utesteder tar nyskapningen inn i utvalget sitt, men enn så lenge er Morsa Jubileumsaquavit 2020 å finne hos Vinmonopolet, da til en pris på 400 kroner.

Ramberg forteller at det kun er tappet 2.020 nummererte flasker, og at det dermed kan være kjekt å sette opp farten, om man har tanker om å skaffe seg det nye mosseproduktet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Næringsavisen presenterer Mosseregionen

Vår andre nettavis Næringsavisen presenterer B2B nyheter fra Mosseregionen som en egen kategori https://naeringsavisen.no/mosseregionen Har du tips...

Mr. BLUES IS COMING TO TOWN 23/11 kl 15

Denne gangen tar kongen av Norsk blues, Reidar Larsen med seg øverste hylle av musikere og vi kan love et heidundrende show.

Har du smakt Julechips?

På ren impuls havnet disse i handlekurven min 19 nov 19. Er jeg bare lett å lure...

Midway

Midway er en skikkelig krigsfilm av den gamle sorten til tross for at den er produsert og gitt ut i vår tid. Fargefilteret, heroismen og de massive slagene minner veldig om klassiske krigsfilmer.

Den gamle skovhytta

Forsker man litt på lokalhistorie dukker det noen ganger opp små perler. Små skildringer eller historier som levendegjør fortiden og fortidsmenneskenes livsførsel.