Home Moss Martin besøkte Stordahl

Martin besøkte Stordahl

Kjenner du ikke Martin? Det fulle navnet er C.F. Martin & Company, og er en amerikansk gitarprodusent som har holdt det gående med produksjon av kvalitetsinstrumenter siden 1833. Mandag besøkte de Moss og Stordahl Musikk.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst og foto

Siden mai har Martin vært på Europa-turne, og besøket i Moss var en del av denne. De fleste gitarister vet hva Martin står for når det kommer til instrumenter, men ikke fullt så mange kjenner til at de produserer sine egne strenger. Det var nettopp dette Steve Harvey, Martins markedssjef i Europa, ville gjøre noe med.

EUROPATURNE: Steve Harvey er Martins markedssjef i Europa. Siden mai har han egenhendig satt nye strenger på over 1.000 gitarer.

Gratis strenger, gratis strengeskift

Terje Kinn spilte i kjente omgivelser på mandag. Musikeren har «hengt» mye hos Stordahl Musikk. FOTO: Gjermund Stordahl

På dagsorden sto gratis strengeskift, utdeling av gaver, og musikk av Terje Kinn.

Det var de akustiske gitarene som sto i fokus, da det er nettopp dette Martin produserer, men det var ikke bare gitarer fra sin egen arbeidsgiver Steve Harvey byttet strenger på.

– We want to show Europe that Martin guitar strings has a sound and a feel that will fit any guitar and any style, begynte Harvey.

Drøyt 1.000 gitarer

Turneen startet i Polen i mai, og avsluttes i Spania og Portugal om et par uker.

– Da har vi besøkt rundt 100 steder, og jeg har strenget om drøyt 1.000 gitarer i tillegg til alle kollegaen min har tatt. Så får vi se om et halvt års tid, om turneen vår har virket, ler Steve Harvey, mens han bytter strenger på en deilig Taylor-gitar.

Det er alltid folk inne på 4Sound Stordahl Musikk, men akkurat denne dagen var butikken selvsagt ekstra godt besøkt. Da arrangementet startet klokka 13, sto allerede et knippe gitarister klare med instrumentene sine, og fra da av opplevde Harvey og den utvidede Stordahl-familien en jevn strøm av glade mennesker.

Aldri noen fare

Da 4Sound-kjeden nylig gikk konkurs, var det aldri fare for at Moss skulle miste sin musikalske oase. Det eneste Gunnar Stordahl sto i fare for å måtte gjøre, var å skru ned 4Sound-skiltene utenfor butikken. Stordahl var nemlig franchisetaker i 4Sound, hadde sine egne avtaler med leverandørene, og eier i tillegg sitt eget bygg.

Nå er kjeden kjøpt opp av en gruppering, blant annet bestående av de som i utgangspunktet solgte musikkforretningene sine til 4Sound.

– Butikkene i kjeden gikk jo bra. Det var eierne som gikk konkurs. Nå er kjeden i hendene på bare norske eiere, og vi fortsetter å drive under samme navn. Dagens eiere av 4Sound, er fagfolk som kan å drive musikkforretninger, så nå jobbes det hardt med å gjenåpne nettsiden så vi igjen er tilgjengelige på nettet, forteller Gunnar Stordahl.

Han er svært glad og ydmyk for at så mange viste sin bekymring da ryktene om konkursen kom ut.

– Vi har fått utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger, og folk har støttet oss fullt ut, sier han til Morsa Tidende.

MYE STØTTE: Gunnar Stordahl (f.v.), Gjermund Stordahl, Camilla Haaland og Otto Gamst har opplevd å få svært mange hyggelige tilbakemeldinger i forbindelse med at de gikk glatt klar av konkursen til de tidligere eierne av 4Sound-kjeden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Takk for oss!

Grunnet manglende inntekter, ser vi i Morsa Tidende oss nødt til å avslutte driften av det som var ment å bli en...

La’ars in memoriam

Nekrolog over Lars Molvig Skrevet av Ken Uggerud Enda en fantastisk personlighet i Rygge har måttet...

NAV-skandalen og EØS

NAV-saken er den mest omfattende skandalen både for innbyggere og tilliten til alle statsmaktene og statsforvaltningen i moderne tid.

Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den personen vi syntes er Norges nye gitarhelt, nemlig Tommy Kristiansen (f. 5. 5....

Frode Alnæs til Eftablues

Moss Bluesklubb har levd med oppbrettede ermer og høyt pågangsmot i en årrekke. Som de berømte perlene på på den like berømte...