Home Moss Selebert besøk fra England

Selebert besøk fra England

Sist fredag hadde Moss Squashklubb æren av å ønske Mr. Matt McFahn fra Off The Wall Squash velkommen til Moss. Han ga spillerne en solid oppgradering på teoretisk og praktisk kunnskap og ferdighet.

KJELL ALSLIE tekst

På bildet: Coach/kursleder Matt McFahn (f.v.), Janne Marie Eriksen, Tom Arild Olsen, Ole Petter Jacobsen, Bjørn Vidar Eikeland, Kjell Alslie, Bent Næss og Kai Bruun.

Kurs og workshop i squashens regler, samt kampdømming, ble avholdt på Tollboden, og instruktør var altså denne svært erfarne coachen og dommeren fra England, Matt McFahn.

Matt McFahn har vært trener for Saddam Hussains squashspillere, og det gambiske landslaget. Nylig besøkte han Moss Squashklubb.

Innfløkt reglement

Den lydhøre forsamlingen fikk gode råd og en grundig gjennomgang av reglene – regler som i mange tilfeller være meget vanskelige å tolke riktig i denne raske gentelmanssporten. I noen tilfeller spiller psykologi og følelser sterkt inn på spill og dommeravgjørelser, men det er likevel en vennlig og kameratslig sport, med respekt for sikkerhet og mot- og medspillere. Gruppen som møtte til kurset fikk også prøve seg på å dømme spesielle kampsituasjoner som ble vist på skjerm.

Søndag 3. november ble det gjennomført en treningssession med Matt, denne foregikk på Spenst Moss.

Takknemlig klubb

Juniorer fikk sin dose tidlig på morgenen, mens den noe eldre garde kunne møte litt senere på dagen, og holdt det gående gjennom et par timer. Her fikk mange av spillerne en liten aha-opplevelse, og det var flere detaljer som mange opplevde at de tidligere ikke hadde fått med seg.

– Kanskje kan spillet vår herved kan bli et par hakk bedre i tiden fremover? Vi må selvsagt trene på det vi fikk lære, og være mer bevisst på hva vi gjør. Samtidig fikk vi også ideer til nye måter å varme opp på, og trene bedre på slag, sa en av spillerne på full fart hjem fra treningen.

Moss Squashklubb sender en stor takk til Matt McFahn for han tok seg tid til å besøke spillerne i Moss Squachliga og Moss Squashklubb.

LITT OM McFAHN:

Matt McFahn hadde, i 1990, et treningsoppdrag for Saddam Hussains squashspillere. Oppdraget var i utgangspunktet ment å vare i tre uker, men omstendighetene i regionen gjorde at det trakk seg ut til fire måneder.

McFahn har vært trener for squashlandslaget til Gambia.

Matt er leder for Coaching & Operations i Off The Wall Squash. Han er internasjonal trener på fjerde nivå, og har trent flere av de beste spillerne i verden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Næringsavisen presenterer Mosseregionen

Vår andre nettavis Næringsavisen presenterer B2B nyheter fra Mosseregionen som en egen kategori https://naeringsavisen.no/mosseregionen Har du tips...

Mr. BLUES IS COMING TO TOWN 23/11 kl 15

Denne gangen tar kongen av Norsk blues, Reidar Larsen med seg øverste hylle av musikere og vi kan love et heidundrende show.

Har du smakt Julechips?

På ren impuls havnet disse i handlekurven min 19 nov 19. Er jeg bare lett å lure...

Midway

Midway er en skikkelig krigsfilm av den gamle sorten til tross for at den er produsert og gitt ut i vår tid. Fargefilteret, heroismen og de massive slagene minner veldig om klassiske krigsfilmer.

Den gamle skovhytta

Forsker man litt på lokalhistorie dukker det noen ganger opp små perler. Små skildringer eller historier som levendegjør fortiden og fortidsmenneskenes livsførsel.