Home kultur En stjerne skinner med VocAppella

En stjerne skinner med VocAppella

Vokalgruppa VocAppella holder sine årlige julekonserter til fulle hus, år etter år. Fredag 13. desember avholdes årets versjon for første og eneste gang i Mosseregionen – med Karianne Kjærnes som gjestestjerne.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst og foto

HOVEDBILDET: Karianne Kjærnes (f.v.), Mona Nordengen, Morten Meland, Jon Aas, Atle Brunslid (bak), Marit Mossik, Heidi Veland, Karianne Bergdal Sæll og helt til høyre en forkjølet Øivind Slettevold.

Kjernes føler seg neppe særlig bekvem med å bli beskrevet som en stjerne, men for oss her i Mosseregionen er det nettopp det hun er. Hun har strålt mot oss fra scenen og tv-skjermen i en årrekke – ikke minst som korist for Alexander Rybak i Eurovisjon Song Contest i 2009.

I fjor ble det ikke tradisjonelle julekonserter på VocAppella. Da var det nemlig jubileumskonserter som sto på programmet. Vokalgruppa har holdt det gående i 21 år, og består av Jon Aas (bass), Øivind Slettevold (bass), Morten Meland (tenor), Atle Brunslid (tenor), Karianne Bergdal Sæll (sopran). Heidi Veland (sopran/alt), og Mona Nordengen (alt og musikalsk leder).

VocAppella har tatt i bruk Rygge kapell som øvingslokale under innspurten før årets julekonserter.

Synger et bredt spekter

Repertoaret til VocAppella spenner fra klassisk kirkemusikk til nyere pop, soul og noe gospel. Og så hender det at det av og til ramler inn et humoristisk innslag eller to.

– Vi har hatt julekonserter i denne formen i seks-syv år nå, hovedsaklig i Fredrikstad der vi har solgt ut forestillingene våre i flere år. Årets forstilling på Teglhuset er allerede utsolgt og har vært det et par ukers tid. I år har vi med vår tidligere sopran Marit Mossik som gjesteartist, og det synes vi er veldig hyggelig. At vi også har klart å få med oss Karianne Kjernes på konserten på Arena er helt fantastisk, sier Atle Brunslid.

Tårevåt opplevelse

Morsa Tidende var heldige å få bli med på en av sangernes øvelser, noe som skulle vise seg å bli en følsom affære. Julesanger er noe de aller fleste av oss har et nært forhold til, og som vi har hørt så mange ganger at de sjelden setter i gang annet enn god julestemning. Men når VocAppella og Kjærnes drar i gang en fantastisk gjennomføring av Iver Kleives arrangement av «Deilig er jorden», ja da trillet tårene og stemmen forsvant fra en lungebetent redaktør.

Konsertene i Fredrikstad og de andre stedene som står på programmet, er altså utsolgt, men 13. desember har du altså mulighet til å la julestemningen flomme over deg på Arena. Det kan forventes lave skuldre, uformelle, men varme julefølelser, lun stemning, og altså muligheter for en tåre eller tre. Muligens dukker det også opp en aldri så liten overraskelse av det morsomme slaget.

Juleturne med Maria Mena

Så kan man jo lure da, på hvorfor en profilert og anerkjent vokalist som Karianne Kjærnes velger å stå på scenen i Moss, framfor å leke med de store julekonsert-stjernene.

Karianne Kjærnes er glad for å få være med på det lokale arrangementet med VocAppella. Like etter konserten i Moss, reiser hun på julekonsert-turne med Maria Mena.

– Jeg synes det er veldig hyggelig å bli spurt om å bli med på dette lokale arrangementet sammen med VocAppella, så jeg gleder meg stort til denne konserten. Like etter konserten på Arena, reiser jeg ut for å holde julekonserter sammen med Maria Mena, forteller Karianne. Så da ble det jo litt lek med stjernene allikevel da.

VocAppella har mange ganger blitt spurt om de ikke kunne holde julekonserter i Moss, og nå har du altså sjansen – 13. desember på Arena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Blueskveld med Feldson Association

Det er på Cafe Røed på Røed Gård på Jeløy det skjer, og datoen er fredag 13. desember. Da er det nemlig klart for en heftig blueskveld...

Steinars julekalender: Luke 5

Ofte møter man glade og lykkelige mennesker, men av og til møter man også på mennesker som oppleves negative og destruktive, og...

Til helgen er det julemarked i Moss

Kirketorget skal fylles av julestemning og glade mennesker førstkommende helg. Gå ikke glipp av byens store julearrangement. ARNE KRISTIAN...

Steinars julekalender: Luke 4

Du har i deg kraften til å forvandle negative følelser og opplevelser til positive følelser og skapende kraft for deg selv og dine...

Førjulstid i kommunene Rygge og Moss

Julen kommer igjen mot oss like fort i år som tidligere. Kaldt og mørkt er det og litt snø har vi fått....