Home Hjem og bolig God, hvit jul!

God, hvit jul!

Det er pent. Det er til og med veldig pent. Det er litt staselig. Og, ikke minst – det er tradisjon. Når det er sagt er det ikke så ofte vi bruker duk lenger, i hvertfall ikke den hvite, stivede varianten.

TRINE MIDTSEM/IFI.NO tekst og foto

TIDLIG NOK: Ta frem juleduken i tide, så når du å vaske den helt hvit igjen før julekvelden – Dylon Renovator White fra Alanor. (Foto: Alanor)

«Og juleduken var hvit som snø». Eller – var den det?

Den tas i hovedsak frem ved høytidelige anledninger, som til jul. Da skal julebordet skinne, gjerne gjennom flere dager, og da hører den hvite duken med. Den ligger der, som et stolt og blendende hvitt underlag for alt det gode som skal fortæres.

Litt stas

– Fordi vi bruker de fine dukene såpass sjelden nå, er det desto viktigere å sjekke dem før du skal dekke bordet. Kanskje har de en gang så hvite arvestykkene gulnet i bretten mens de har ligget i skapet, og trenger litt hjelp før de kan kaste glans over bordet, sier Inger Løvaas hos Krefting.

Da er det kjekt å ha noen smarte vaskemidler i bakhånd, som med enkle grep redder situasjonen og får gulnede tekstiler hvite igjen.

VASK DET HVITT: Vask og fjern flekker på duker, skjorter og servietter i én operasjon, med Herdins Wash it back! White. (Foto: Krefting)

Herdins Wash it back! fra Krefting vasker og fjerner flekker og misfarging samtidig. En annen utgave er Dylon Renovator White fra Alanor, som frisker opp hvitfargen. Den er også dobbeltvirkende, og inneholder både flekkfjerner og blekemidler. Les alltid bruksanvisningene nøye!

Ingenting å vente med

– Ta duken ut av skapet i god tid før jul! Så rekker du å fjerne eventuelle flekker fra i fjor, som kan komme som en kjedelig overraskelse om du er ute i siste liten, sier Audun Klauseie hos Alanor.

Og – når du først du er i farta og i høytidsmodus – husk å ta med bunadsskjorten også!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Blueskveld med Feldson Association

Det er på Cafe Røed på Røed Gård på Jeløy det skjer, og datoen er fredag 13. desember. Da er det nemlig klart for en heftig blueskveld...

Steinars julekalender: Luke 5

Ofte møter man glade og lykkelige mennesker, men av og til møter man også på mennesker som oppleves negative og destruktive, og...

Til helgen er det julemarked i Moss

Kirketorget skal fylles av julestemning og glade mennesker førstkommende helg. Gå ikke glipp av byens store julearrangement. ARNE KRISTIAN...

Steinars julekalender: Luke 4

Du har i deg kraften til å forvandle negative følelser og opplevelser til positive følelser og skapende kraft for deg selv og dine...

Førjulstid i kommunene Rygge og Moss

Julen kommer igjen mot oss like fort i år som tidligere. Kaldt og mørkt er det og litt snø har vi fått....