Home Uncategorized Steinars julekalender: Luke 15

Steinars julekalender: Luke 15

Og her fortsetter eventyret om Alva, Alvor, bestefar og alvenes mange triks:

STEINAR HANSON tekst

Bestefar fortsetter: – Nå skal dere få høre resten av lykkeformelen. Som jeg har sagt tidligere, så er den magisk og vil gjøre mye bra for alle som forstår den. De 12 alvetriksene skal hjelpe til å forstå formelen.

Nå begynner vi å snakke nisse her. Man burde kanskje bekymre seg litt for skjegget, men nå har i hvert fall Steinar fått nisselua på plass… Følg med!

Det første av de 12 alvetriksene er som dere allerede vet: Tenk positive tanker på det du ønsker at skal vokse.

– Nå skal dere få høre de 11 andre, så først tar vi nummer to sier bestefar, men akkurat når han skal begynne, roper bestemor fra kjøkkenet at bordet er dekket og at middagen er klar.

– Da får det vente sier bestefar.

– Sånn, opp med dere, ut på badet og vask hender.

Etter få minutter var de alle samlet rundt bordet. Nytrukket juletorsk, smeltet smør, poteter og grønnsaker.

– Ja, dette er de potetene og grønnsakene som vi plukket sammen i høst, Alva og Alvor, husker dere det, sier bestemor.

– De har ligget og ventet på oss til nå. Bestefar og jeg har smakt på noen av de andre vi plukket, og de smakte fortreffelig, forsikret bestemor mens bestefar nikket bekreftende. Alle fyller godt med mat på fatene, og med munnen full mumler bestefar ett eller annet om at det er han enig i, og at de smaker like godt nå.

– Fortell oss om det 2. alvetrikset, sier Alva.

– Ja sier bestefar, men aller viktigst er det at dere forstår formelen. Hele formelen! Er dere klare for den siste biten i formelen, spør han.

– Jaaaaa, roper de begge i kor, så ivrig at Alvor holdt på å sette maten i halsen.

– Her kommer den siste delen, og den som gjør den så komplett og perfekt for å lykkes. Når man skjønner hvordan denne fungerer, er det som å sende en bestilling på noe man ønsker seg til den magiske himmelen og hele universet.

– Åhhh, ER DET SANT, ropte Alva.

– Ja, sa Bestefar! Alven AlverEldst hadde fortalt det til han. Han sa videre at det var Filosofi-Alven som sammen med Alvene Tenke, Føle og Gjøre, hadde satt seg ned ved et vann en vakker kveldstund og snakket sammen. Grunnen til at de hadde satt seg der ved vannet, var fordi opplevelses-Alven hadde fortalt at det var en flott plass å lage nye drømmer. Så siden Tenke, syntes det varen god ide, Føle kjente at han fikk en god og varm følelse i seg, og Gjøre kjente han begynte å bli rastløs etter å komme i gang så ble det sånn. Der og da fant de fire alvene løsningen på det store mysteriet de hadde lett etter i flere hundre generasjoner. Løsningen var i dem selv, de bar den med seg hele tiden. Opplevelses-Alven hadde gjennom å fortelle om det flotte stedet skapt en liten drøm inne i dem. Tenke-Alven hadde syntes det var en god ide, og ønsket at det skulle skje. Føle-Alven, hadde fått en god følelse for det, og kjente at han lot seg drive med i en drøm om at det skulle skje. Gjøre-Alven satte i gang med å gjøre alle de tingene som måtte til for at det skulle skje.

Dermed ble formelen: Livsopplevelser = Tenke det man vil skal skje + Føle at det skjer + Gjøre det man tenker og føler.

Alven Alver Eldst fortalte videre at alle disse egenskapene var blant de viktigste delene i sannheten. De var redde for at sannhetens skulle bli stjålet og derfor måtte de finne et trygt sted hvor ingen ville lete. Under vannet ville menneskene en dag komme, og på de høyeste fjellene også. De visste rett og slett ikke helt hvor de skulle gjemme den. Alven Alver Eldst fortalte videre at de hadde gjemt sannheten inne i hvert eneste menneske på jorden, så om de tenkte, følte og gjorde riktige ting, ville de bære oppskriften på livsmagien med seg hele tiden. Grunnpilaren for all vekst er fokus på det man ønsker skal skje, som om det allerede har skjedd. Se det for deg, føl det og drøm det. Det er viktig at det vokser og blir en indre positiv kraft og ikke bare en ”positivitet” som er lagt som et lokk over negativitet. Fokuser på det du ønsker, og la være å fokusere på det du ikke ønsker. Dette bygger din motivasjon som er triks nummer tre. 1. Et konkret Positiv fokus på èn spesiell opplevelse som du ønsker skal vokse. Gled deg over det og drøm og tenk at det allerede har skjedd. Alva og Alvor så på hverandre som to store spørsmålstegn, tydelig overasket og målløse over hva de hørte.

– Det er nesten som om livet er en skattejakt, og at man kan oppnå alt man vil bare man bruker formelen, sa Alvor måpende.

– Ja, svarte bestefar. – Det stemmer. Og selv om du ikke tenker over formelen, så virker den likevel, men da på en annen måte. Den vil da skape mer av det du allerede har i ditt liv. Både det du er glad for, og det du ikke er like glad for. Den søker sannheten som lever i alle mennesker, derfor er sannheten forskjellig fra menneske til menneske, fordi alle mennesker er forskjellige. Alva, din sannhet om en ting kan være helt annerledes for Alvor, som for eksempel når dere er uenige og dere krangler om hvem som har rett og hvem som har galt. Jo, det kjente de igjen de to unge lovende, det var irriterende når den ene ikke forstod at den andre hadde rett. Bestefar fortalte at begge hadde rett, fordi man har hver sin sannhet om denne hendelsen.

– Du har din sannhet Alva, og Alvor har sin. Så i stedet for å krangle med hverandre og lage bråk, som de aller fleste gjør, bør man respektere at man er uenig og forskjellige. Respekt for hverandres meninger er det eneste som nytter. Man kan lytte til den andre og lære nye ting, eller så har man hver sin mening. Det betyr ikke at en av dere har feil, selv om dere har to forskjellige oppfatninger om hva som er sannheten. Det er drømmer fra fortiden som har blitt sannheter for deg i deg. Drømmer driver oss videre, men drømmene må være dine, og ikke noen du har blitt fortalt at det er lurt å drømme. Når dine drømmer ikke er ekte, blir ikke motivasjonen din riktig. Dette punktet er viktig. Alver-eldst hadde fortalt bestefar at det er viktig for menneskene å begynne å tenke med hjertet sitt, og ta frem de positive følelsene sine og ikke tenke så mye med hodet. Det begynner bare å gløde og bli rødt og varmt, forteller han.

– Det blir som regel bare mange gamle tanker som kverner og sliter dem ut. De prøver å gjøre det samme på en annen måte.

– Hva mener du med det bestefar, sa Alva.

– Jo, svarer bestefar. Det kan være litt vanskelig å forstå, men det blir som om bestemor skulle lage to bløtekaker som er helt like inni, og dekke den ene med krem og jordbær, sette dem ved siden av hverandre og si at den ene smaker som sjokoladekake.

– Det går jo ikke, sier barna i kor.

– Nei, det gjør det ikke, så de blir oppgitte og irriterte, og tenker at det kan være lurt å starte en krig for at de skal klare å få fred. Det kommer aldri til å fungere, men det vil påvirke ditt syn på deg selv og farge din verdi i andres øyne, fortalte bestefar videre.

– Det er tre ting som er viktig for å føle seg trygg på sine egen drømmer: Tro på deg selv – Drøm dine egne drømmer og gjennomfør dem selv om alle dine venner har andre drømmer. Tro på dine venner – Lytt til dine venner og gled deg over at de har sine drømmer. Selv om deres drøm ikke er din og du egentlig ikke skjønner at de har den drømmen, skal du respektere deres drøm og glede deg over det. (Har du ikke noe godt å si så la være!) Skulle dine venner og andre behandle deg dårlig på noen måte, så hold likevel fokus på deres positive egenskaper. Man skal alltid sende positive energier, da endrer folk seg og din positive kraft vokser. Se for deg i drømmene dine at de behandler deg godt. Tro på at du kan nå dine drømmer – Du må ha tro på at drømmen din kan bli virkelighet. Sørg for å tenke ”jeg vil, jeg kan og jeg tør” hele tiden. Nå skjønner du at det er viktig at dette er din drøm og ikke en drøm du har for at noen skal like deg bedre. Man vil alltid møte motgang, så hold ut selv om det virker som det ikke fungerer med en gang.

Alvetriks 3: Dine drømmer er ekte, skapt av deg og noe du ønsker å gjøre om til din virkelighet. Så gi derfor aldri opp.

Bestefar forteller at filosofi-alven fortalte ham at gammel-alven Alver Eldst har sagt at de aller færreste mennesker er klar over at de kan se hva andre tenker, men det kan de, om de visste hvordan. ”Det som finnes på innsiden av menneskene synes på utsiden av dem”

– Jeg kan se at du er glad eller lei deg, men du er ikke glad eller lei deg på utsiden av deg. Det er du inni deg, og det gjør vondt i hele deg. Du vil ikke dele det med noen, men… Kroppen din er en sladrehank, så den gjør at det vises på utsiden. Derfor ser vi lei oss ut når vi er lei oss, og glade når vi er det.

– Vi er ikke glade og ser sure ut?

– Nei, det gjør vi ikke, sier Bestefar. – De aller fleste ser ikke hva du tenker, men de kan se hvordan du gir utrykk for dine tanker og følelser akkurat nå. Det første man da ser, er om du har oppover- eller nedover-smil. Dette er veien om ditt eget indre og underbevisste deg, og det som er en av nøklene til å forstå omgivelsen rundt oss. – Dette punktet krever øvelse, men studerer man ansiktene og bevegelsene til menneskene, så ser man godt forskjellen på dem. De er superrare der de fyker av gårde bortover fortauet. Ta en titt på dem. Noen har et nedover-smil som går helt ned på skuldrene og andre har oppover-smil som strekker seg langt oppover og nesten helt inn i ørevoksen.

– Æææsj, legger Alva til.

– Man ser forskjellen selv om man tror man ikke ser forskjellen mellom oppover- og nedover-smil. Du kan ikke forandre smilet deres, men du kan velge hvem du vil være sammen med. De aller fleste velger oppover-smilet. Det er de de du skal lære noe av og holde deg sammen med. De som har nedover-smil trenger å lære noe av deg. De trenger å høre noe fint, godt og flott om seg selv, så om du ser det og forteller det, så kan det nok hende at de får oppover-smil hver gang de møter deg igjen. Da er det du som er deres læremester.

4. Styrk din Selvtillit gjennom å forsterke kraften i ditt selvbilde og dine selvfølelser.

– Selvtillit er en Indre berikelse som de rundt deg ser enten bevisst eller ubevisst. De ser både menneskene sine styrker og svakheter. De ser det ofte med følelsene sine og ikke med øynene sine. De kjenner en god eller mindre god følelse i magen. Selvfølelsen din er det du viser verden at du føler om deg selv. Selvbilde er det bildet du mentalt har skapt av deg selv. Selvtilliten din er det du viser verden. Dette skjer helt automatisk enten du liker det eller ikke, så om du viser at du er usikker og i tillegg har liten tro på dine drømmer, så vil de rundt deg også få liten tro på deg og dine drømmer og ideer. Ikke fordi det er noe galt med dem eller deg, men fordi dette er det inntrykket du gir dem. De bare svarer deg på det du viser dem. Sørg derfor for at du har gode selvfølelser, Gode selvfølelser viser en god og trygg selvtillit, en god selvfølelse får man gjennom å kjenne på de gode tingene i sitt liv, og fokusere på dem. De tingene som ikke er så hyggelig skal man også fokusere på, men finne en alternativ måte å fokusere på dem fremover, slik at det blir positivt dette også etter hvert. For eksempel; Om du sliter med å få til noe, er det lett å si: Æsj, jeg får det ikke til. Da blir det vanskeligere og vanskeligere å få det til. MEN!! Dersom du i stedet sier ”Hver gang jeg øver, blir jeg bedre og bedre og bedre” kommer du nærmere og nærmere en løsning. Ett godt selvbilde får man ved å fokusere på å skape gode bilder og vibrasjoner hos seg selv. Gjøre, være, se ut som man er den man ønsker å bli. Visualiser, tenk det, drøm det og vær det i både ord og handling. Gi deg selv ros, vær stolt av alt du er god til. Vær glad i deg selv. Husk: Du blir det du fokuserer på vet du!

Alva ser lurt på bestemor samtidig som hun titter litt lurt på bestefar sin mage og så spør hun litt skøyeraktig;

– Bestefar? Blir man det man spiser også? Bestefar blir stiv i blikket og stirrer strengt tilbake. – SPIS OPP MATEN DIN! Og så ler de alle godt av Alva og bestefar. De ser seg rundt og deltar helhjertet i lattersangen. De spiser opp og gleder seg stort til desserten. En av bestemor sine favoritter.

Etter middagen gikk Alvor og Alva ut og lekte i snøen, etter mange spennende timer med bestefar og boken. Etter å ha vært ute en stund og lekt ”jakten etter Alvene på gården” kom de inn igjen. De hadde lett inne i og bak fjøset, i skogkanten, ved foten av trærne og tittet opp til alle tretoppene. Det begynte å bli litt kaldt, så nå gledet de seg bare til å komme inn igjen til nybakte boller og varm kakao.

– Kan du fortelle oss flere Alvetriks bestefar? – Vi var ute og lette etter dem, men vi fant dem ikke, så vi må nok høre mer på deg og lære flere Alvetriks sa de begge i kor.

– He he he ja, de er ikke så glad i å vise seg frem, sa bestefar før han fortsatte; Filosofi-Alven fortalte at et av de største problemene menneskene har, er å la være å gjøre det de liker, og i stedet gjøre andre ting som de tror alle andre ønsker at de skal gjøre. De gjør det til og med selv om de ikke selv liker det eller mener det er riktig. Det får menneskene til å bli avhengig av andre sine meninger og de svekker kraften i seg selv og våger ikke stole på seg selv. Det gjør oss triste og oppgitte. Brumle-Alven har mang en gang holdt på å eksplodere i sinne, over alle de dårlige rådene han har sett menneskene gi hverandre. – Tro på at det du gjør er verdifullt. Du er et verdifullt menneske uansett hva du utretter. Det ser mange, og noen forteller det til deg også. Noen ganger tror du på det og andre ganger gjør du det ikke. Det hele avhenger av hvor stor tillitt du har til deg selv på det området.

– Hva mener du med det, spør Alva.

– La meg se, sier bestefar: Om du har laget noe på skolen som du er kjempe fornøyd med så er det lett å tro på det fine folk sier om det du har lagd og si takk! Det kjennes godt og du sender tanken ”Jeg er flink” til det punktet i deg selv hvor det inne i deg selv hvor de har gjemt sannheten. Etter denne meldingen er sendt har sannheten endret seg litt i en god retning. Dersom du har laget noe på skolen som du ikke er så fornøyd med så er det ikke lett å tro på det fine folk sier om det du har laget. Da er det også veldig vanskelig å si takk for det og tro på det. Du sender samme beskjed nå, men nå justerer sannheten seg litt mer mot den siden du ikke ønsker. Det er du som mottar rosen og det er du som bestemmer om den er sann eller ikke. Den kan være sann selv om du ikke tror det. Derfor må du tro at du er verdifull i alt man gjør og er for deg selv og andre. Man må lete etter det som er godt i alle situasjoner. På skolen, med venner, på trening, i familien og jobben for de voksne.

– Hvordan leter man etter det gode hele tiden da, spør Alva, rett før bestemor kommer med rykende ferske boller og god varm kakao.

– Vær så god mine engler. Dere er verdens beste og derfor er jeg den lykkeligste bestemoren på denne jorden.

– Ååå tusen takk bestemors, sa Alva, Alvor og bestefar i kor. – Du er verdens beste, sa de, og bestemor smilte og sa tusen takk.

– Jo, hvor var vi, sa bestefar. – Det kommer alltid til å være ting i livet man ikke liker og ting man liker. Det kommer man ikke unna, men fokuset vårt vil avgjøre hvordan din opplevelse vil være. Alle mennesker møter motgang en eller annen gang. Det er en viktig del av utviklingen vår som menneske og gjennom det vi bygger vår styrke. Derfor er det viktig at vi alle ser på motgang som noe bra!

– Det er jo ikke lett å gjøre det da, sa Alvor høyt.

– Hvordan se motgang positivt bestefar, sa Alva.

– Problemene kommer enten du vil det eller ikke. Det er ikke det som er tema. Det som er viktig er hvordan du takler dem når de kommer. De problemene som du i dag ikke ser som problemer er de du har taklet godt tidligere og som har hjulpet deg i din utvikling. Dersom du ikke har hatt ett problem i hele ditt liv, vil jeg si at du har fått deg et kjempestort problem, sa Bestefar. Før han fortsatte; Voksenverdenen er ikke like flink til å gi tilbakemeldinger på de ting man utfører i det daglige, de glemmer å se det som gikk bra, gi ros og spre glede. De haster bare gjennom dagene sine, kjefter på andre og andre kjefter på dem. Til slutt ender de opp på sofaen om kvelden helt utslitte. Derfor er det viktig at vi selv må glede oss over og se på det vi gjør som verdifullt i tillegg til det de voksne sier. Vi må tro på og være stolte av oss selv for den vi er og hva vi gjør.

Alvetriks nummer 5: Tro at du er verdifull og det du gjør er verdifullt.

– Alle er verdifulle og alle er forskjellige. Det er fordi vi alle skal utvikle de tingene vi selv ønsker som menneske men også som en del av felleskapet og samfunnet. Du skal derfor lage deg en lise over alle de positive tinge du kan komme på med deg selv. Bruk lang tid på det og pass på å få med alt. Deretter skal du skrive ned den gode og lange listen over lle de gode tingen du har gjort for alle andre rundt deg. Begynne med mor og far, søster og bror, tante og onkel venner og venninner. Og sånn fortsetter du til du har fått med deg alt sammen. Du skal skrive det pent på et ark som du henger over sengen din hver deneste dag. Det er drømme-alven som sier dette. Du drømmer med smil om munnen og tenker at livet er veldig godt og så skal du tenke litt på hva du skal gjøre i morgen, så sovner du. Det er en oppgave til Drømmealven som han kan jobbe litt med i natt mens du sover. Den bare gleder seg til å hjelpe, den og alle alvene men han ser på meg med litt triste øyne og sier, menneskene er så veldig dårlige på spørre om hjelp. De tror de bare skal be oss om hjelp når de er redde, men det er ikke sant. Man kan be om hjelp til alt man vil!!

Alva og Alvor ble stille og tankefulle og så på tenkende og undrende på bestefar.

– Dette er rart, spennende og veldig kuuult, sier de begge. Bestefar forteller at triks nummer 6 handler om at tiltrekningen kraft gjelder uansett om du drømmer om det du ønsker eller det du frykter.

Alvetriks nummer 6.Tiltrekningens kraft: – Det vi tiltrekker oss er resultatet av våre tanker, følelser og handlinger. Derfor er det viktig at vi fokuserer på det vi ønsker å oppnå og ikke det motsatte. Tiltrekningen kraft gjelder uansett! Alle sammen er vi noen ganger lærere og noen ganger er vi lærlinger. Mer er det ikke med den saken, sier alvene om og om igjen. Vi er alle sentraler for utveksling av energi og kraft som skal bringe oss videre til nye nivåer. Alle har sitt nivå i dag og der du er akkurat nå er ditt viktigste punkt i livet. Derfra skal du bygge videre. Derfor er det så viktig at du også tenker på Alve triks 5 her. 5. Tro at du er verdifull og det du gjør er verdifullt.

– Det viktigste som skjer er at du og alle andre blir klar over at du noen ganger lærer bort noe du kan, Da er du læremester. Andre ganger lærer andre deg noe de kan, – Da er de læremestre og du lærling. Uansett så er du i en situasjon hvor du kan glede deg over og være stolt av deg selv. Enten fordi du lærer nye ting og blir dyktigere eller fordi du lærer bort noe til andre å hjelper dem videre. Du tiltrekker deg det du ber om. Det betyr at dersom du sier at du ikke klarer, at du er ensom, at du ikke er bra nok, at alle andre er mye flinkere enn deg, at du kommer til å stryke på prøven, at du kommer til å være ensom i ditt liv, at du kommer til å mislykkes med alt du begynner på, så kommer du til å tiltrekke deg dette. Det gjør du fordi universet ikke skiller på Ønsker og Ikke Ønsker. Den tar alt man sier som en bestilling på livsopplevelse. Gjøre Tenke og Føle-alvene er super strenge på dette punktet. Bestilling er bestilling enten det er glede eller sorg.

– Så du må ikke si: ”Jeg kommer til å tape”. Du må gjøre det motsatte og si ”jeg kommer til å vinne”. Det er riktig vei men du må gjøre en ting til. Universet eller underbevisstheten tar ting når det kommer så her er en viktig nøkkel. Du kan ikke si jeg kommer til å vinne for da utsetter universet og underbevisstheten vår prosessen til fremtiden. Den kommer du aldri til for uansett hvor mye du prøver vil alltid fremtiden være i din fremtid. Aldri i din nåtid. Derfor må man fortelle sin underbevissthet at man har vunnet. – Så fokusendringen må være: Fra jeg kommer til å tape. Endrer man til jeg er en naturlig vinner. (Mange prøver å se det for seg som en drøm når de lukker øynene). Det virker helt perfekt!

– Jeg har mange venner, sier Alva høyt!

– Ja se der, sier bestefar. – Du har skjønt det! Alvetriks nummer 6 er altså Tiltrekningen kraft gjelder uansett.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

La’ars in memoriam

Nekrolog over Lars Molvig Skrevet av Ken Uggerud Enda en fantastisk personlighet i Rygge har måttet...

NAV-skandalen og EØS

NAV-saken er den mest omfattende skandalen både for innbyggere og tilliten til alle statsmaktene og statsforvaltningen i moderne tid.

Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den personen vi syntes er Norges nye gitarhelt, nemlig Tommy Kristiansen (f. 5. 5....

Frode Alnæs til Eftablues

Moss Bluesklubb har levd med oppbrettede ermer og høyt pågangsmot i en årrekke. Som de berømte perlene på på den like berømte...

Rene Elshaug og Patrick Johnsen er klare for ny sesong

Det gir alltid en god følelse når gode medarbeidere, i dette tilfellet spillere, sier ja til å bli med videre i jakten...