Home kultur Ti år med Kurts julekonserter

Ti år med Kurts julekonserter

Programleder og selvoppnevnt konsertanmelder i halvardhenry.no, Lars tok turen fra Moss med vennegjengen, til Oslo spektrum for å få med seg årets viktigste juletradisjon, nemlig julekonserten med Kurt Nilsen med band og KORK (Kringkastingsorkestret).

HALVARDHENRY.NO tekst og foto

Dette har blitt en juletradisjon for flere og flere. Det blir liksom ikke jul uten Kurt Nilsen og gjester bak mikrofonen. Dette er det tiende året Kurt setter opp julekonserten i Norge, og juleplaten hans med covring av kjente å kjære julesanger, salmer og hymner ligger på listetoppen hvert år. Dette er unikt!

Det var fullt kjør og stor rift om billettene, og de ble som vanlig revet raskt bort! Såpass mange billetter ble solgt at det ble satt opp ekstra forestilling på torsdag. Vi i redaksjonen fikk lugga til oss gode plasser, ett minutt bak rad en. Men rad to midt på fikk duge!

Kona til programleder følger Tommy, Kurts gitarist tett. Og denne kvelden var intet unntak da hun satt fem meter unna han. Teknisk guru med kona var også på plass.

Denne kveldens julekonsert ble arrangert med TV produksjonen til NRK på plass. Fordi NRK hadde valgt ut Kurts julekonsert som årets TV sendte julekonsert. Og for et show vi fikk!!

Sannsynligvis tidenes beste julekonsert! Kurt Nilsen med KORK lager et magisk lydbilde i verdensklasse, og med en Kurt i storform var dette en helt fantastisk kveld der høydepunktene sto i kø! Det var såpass mange at vi måtte velge ut de absolutte.

Høydepunktene

Kurt dukket opp midt i salen på senterscenen i Spektrum og fremførte «Nå tennes tusen julelys», en sang fra platen som sjelden brukes live.

«Himmel på jord» ble fremført eksepsjonelt og ikke et øye var tørt! Tommy Kristiansen, Norges nye gitarhelt, briljerte på gitaren, Yngve Jordalen turnet på kontrabassen, Martin Windstad banka lekkert løs på trommene, og for ikke å glemme Lars Andreas Aspesæter på klassiske tangenter.

Når mobiltelefonene skaper innendørs stjernehimmel…

Kompisgjengen Lind, Nilsen, Fuentes, Holm fremførte sin hyllest til Anne Grete Preus, med hennes sang «Når himmelen faller ned». Litt uvant opptreden fra den egentlig dypt seriøse Christel Alsos, fordi vi nå fikk vi se en humoristisk side; blant annet om et juletre som stinket tørrfisk et år, og skapte en litt spesiell juleatmosfære.

Christels fremføring av «Nordnorsk julevise» var helt fantastisk, og vi elsker henne litt for det.

«Stjernesludd» med KORK er alltid sjukt bra! Salen ristet!

«Gje meg handa di ven» med alle mobiler som lyste opp som en stjernehimmel må vi heller ikke glemme å nevne!

Alt i alt en magisk konsert med juleglede og herlige hjertefylte musikalske prestasjoner! Vi elsker julen med Kurt!

Terningkast 6

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Takk for oss!

Grunnet manglende inntekter, ser vi i Morsa Tidende oss nødt til å avslutte driften av det som var ment å bli en...

La’ars in memoriam

Nekrolog over Lars Molvig Skrevet av Ken Uggerud Enda en fantastisk personlighet i Rygge har måttet...

NAV-skandalen og EØS

NAV-saken er den mest omfattende skandalen både for innbyggere og tilliten til alle statsmaktene og statsforvaltningen i moderne tid.

Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den personen vi syntes er Norges nye gitarhelt, nemlig Tommy Kristiansen (f. 5. 5....

Frode Alnæs til Eftablues

Moss Bluesklubb har levd med oppbrettede ermer og høyt pågangsmot i en årrekke. Som de berømte perlene på på den like berømte...