Home kultur Mr. Martin & his Big Horns med romjulsblues og ny cd

Mr. Martin & his Big Horns med romjulsblues og ny cd

Mr. Martin & his Big Horns gleder seg til å presentere den nye CD´en «Beaten and Haunted» ved en heidundrende romjulsblues på Verket scene, 27. desember.

– Vi har nå sluppet flere låter på samtlige strømmetjenester, og den 27. desember er jobben komplett, og alle låtene ligger da ute på samtlige strømmetjenester, forteller vokalist, gitarist og låtskriver, Stig Martinsen.

Det er Pål Wennersten som har laget tekst på samtlige låter og Stig Martinsen står for musikken. Tore Elgarøy er medkompositør på tittelkuttet «Beaten and Haunted».

Utover bandet, har Richard Gjems bidratt med munnspill på tre av låtene på plata. Opptakene er gjort i Moss, nærmere bestemt i Crow studio, av Erlend Persen. Sluttmiks og mastering er utført av Magnus Guldbrandsen ved Jeloy Sound. Hornarrangementene på plata er laget av Espen Christoffersen.

Stiller med ekstra sterkt lag

På Verket scene stiller Mr. Martin & His Big Horns med et åttemannslag, og er forsterket med en mann ekstra på saksofoner, nemlig Gard Eriksen.

– I tillegg kan det dukke opp en eller to gjesteartister, avslører Martinsen.

Hvem er så karene bak Mr. Martin & His Big Horns? Jo, Mr. Martin er i henhold til Folkeregistret en kar ved navn Stig Martinsen. Han er ildsjel i Moss Bluesklubb, og velkjent musiker i Moss siden 70-tallet. Den gangen spilte han trommer, og var med i band som Love in Vain, Skallagrimson, Lady Rosemary, Josie med flere. Han ble etter hvert lei av å sitte gjemt bak trommene og ønsket en mer fremtredende rolle som vokalist og gitarist. Han kom mer frem på scenen for eksempel i sammenheng med Dr. Blå , Kråkeby, Morsa Blueslag, Moss Blues Trio og Supersession, Deltaphonics.

Med seg på scene og CD har Martinsen Yngvar Pettersen på piano og orgel, Terje Andersen på bass og sang, Geir Pettersen på trommer, samt Østfolds tøffeste og tighteste blåsegruppe, bestående av Espen Christoffersen på trompet, Frode Engan på saksofoner (baryton og tenor), Trond Hansen på trombone og Gard Eriksen på barytonsaksofon.

Gode tilbakemeldinger

Martinsens nyeste prosjekt er altså Mr. Martin & His Big Horns, og bandet har bak seg flere konserter i Moss, Østfold for øvrig, og i Oslområdet.

– Tilbakemeldingene vi har fått har vært knallgode, og det er tydelig at vi beveger folk med denne typen musikk, sier Martinsen.

Mr. Martin & His Big Horns spiller pianobasert blues med et helt eget uttrykk og byr på et stort knippe egne låter. Disse er preget av og inspirert av New Orleans-sjangeren.

– Vi har også en håndfull coverlåter av professor Longhair, samt låter fra 30-tallet, av Roy Milton, T–Bone Walker, Freddie King , BB–King, Albert King ,Ray Charles, med flere – stort sett det beste av de beste bluesartistene. Vi har med fire solister: piano, gitar, trombone og trompet, og det betyr gode improvisjoner sammen med godt arrangerte låter.

Bandet er opptatt av et åpent lydbilde med plass og rom for improvisasjoner.

To plateutgivelser

– Vi jobbet mye med eget låtmateriale i 2017, og ga ut vår debut-CD «No time to slow down» i oktober det året, med påfølgende releasekonserter både i Moss og Skedsmo Bluesklubb. Vi har fått god respons på våre egenkomponerte låter.

Lørdag 27. desember skal gutta altså presentere sitt andre album, Beaten and Haunted. Denne vil være til salg for kr 100,- under plateslippet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Takk for oss!

Grunnet manglende inntekter, ser vi i Morsa Tidende oss nødt til å avslutte driften av det som var ment å bli en...

La’ars in memoriam

Nekrolog over Lars Molvig Skrevet av Ken Uggerud Enda en fantastisk personlighet i Rygge har måttet...

NAV-skandalen og EØS

NAV-saken er den mest omfattende skandalen både for innbyggere og tilliten til alle statsmaktene og statsforvaltningen i moderne tid.

Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den personen vi syntes er Norges nye gitarhelt, nemlig Tommy Kristiansen (f. 5. 5....

Frode Alnæs til Eftablues

Moss Bluesklubb har levd med oppbrettede ermer og høyt pågangsmot i en årrekke. Som de berømte perlene på på den like berømte...