Home Nyttige Mosselinker Kinoanmeldelse Supernatural: Sesong 14

Supernatural: Sesong 14

Brødrene Winchester med mor, Castiel og Jack fortsetter å kjempe mot all slags uhyrer som truer fred og ro på kloden. Her er vår filmanmelders syn på sesong 14 av den populære serien.

KRIS LESLIE MUNTHE tekst

Vi er altså inn i fjortende sesong av denne serien som tar for seg kampen mot det onde og overnaturlige. Supernatural nærmer seg 15 års levetid, og så langt vi vet er flere sesonger planlagt og på vei!

De fleste TV-serier har en viss levetid før enten budsjettet kuttes, seertallene faller eller rett og slett serieskaperne selv går lei av konseptet. Det er ganske utrolig at Supernatural har unngått disse fallgruvene så langt.

Mye av magien skjer i relasjonen mellom de to brødrene. Humor og alvor går om hverandre i ekte såpeseriestil. Så veksles det hele inn i blodige kamper med vampyrhoder som blir kuttet av og spøkelser av ulike slag som nedkjempes.

Men dynamikken mellom de to brødrene er altså like god som alltid før. Både skuespillere og karakterer har eldet (gjerne i takt med publikum), noe som gjør at de fortsatt er interessante.

Når det gjelder handling er det meste utprøvd. Demoner, engler, djevelen selv, leker som blir besatt av en sint avdødd – ja, spørsmålet er ikke hva serieskaperne har testet ut, men heller hva er det de ikke har testet ut? Denne skaperfriheten gir også rom for utfoldelse og fantasifulle episoder.

Hovedhistorien er så som så. I stedet er det de små enkeltepisodene og alt det kreative og artige som skjer i dem som holder interessen fatt. Karakterer i serien dør og kommer tilbake til live flere ganger enn man kan telle, men man blir også knyttet til alle og enhver på ulikt vis.

Supernatural har en glimrende evne til å presentere interessante helter og skurker, slik at de virkelig er spennende i seg selv.

Sesong fjorten starter nok mer tam enn forrige sesong. Den nye skurken er tidvis motstandsdyktig, men veien til konfrontasjon er vinglete og saktegående. Det har ikke noen stor betydning når det kommer til hele bildet. Supernatural lever best i enkeltepisodene, og de kommer til sin rette plass også i denne sesongen.

Og som alltid, er det hendelser som treffer og truer de ulike karakterene i serien som er spennende i seg selv. Konklusjonen på sesongen er som vanlig rik nok til at man ikke klarer å vente til neste sesong kommer på bordet igjen!

Konklusjon

Supernatural holder koken og leverer god dynamikk mellom brødrene, artige enkeltepisoder og interesse ved de mange karakterene man er blitt kjent med opp gjennom seriens levetid. Mottoet må bli: «Gi oss mer Supernatural, ikke mindre!».

Terningkast: 5

Denne filmanmeldelsen er et samarbeid mellom DetSkjeriMoss og Morsa Tidende. Odeon Kino i Moss, og andre distributører legger til rette for filmvisninger.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

La’ars in memoriam

Nekrolog over Lars Molvig Skrevet av Ken Uggerud Enda en fantastisk personlighet i Rygge har måttet...

NAV-skandalen og EØS

NAV-saken er den mest omfattende skandalen både for innbyggere og tilliten til alle statsmaktene og statsforvaltningen i moderne tid.

Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den personen vi syntes er Norges nye gitarhelt, nemlig Tommy Kristiansen (f. 5. 5....

Frode Alnæs til Eftablues

Moss Bluesklubb har levd med oppbrettede ermer og høyt pågangsmot i en årrekke. Som de berømte perlene på på den like berømte...

Rene Elshaug og Patrick Johnsen er klare for ny sesong

Det gir alltid en god følelse når gode medarbeidere, i dette tilfellet spillere, sier ja til å bli med videre i jakten...