Home kultur Ole Jacob møter Magnus møter Cornelis

Ole Jacob møter Magnus møter Cornelis

Mange har tolket legendariske Cornelis Vreeswijks låter, og mange fler har ristet dem fra seg på skandinaviske fester siden hans gjennombrudd tidlig på 60-tallet. Nå er det våre lokale karer Lindberg og Gulbrandsen som skal servere oss smakebiter fra legendens store låtmateriale.

Hva møter så publikum under forestillingen «Cornelis og jeg»?

Jo, her møter man Ole Jacob Lindberg, kanskje Moss største showmann, kjent fra en lang rekke forestillinger og show på byens scener – både solo, som sjørøver, og sammen med både lokale og nasjonale artister. Lindberg har en historie fra da han møtte musikken til Cornelis, og som traff han midt i magen. Menneskene bak Verket Scene sa til Ole Jacob, etter sommershowet «Bare Ole Jacob» i fjor, der han framførte en Vreeswijk-låt: «Kan ikke du lage en Vreeswijk-konsert a´?»

Det hadde han lyst til. Lindberg spurte så Magnus Gulbrandsen, kjent fra Saturday City og flere andre band, om han kunne tenke seg å være med. Det ville han, og vipps så var forestillingen «Cornelis og jeg» skapt.

Det blir servert kjente og kjære Vreeswijk-låter, og også noen mindre kjente.

Cornelis Vreeswijk ga ut over 30 plater i Sverige, sju skiver i Nederland og totalt 11 singler. I tillegg dukket det opp 14 plater etter hans død, så det er litt å ta av.

Dette kan ikke bli annet enn en skikkelig kosekveld på Verket Scene, med personlige innganger til sangene.


Forestillingen vises på Verket Scene, søndag 29. desember.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Takk for oss!

Grunnet manglende inntekter, ser vi i Morsa Tidende oss nødt til å avslutte driften av det som var ment å bli en...

La’ars in memoriam

Nekrolog over Lars Molvig Skrevet av Ken Uggerud Enda en fantastisk personlighet i Rygge har måttet...

NAV-skandalen og EØS

NAV-saken er den mest omfattende skandalen både for innbyggere og tilliten til alle statsmaktene og statsforvaltningen i moderne tid.

Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den personen vi syntes er Norges nye gitarhelt, nemlig Tommy Kristiansen (f. 5. 5....

Frode Alnæs til Eftablues

Moss Bluesklubb har levd med oppbrettede ermer og høyt pågangsmot i en årrekke. Som de berømte perlene på på den like berømte...