Home Uncategorized Steinars julekalender: Luke 22

Steinars julekalender: Luke 22

Her kommer fjerde og siste del av Steinars eventyr om alvene, bestefar, Alva, Alvor – og JULENISSEN…

STEINAR HANSON tekst

– Bestefar, dette er så spennende alt sammen. Jeg klarer ikke vente med å høre resten. Kan ikke du bare fortsette å fortelle videre? Hva er neste alve-triks?

– Neste alve-triks er nummer 7; å mestre å motta at gode ting skjer med deg. Mange trenger å øve seg på å motta anerkjennelse og positive tilbakemeldinger. De er ikke noe gode på det. Dette er viktig for å ”Fylle lagrene”, for å kunne gi det samme til sine omgivelser. Man må selv være glad for å kunne glede andre, svarte bestefar, og fortsatte; – Loven om årsak og virkning forteller at det du gjør, og hvordan du gjør det, skaper resultatet. Din innstilling til det du gjør innledningsvis, påvirker mer enn noe annet resultatet. Kjærligheten, alvekraften, universet, er alle en kraft av kjærlighet. Den kraften som er gjemt inne i deg selv, og som du kan ta frem eller stenge inne i deg selv om du vil. Det som er spennende er at du kan påvirke dette gjennom å bruke formelen. Dette er ikke noe vi finner der ute uansett hvor mye vi søker, men noe som vi alle har i oss selv og må tillate å få slippe frem. Mange har problemer med å ta imot komplimenter og ros, annerkjennelse og berømmelse, og tror ikke noe på det når det blir sakt. Derfor må man øve seg på å ta imot ros fra andre med å si TAKK TAKK TAKK. Tre ganger TAKK er magisk fortalte filosofialven meg.

Blir det mer nissete enn dette? Ja, det gjør faktisk det. Det er kun to dager til Steinar skal være nisse. Klarer han det? Det ser jo lovende ut…

– Man må også se på alle de gode tingene man sier og gjør mot seg selv og andre. Lære å verdsette seg selv og tenke gode ting om seg selv er veldig viktig. Vi er alle gode nok, så det er bare å glede deg over at du er så fantastisk som du faktisk er. Ved å verdsette seg selv skaper man også et energifelt av selvtillit rundt seg som hjelper oss å klare mer enn vi ellers ville. Gamle Alven Aller Eldst har forklart at universet er veldig opptatt av å hjelpe den som hjelper seg selv fremfor den som bare sitter og venter på at andre skal hjelpe dem. Alle gode tanker og følelser og fine ting som har skjedd vil lage et flott felt med energi rundt deg som vil være en styrke og hjelp videre i livet. Bygg din energi ved å verdsette deg selv og det du gjør for deg selv og andre hver eneste dag. Alva og Alvor ler høyt av både forundring og begeistring, og synes livet blir mer og mer magisk.

– Det dere gjør nå er alvetriks nummer 8, forteller bestefar.

 – Hæææ, sier de begge i kor… Vi lo jo bare litt.

– Nettopp, sier bestefar.

Alvetriks nummer 8

Hver dag skal man glede seg, le en hjertelig latter, tralle eller synge en sang og hoppensprette minst èn dans. Hver eneste dag er det viktig å le og glede seg over alt som skjer. Man har mange ønsker for julen muligens, men aller viktigst er det å glede seg over det man har fått.

– Gammelalven Aller Eldst har sagt at den som gleder seg over det man har, vil være den første til å få oppfylt nye drømmer. Den som klager og er sur, må stille seg bakerst og vente på tur, rett og slett fordi den er lite lur. Glede og latter er kjempeviktig for å vokse og får et godt liv. Livet er en lek man skal le og leke seg gjennom, sier Filosofi-alven, forteller bestefar.

– Den hjertelige og ekte latterne til mennesker skaper bølger av liv og healing til hele kroppen. Den blir sterk av å le og glede seg. Også smitter det over på de som er rundt, de blir også glade. Tralling, syning og dansing er medisin for kropp og sjel sier Engle og Fomle i kor for det har de hørt at Gammel Alven Aller Eldst har sagt – eller filosofialven er det som har sakt at Gammel Alven har sakt det da, men det tar de ikke så nøye de der to. Det er viktig å gjøre dette hver eneste dag for å løsne på alt som holder igjen det gode. Rist løs alle dumme ting og la det forsvinne ut av kroppen din. Derfor skal man danse, hoppe, sprette, synge, le mye og glede seg over alt det gode man har i hverdagen. Nyt hver dag!

– Er man barn, kan man jo fortelle de voksne at de må leke og tulle mer, og er man voksen kan man jo tenke på at man leker for lite og gjøre noe med det!

Alva og Alvor ser på bestefar og sier; Ja det er vaffall sant! Voksne har ikke tid til noe de. Swisj så er de der og swisj så er de her. Og så er det senga og på ’an igjen.

– Aller viktigst er det å gjøre dette når man ikke har det så bra. Det er rene medisinen – nesten som en magisk drikk. Hver eneste dag er det viktig å løsne på alt som holder igjen det gode. Rist løs alle dumme ting og la det forsvinne ut av kroppen din. Derfor skal man danse, hoppe, sprette, synge, le mye og glede seg over alt det gode man har og gjør i hverdagen. Nyt hver eneste dag! Alvene pleier å si at det skaper energier for oss alle som gjøre det lettere å bruke godhetens ballansestav på en bedre og mer harmonisk måte.

Alva ser på alvor og sier; Eeh? Ballansestav?

– Ja, sier bestefar, det er en måte de pleier å utrykke at det må være balanse mellom det alle mennesker har i seg selv og det de viser verden at de er.

– Hva betyr det bestefar, kommenterer Alvor.

– Det betyr at vi mennesker bruker denne staven feil, og ofte oppnår helt motsatte tilbakemeldinger og reaksjoner fra omverden enn det vi ønsker, fortsetter bestefar. – Når du smiler til Alva så smiler Alva tilbake. Når du er sur mot Alva er hun sur tilbake. Det kaller alvene for ringene i vannet. Når du smiler til Alva sender du energisignaler til Alva. Det treffer henne og hun smiler tilbake til deg.

– Alvor og Alva, dere har jo at dere har vært med meg ned til tjernet og kastet steiner i vannet, husker dere?

– Ja det husket de.

– Dere kastet en stein, og den lagde ringer i vannet som forsvant bortover, og når de nådde stranden på den andre siden, så kom de tilbake mot deg, og om steinen du kastet var stor nok, ville bølgene rekke helt tilbake til deg. Det samme er det med deg og Alva. La oss tenke oss at når du smiler til Alva, så er det som å kaste en smilestein i vannet. Den lager ringer i vannet, og treffer stranden som er Alva, og hun sender ringene i vannet tilbake til deg. Sånn er det her også, men dette er den ytre delen av balansestaven. Den er ofte avhengig av den indre delen. Det handler om hvilke ringer i det indre vannet du lager. Hvordan du tenker, føler og behandler deg selv.

– Åhh, så spennende, stråler de unge lovende mens de klapper heftig i hendene og sier; – Fortell oss mer!

– Ja, sier bestefar, det er dette alvetriks nummer 9 handler om.

Alvetriks 9 

Bruk «godhetens ballansestav» når du lager ringer i vannet!

– Alle har behov for anerkjennelse, og ofte er de som prøver å være de tøffeste, flinkeste, kjekkeste, søteste, kjøper mest perfekte klær, og som på alle måter prøver å være best – de som trenger det mest. For alle deres anstrengelser handler ofte kun om størrelsen på skillingskrinet, enten den er deres egen eller andre sine skrin. Dette handler ingenting om hvem de er som menneske på innsiden av seg selv. Det sier ingenting om deres godhet, vennlighet, visdom, hjelpsomhet, livsglede, deres evne til å være en venn, eller evnen til å støtte en venn som trenger litt støtte i en vanskelig situasjon. Det viser kun et bilde av hvem de ønsker å fremstå som, og det er helt OK det, men da må man må kunne balansere på godhetens ballansestav.

– Her sier Alven Aller-Eldst at de aller, aller fleste går i det han kaller Alvefallet.

– Hva er det bestefar, spør Alvor?

– Det er når man tror man gjør noe bra for seg selv, og så er det egentlige det motsatte som skjer. De har ikke forstått det med ringer i vannet. Tenker man bare på seg selv, går man i Alvefallet, men tenker man bare på andre, går man også i Alvefallet. Så det magiske i «godhetens ballansestav» er å finne balansepunktet mellom å verdsette seg selv og verdsette andre like mye.

– Alven Vippe sa en gang; JA og det kan være veldig slitsomt til å begynne med, men den som ikke gir opp blir alltid flik til det!

– Fortell om ringer i vannet bestefar, sier Alva!

– Opplevelses-alven fortalte en gang at menneskene burde se etter tegn i naturen som kunne hjelpe dem. For eksempel kaste en sten i et stille vann og se hvordan ringene sprer seg utover i vannet. Kaster man en lett og liten stein ut i vannet sprer det seg små søte vakre ringer som sprer seg litt utover. Kaster man en tung og stor stein ut i vannet sprer det seg store kraftige bølger utover i vannet som går mye lenger enn de små. Det betyr at alle ringer i vannet kan bidra til å gjøre vondt værre og godt bedre. Dersom man bruker «godhetens ballansestav» Med å tenke bare på seg selv eller bare på andre, vil ringene i vannet kun gjøre vondt værre. Om man bruker «godhetens ballansestav» med å tenke like mye godt om seg selv som på andre vil ringene i vannet gjøre godt til bedre.

– Filosofialven forteller at alle mennesker sine handlinger, tanker, følelser, verdier, intensjoner, refleksjoner, reaksjoner, samarbeidsevner og mye mer skaper alt sammen ringer i vannet og på ett eller annet sted i femtiden blir det en opplevelse av virkelighet. Alt henger sammen med alt – alt kan menneskene selv bestemme over gjennom sine tanker og intensjoner. Glem aldri å bruke «godhetens ballansestav» når du lager ringer i vannet! Ting er bra om du eier tingene, men om tingene eier deg så er de ikke av det gode. Derfor er det viktig å kjenne etter i seg selv om man er bra nok selv om man ikke kjøper noen av de ting man kjøper. Føler man at man må kjøpe dem for å føle seg bra nok, så eier tingene deg og kan lage vondt verre, men om du føler deg like bra uten, kan man fritt handle, for da er det du som eier tingene.

Bestefar ser på de tankefulle små og sier; – Skal vi lage litt ripssaft før vi fortsetter?

– Jaa, roper de begge i kor. – Det blir veldig deilig nå. De henter drikke, og begge får en isbitnisse oppi glasset. Bestemor lager alltid det på denne tiden av året.

Alvetriks nummer 10

Den som er trofast mot sine drømmer og har i seg den styrken det krever å mestre egenskapen «Meningers Mot» til å stå imot all negativ motstand, vil komme til å vinne.

Trofasthet

– Det er viktig å være trofast mot sine ideer og drømmer. En tanke er magiske tankeimpulser som har nådd deg fra der ute ett eller annet sted og truffet deg. Nå har den magiske tanken inni hodet ditt tenkt at den er helt alene her, og nå surrer den rundt som ensom tankeimpuls helt uten venner. Den føler seg helt alene om å tenke på akkurat det, som den tenker på. Det som er så fantastisk er at alle disse tankeimpulsene som treffer deg, etter å ha surret rundt en stund finner en venn. Ja en venn, og ofte er det også en ensom tanke, som deg selv, som surrer rundt og ønsker seg en venn som tenker akkurat som deg – eller seg selv da!

– Det finner den som regel og da blir det moro når to tanker som tenker på det samme blir venner. Den ene tanken skjønner helt hva den andre tanken tenker på en måte. Ofte blir de det sånn at de bråker litt ekstra og flere kommer til som også har vært helt alene om det de har tenkt på. Dette er spennende tenkte de og bare kastets seg med på dette. Dere er jo akkurat som meg dere sier de og hoyer og ler. Så blir de flere og enda flere og alle tenker på den samme drømmen. Helt til det blir en hel gjeng som tror på samme drømmen. Det kommer også noen tanker som tenker på andre ting, og lurer egentlig på hva dette oppstyret er. Da blir de fortalt at dette er en gjeng som sammen er opptatt av det samme. Det er egentlig ikke så mye oppstyr kan tankene fortelle dem, men når veldig mange tanker tenker på den samme drømmen blir det veldig følelsesladet.

– Hva tenker de på da, kan de fremmede tankene si, og da blir også de fortalt om drømmen som resten av gjengen deler. I begynnelsen pleier de som regel å si. Det har jeg aldri tenkt på. Kan man få til det da? Sikker på at ikke det er farlig da? Kommer sikkert til å bli mobbet om man gjennomfører noe sånn. Ha ha ha ha… kan de le. Det er de tviletankene som alltid skaper jordskjelv i magen. Det er akkurat som de vil at de tankene skal begynne å tvile og miste troa på seg selv på en måte. Det virker nesten som de er misunnelige. Andre tenker seg om og finner det spennende, så de blir med i gjengen. Etter hvert, emn ofte ikke med en gang. Alvvis sa en gang at det er her det er viktig å holde ut slev om tvilende tanker tvinger seg på.

– Akymist-alven fortalte en gang for lenge siden at hele universet der ute hadde forbindelser med hver eneste celle i kroppen vår. Og Det påvirker tankene våre hele tiden og hver eneste dag. Han fortalte at det var som lysende sølvtråder som gikk fra hver tanke helt ut i alle universets hjørner. Har universet og verdensrommet hjørner? Spør Alvor. Bestefar ler og sier, Det tviler jeg på men det er en måte å si at det er ikke en liten flekk som slipper unna. Alt er inkludert.

– Når det blir så mange som tenker det samme, så blir det som en tro på en måte. Alt dette er jo noe som skjer inne i oss alle og påvirker oss enormt. Har man da den kraften til å stå imot alle de som sier det ikke lar seg gjøre og viser at man har meningers mot til stå på sin drøm, selv om alle andre sier det ikke går. Klarer man det så kommer det til å skje. Den trofasthet mot de mål, normer og regler som er satt for fremdriften, samt bevissthet om egen verdi. Meningers mot er også evnen til å innse feil og mangler samt ha den styrken å kunne innrømme dem og rette på det som gikk galt. Når noen gjør deg vondt er det mange ganger lett og tilgi dem for å ha gjort det, men når vi ikke har mot til å innse våre egne svakheter så slutter vi å være oss selv.

– Vi begynner å bli uærlige mot oss selv og prøver å dekke over og føle dårlige tanker om seg selv. Jeg er dum og jeg er rar og tynn og tjukk og teit og treg og utålmodig og sit og . bla bla bla. Det er ikke det dette handler om. Det handler om å akseptere at det man nå gjorde var feil, endre på det og gjøre det anneledes neste gang og så tilgi seg selv for det og legge det bak seg. Tilgivelse er en universell balsam fortale Alv-urte en gang til meg, fortsetter bestefar.

Alvetrisk nummer 11

Tilgi deg selv for at du gjorde den dumheten og gled deg over at du aldri skal gjøre den igjen.

– Å kunne tilgi, er en viktig egenskap. Det er avgjørende for å komme videre etter en konflikt, men det aller viktigste er å kunne tilgi seg selv.

Alva og Alvor har tenkt mye på det bestefar fortalte i går om ”Meninger mot”, og Alvor forteller at det kan jo bli skikkelig dumt om det går galt. Om man tabber seg ut liksom.

– Ja, det er kjempe teit og flaut, sier Alva.

– Da kommer man i alle fall ikke til å bli noe populær, det er helt sikkert. Man kommer til å bli dynket og ertet av alle, sier Alvor.

– Neida, sier beste far. – Ikke av alle! Bare de som ikke turte å være med, og når de erter, er ikke det for de dere er dumme eller teite, men fordi det ser ut som det lønte seg for dem å være feige. Det vil de ikke være, så da erter de litt fordi da kan det se ut som om de var smarte. Men det var de nok ikke, sier bestefar.

– ÅÅÅÅ, hvordan da, spør begge i kor.

– Jo, for den som aldri gjør noe feil, gjør heller ingen ting riktig. Om man sier at man har gjort alt riktig, skal man være litt på vakt, for en ting er sikkert; noe i de der historiene er helt feil Alle gjør feil. Tenk bare hvor mange ganger vi måtte prøve å gå før vi til slutt klarte det å stå på bena etter at vi hadde tatt 1-2-4-8-100 skritt. Vi prøvde ikke bare en gang? Nei vi prøvde mange. Husker dere ikke tanken? Når ”jeg vil gå-tanken” var alene, klarte den det ikke, men når ”jeg vil gå-tanken” hadde blitt en gjeng, så klarte de det. Første gangen var tanken alene, og gang nummer ett hundre, så var de en gjeng.

– Da snakker du jo også om å ikke gi opp, da bestefar.

– Om man gjør en feil, eller misforstår eller noe sånt, så er ikke det farlig i det hele tatt. Det er bare helt naturlig. Alven Trampe forteller ofte at menneskene må lære å sette ned foten. De må slutte å føle at de taper når de gjør feil! Han er skikkelig irritert på at menneskene ikke forstår Alven Alver eldst sine utsagn.

”Blant menneskene finnes ei den der taper. Enten vinnes der eller så læres det”

– Så det betyr, fortsetter Bestefar. – At alle mennesker på jord enten vinner eller lærer å gjøre andre ting for å bli bedre. Ikke at de har tapt! Bestefar forteller at alven Trampe er en hissigpropp, og broren til Brumle forresten, men gubedre for en alv med mye visdom.

– Tilgivelse er gull, sier naturmedisin-alven Frisk Nok. Å kunne tilgi er en viktig egenskap, en egenskap mange sliter med, og ikke tenker at har store verdien i denne verden. Når de klarer det litt blir det oftest gode på å tilgi dem som har gjort noe dumt mot dem, men de er ikke noe flinke til å tilgi seg selv i samme gard. Tilgivelse er gull verd og man burde gjøre det hele tiden. Tilgivelse er en renselse av slaggstoffer som legger seg i kapplærer og skaper opphopninger. Det er derfor viktig å tilgi seg selv.

– Jammen, hvordan gjør man det da?, ville de unge vite.

– Jo, sa bestefar. – La meg tenke, hmmmm. Jo, du har gjort noe som var dumt. Du burde ikke gjøre det. Du får dårlig samvittighet og så ber du om unnskyldning.

– Ja, er det DET!! Bare??

– Nei, det er litt til! Det aller viktigste av alt!

– Ja, sier Alva. – Å be om unnskyldning.

– Nei, sier Bestefar! Det er det alle tror, men det er det ikke. Det viktigste er å tilgi SEG SELV og det gjør man ved å si for eksempel ”jeg tilgir meg selv for at jeg gjorde den dumheten og er kjempe glad for at jeg slipper å gjøre den igjen”. Det magiske ligger der bortenfor tid og rom, pleier Alven undre og si, forteller bestefar.

– Hva betyr det, spør de unge.

– Jo, se her, sier bestefar og viser dem det siste og tolvte alvetrikset.

Alvetriks nummer 12

Mulighetene kommer fra litt bortenfor tid og rom, men likevel finner den uansett veien hit og helt inn i tanken din. Forstå deg selv er å titte bakom det man tror man ser.

– Se deg selv, dine tanker og dine egne følelser. Se dine venner og familie. Gi deg selv lov til å lykkes. Se etter den skjønnheten du er når du ser i speilet. Du er unik som ingen annen, ditt hår er som ingen andre. Dine øyne nese og munn er helt perfekt til deg. Du er snill og hjelpsom. Høflig men også bestemt. Se at du er heldig, verdifull og takknemlig over at du får være den du er. Alven Trampe pleier å frese her og si: Ja mennesker ser bare grå hår, rynker og feilplasserte kilo når de ser seg i speilet de. Hadde de bare kunne lært seg å se litt lenger enn nesa rekker, freser han. Alven Aller Eldst har forklart dette på en så enkel måte han kan tenke seg at det kan forklares så det er forståelig. Menneskene tror at de bare blir født, – og at de bare vokser opp gjennom barndommen og blir ungdommer, – og at de bare blir Voksne og at de kommer til å være det heeeelt til de bare blir gamle. Ja og sa skal de jo bare dø! Dett var dett! Men sånn er det over hode ikke!

– Så gammelAlven ”Alver eldst” forsøkte å fortelle det på denne måten. Men for at de riktige ordene skulle treffe menneskene valgte han å fortelle den i en form som gjorde at de mottok de riktige tankene. Så Begynte han… Ehh – Hva var det jeg skulle si? Jo det var det… Jeg lurer på om livet er en endeløs togreise hvor hver stasjon er et nytt liv med nye utfordringer, oppgaver og gleder. Hver stasjon er et selvstendig liv på en egen frekvens og vibrerer den med en helt spesiell puls – det tøffer og damper i sin helt særegne rytme. På denne stasjonen vi nå befinner oss lever vi lykkelig «eller ulykkelig» liv og tror at denne stasjonen vi har gått av på, er hele jernbanelinjen. Den eneste stasjonen som finnes. Mange av oss er ikke engang klar over at vi har gått av toget, før vi ved dette livets solnedgang atter engang sjekker inn på toget som nå atter står ved perrongen og venter klar til adgang. Men denne gangen skal du ikke av, men på toget.

– Så går ferden videre. Noen nye stasjoner stopper vi opp på, – og noen går av og andre går på toget -noen stasjoner lar vi passere. Etter det blir vi sittende på den stasjonen som vi nå har stoppet opp på og venter til toget forlater stoppestedet og er klar for videre ferd -etter at de som fant sin frekvens akkurat på denne holdeplassen har forlatt toget og samtidig byttet sete med de som kommer på. De som skal videre på sin Inter Galaktiske INTERRAIL tur. Hver stasjon har en ustoppelig strøm av påstigende og avstigende passasjerer. Haste av, haste på! Vi må videre av og på! Har ikke tid til å vente – Skynd deg – Hufff så du maser. Joda det er god stemning ombord! Kanskje det hele bunner ned i at vi ikke engang behøver å ta toget. Kanskje vi egentlig ER toget, men flytter bevisstheten vår til forskjellige deler av oss selv. Hver stasjon er en del av oss, men vi ER toget.

– Kanskje de andre som går av og på er av den samme energi og kraft som meg og deg – hver og en av oss andre – Tenk om de ER oss og vi ER dem? Du er meg og jeg er deg! Sier ikke at vi er det,- men tenk om … liksom! Hvor er åndeverden? Alveverden? og alle de andre verdenene? På toget, på en annen stasjon eller – Hvor finner jeg den? AlverEldst fortsetter og sier; den finnes i underbevisstheten. Eller i hvert fall finner den sin vei gjennom den! Hvor er den? Etter det jeg kan fatte, har jeg den her hos meg, med meg hele tiden, men den befinner seg på en litt annen frekvens. Den surrer litt der oppe så det skurrer litt her nede. Derfor må jeg slappe av endre frekvens- fjerne skurringen «flytte meg mentalt inn på toget og ut på en annen stasjon» Men jeg er her, på denne stasjonen – eller er jeg der, siden jeg tenker det – eller er jeg nå verken her eller der -eller kanskje jeg er både her og der!

– Det er ikke godt å si, men en ting kan jeg si og det er at JEG ER! Men ikke hva jeg er – hvor jeg er og hvem jeg er – MEN JEG ER! En ånd kanskje? Dette kan være et bilde på vår endeløse, -fordi den kanskje aldri startet – derfor har vi ikke reist noe sted og kommer ikke fra noe sted, og kan derfor heller ikke ha noen ende – altså endeløs!

«En kineser ble spurt om hva han syntes var det rareste med folk som kom fra Europa. – De skjeve øynene deres svarte Kineseren raskt».

– Kineseren mente at det var europeere som hadde skjeve øyne, men det vet jo vi at er helt feil. Eller er det virkelig slik? Tenk om det er VI som er åndene og det vi tror er den andre siden som egentlig er livet, avslutter Alver-Eldst.

– Altså; mulighetene kommer fra litt bortenfor tid og rom, men likevel finner den uansett veien hit og helt inn i tanken din. Hemmeligheten er at du ikke trenger å vite hvor den kommer fra. Bare at den er her og at du fritt kan benytte den om du formulerer dine drømmer og samtaler på den rette måten. Mennesker ber om hjelp på feil måte. De fokuserer på hvor ulykkelige og uttafor de er, at de kommer til å miste jobber og hus og hjem og at aller rundt dem kommer til å forlate dem og de kommer til å være helt alene. Det er jo en bestilling. Kjærlighetskraften, universet, skaperen, gud eller hva han heter tror et dette er noe du ønsker deg og vil derfor komme til å oppfylle ditt ønske. Som er en bestilling på mer av det du ikke vil ha.

– Si heller mer: Takk, takk, takk for at jeg mottar all den kraft som hjelper meg til å holde den kraftfulle og sterke energien i meg oppe hver eneste dag slik at jeg opplever livsglede.

– Dette er veldig spennende, men nå er det på tide å pusse tenner og finne puta, for det er sent og i morgen er det den store dagen – julaften, og vi har masse å gjøre. Sov godt, husk å lage gode drømmer om dagen i morgen. Det er starten på en god dag å legge seg med gode drømmer, sove godt kjære barn! Natta!

Selveste julaften

Det var en god natt og alle har sovet godt. Bestefar og bestemor er tidlig oppe og lager en god luefrokost som det alltid er gjort på julaften morgen. Det er alltid mange til stede, men i dag er det ikke så mange som det pleier for mor og far og tante og onkel kommer senere enn de pleier. Tror de måtte jobbe og gjøre ferdig sine voksengreier.

Bestefar sier, etter en lang frokost og litt morgenstell; – I dag barn, har jeg laget en overraskelse til dere i fjøset, så ta på dere klær så skal vi gå ut en tur! Bestefar tar barna med seg ut i fjøset. Det er kaldt og de har kledd seg godt. Før barna våknet har bestefar vært i fjøset og laget til en fin og lun plass i høyet. Dekt det til med reinsdyrskinn, lykter med levende lys i glass og bestemor sine gode boller med verdens beste varme rykende ferske kakao.

De satt alle der og koste seg når de plutselig fikk se at det begynte å skimre av lys mellom høyballene bortom veggen og at det beveget seg der borte. Det så veldig rart ut for det virket som luften fikk en menneskelignende form og kom nærmere dem. Skikkelsen var ikke så mye høyere enn dem men litt var det jo.

Skikkelsen ble tydeligere og tydeligere og når den var helt nærme, kunne de se at det var en gammel mann med veldig gamle og rare klær. De var stumme av beundring og litt skremt var dem også. Dette var det merkeligste de noen gang hadde sett.

De snudde seg mot bestefar og spurte; – ser du det også bestefar!!? – Ja, sa bestefar. – Jeg gjør det. Dette er Gammelalven AllerEldst. I natt drømte jeg en drøm hvor han fortalte at jeg skulle stelle til dette for dere, slik som nå her ute i fjøset.

Barna måpte!

– Vær hilset kommende veivisere av menneskers ætt!! Dere er strukket – tøyet – bendt – vrengt og vurdert, og etter alt dette viktige arbeidet har vi besluttet… At dere to med de, – for oss, så klingende navn skal være våre utvalgte til å kunne hjelpe oss alver til å hjelpe menneskene med å tro på seg selv.

– SKAL VI TO DET???

– Ja, sa gammel Alven. – Men tror dere at der kan klare det?

– Ja visst, sa de begge og superkjapt brukte de alvetriks 7, 9 og 10, og sa begge JODA Vi er helt perfekte!

– Bra. Slike hjelpere elsker vi alle!! Ikke sant alvevenner sa gammelalven.

Før noen hadde får sagt pepperkake, så dukket de frem, den ene etter den endre. Alle med merkelige klær og former. Barna måtte nesten le og tørke seg i øynene for å være sikker på at de så det de trudde de så! Hver og en av dem kom frem og tok dem begge i hånden og hilste pent på menneskevis og så hvisket de dem noe i øret.

– Jeg heter Filosofen ”Alver har mange ansikter”

– Jeg heter Trampe ”Alfheim er Alvenes hovedstad”

– Jeg heter Brumle ”Frøy er alvenes livsdans mester”

– Jeg heter Fumle ”Nesten bare barn har sett alver”

– Jeg heter Engle ”Alvene vil hjelpe menneskene å forstå”

– Jeg heter Tenke ”Alvene liker ikke å være synlige, og ber om at de som ser dem ikke sladrer til andre mennesker.”

– Jeg heter Gjøre ”Alle alver spiller musikk”

– Jeg heter Føle ”Alver kan oppsøke mennesker og legge igjen små gaver”

– Jeg er Alkimysten ”Alvene lever helt i harmoni med naturen og fly gjerne en lenger tur på et løvblad. Hvis de vil da!”

– Jeg heter Reise ”Alvene respekterer de som har respekt for naturen og ikke bare tisser der de står. Du ser ikke om jeg står under deg. Si «jeg må tisse», så løper jeg vekk».

– Jeg heter Fikse ”Alver blir skremt av strøm, lyder de ikke har hørt før og bråkebøtter”

– Jeg heter Riste ”Får du alvekontakt så flytter vi ikke inn til deg av den grunn”

– Wow! Takk alle sammen! Dette er helt utrolig, sa de begge i kor. – Nå kan det vel ikke bli større bestefar? Men når de snur seg, ser de rett inn i en enormt vakker og glitrende juleslede med reinstyr som svever over dem inne i fjøset! Det er festet til sleden. Midt mellom alt sammen sitter bestefar. De var på vei mot bestefar, men rett før de nådde fram så endret bestefar seg om til den flotteste julenissen de noen gang hadde sett. Stort, flott, hvitt skjegg og en enormt vakkert rød drakt med flotte hvite dunkanter.

Julenissen smilte til dem og sa ”How, how, how!” Og så satte alle reinsdyrene fart, og sleden for etter i en enorm fart. De for ut gjennom fjøsdøra og rett til himmels mellom trærne før de satte kursen mot en klar og lysende fullmåne.

Tilbake sto de i fjøset og så på hverandre og alvene, og de skulle til så si noe , men da kom bestemor og åpnet fjøsdøra, og med ett var alle borte. Bare Alvor og Alva var igjen i fjøset.

– Bestemor vet du hva? Bestefar fløy av gårde!!!

– Ja han skal på jobb han nå, vet dere. Kom så går vi inn, for nå har mor og far kommet.

De åpnet døren inn til huset, og rett før de skulle gå inn var det noen som sa «pssst» til barna.

– Dere ser oss ikke, men vi er her, så det er bare å snakke med oss, vi hjelper dere, men husk å si hva dere ønsker og ikke hva dere er redde for.

– Gå inn og kos dere nå, vi gleder oss til bestemor sin grøt, lo de så inderlig godt samtidig som de hørte lyden av alvelatter som forsvant lenger og lenger inn i skogen og ble borte. Goood juuul! hørte de alvene si i det fjerne. De gikk inn i stuen og stormet mot mor og far for å fortelle alt de hadde opplevd!! Alle sammen summet sammen og snakket om alt de hadde opplevd og hvor mye de gledet seg til den store stunden de nå skulle dele sammen.

Alvor og Alva satt litt for seg selv og undret over det siste ropet fra skogen før de gikk inn i huset på vei fra låven.

Husk at lykkeformelen er: L=T+F+B+G!

De gode livsopplevelser = Tenke det man vil skal skje + føle at det skjer + bestemme seg for å få det til å skje + gjøre det som skal til for å få det man har bestemt seg for.

God jul alle sammen!

Steinar Hanson

Ved å klikke HER, får du tilgang til gratiskurset som Steinar Hanson byr på…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Takk for oss!

Grunnet manglende inntekter, ser vi i Morsa Tidende oss nødt til å avslutte driften av det som var ment å bli en...

La’ars in memoriam

Nekrolog over Lars Molvig Skrevet av Ken Uggerud Enda en fantastisk personlighet i Rygge har måttet...

NAV-skandalen og EØS

NAV-saken er den mest omfattende skandalen både for innbyggere og tilliten til alle statsmaktene og statsforvaltningen i moderne tid.

Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den personen vi syntes er Norges nye gitarhelt, nemlig Tommy Kristiansen (f. 5. 5....

Frode Alnæs til Eftablues

Moss Bluesklubb har levd med oppbrettede ermer og høyt pågangsmot i en årrekke. Som de berømte perlene på på den like berømte...