Home Uncategorized Steinars julekalender: Luke 24

Steinars julekalender: Luke 24

I dag er det den store dagen, den man har ventet på hele høsten og som etter hvert som adventstiden har løpt frem har skapt menneskemøter, handleturer, gløgg og hjertebank av glede og av stress, og alt sammen for å rekke hjem til jul. Rekke frem til dine nære og kjære som du gjennom lang tid har lengtet etter å få treffe igjen.

Du minnes tradisjonene som samlet sett gjør denne dagen og kvelden til den perfekte dagen krydret med dine minner og sannheter om hvordan julekvelden faktisk er og hva dere alle skal gjøre, spise, oppleve,- og dele gaver og minner fra den tiden som var og drømmer rundt det som skal komme. Den perfekte julen.

Endelig ble Steinar nissete nok til å regnes som julenisse. Han ser litt skeptisk ut, men sånn er det når man debuterer i en ny rolle. Steinar, og vi i Morsa Tidende, ønsker alle en fantastisk julehøytid! Og nei, vi skjønner fremdeles ikke hvorfor nissebildet av Steinar vises liggende på mobilskjermen din… 😳😂

Den du deler livet sammen med har også tatt med seg sine tradisjoner inn og nå skal man blande sammen og tilpasse, – og på den måten skape sin egen julehøytid bestående av litt ditt og litt din kjæreste eller ektefelle sin tradisjon. Nå litt senere er alt sammen godt sauset sammen skaper den opplevelsen som skaper den virkelig god julen for deres barn som opplever denne julen som den mest perfekte.

Noen feirer hjemme i små lag, mens andre feirer sammen med storfamilien og siden alle skal i varetas er det lutefisk, pinnekjøtt, ribbe, oksestek, juleskinke, juletorsk og alle andre varianter på bordet. Det bogner av kaker og julesnadder.

Man besøker kirkegården og tenner lys for de som har gått over på den andre siden får å leve videre i sine verdener. Vi minnes dem og ønsker dem en god julehøytid, samtidig som vi tenner et lys, reiser oss opp, legger armen rundt halsen på de man er sammen med og der står man og utveksler noen ord til minne om de som har gått bort.

Vel hjemme igjen ser man til julematen, gjør seg klar i finstasen før man starter julekvelden for alvor. For noen er det en familievisitt og for andre handler dette om julegudstjeneste i kirken, hvor man kjenner juleroen og høytiden siver inn over seg og endelig senker skuldrene seg. For atter andre er dette den stille og rolige og stressfrie praten rundt sprø svor, perfekt stekt ribbe, sausens konsistens og hvordan lutefisken skal trekkes for at den skal få den beste fastheten og ikke minst hvilket tilbehør som er viktigst å ha med.

Uansett hvordan du velger å bruke denne dagen så kommer den tiden du setter deg til bors med dine nære og kjære. Klokken er 17.00 og fra TV eller radio skrur man lyden opp og lytter eller ser på sølvguttene som like prektige som alltid står der og synger….

Deilig er jorden, prektig er guds rike……

Du står der og ettertenksom lar deg synke inn i høytidens mangfoldige og følelsesladde kveld. I det fjerne høre du noen rope. Det er klart og alle kan sette seg til bords for å spise.

Alle setter seg til de kjente lydene av løpende barnesko og undrende spente stemmer si:

Mamma kan jeg åpne en pakke!!? og Pappa kan jeg også få åpne en!?

Voksne blikk som møtes og ja……. Julen er kommet og kvelden er din!

GOD JUL ALLE SAMMEN!

Takk for at jeg fikk stikke innom livet ditt i adventstiden!

Julehilsen fra Steinar

Nyt energiene i dagens luke, så skaper du glede i livsopplevelsen din.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Takk for oss!

Grunnet manglende inntekter, ser vi i Morsa Tidende oss nødt til å avslutte driften av det som var ment å bli en...

La’ars in memoriam

Nekrolog over Lars Molvig Skrevet av Ken Uggerud Enda en fantastisk personlighet i Rygge har måttet...

NAV-skandalen og EØS

NAV-saken er den mest omfattende skandalen både for innbyggere og tilliten til alle statsmaktene og statsforvaltningen i moderne tid.

Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den personen vi syntes er Norges nye gitarhelt, nemlig Tommy Kristiansen (f. 5. 5....

Frode Alnæs til Eftablues

Moss Bluesklubb har levd med oppbrettede ermer og høyt pågangsmot i en årrekke. Som de berømte perlene på på den like berømte...