21 Bridges

To ranere og politimordere er på flukt i Manhattan samtidig som hele politistyrken er på jakt etter dem. Men linjen mellom politi og røver viser seg snart å være grenseoverskridende.

KRIS LESLIE MUNTHE tekst

Det lages ikke altfor mange politifilmer på kinofronten om dagen. Eller, det er i det minste langt mellom utgivelsene. 21 Bridges er interessant nok en tittel som har veldig lite med handlingen å gjøre.

Strengt tatt burde filmen blitt navngitt: 21 bridges a few tunnels, a subway-line and some rivers. Tittelen henviser kun til at noen broer blir stengt på grunn av jakten på skurkene, noe som er langt fra så storslått som det høres ut. Vel, dette var en aldri så liten avsporing.

Filmen plasserer en hovedperson som er blitt detektiv på jakt etter noen ekte «bad guys». Faren ble myrdet i tjeneste, og sønnen har så klart blitt innlemmet i lovens lange arm med en linjal som rettesnor på jakt etter rettferdighet. Andre Davis er moralen sjøl, og det er helt ok å ha en skikkelig «good guy» i hovedrollen, om enn ikke så spennende.

Plott med mer mellom linjene

Ellers er det nok at skyteepisoder og skurkene treffer det meste med sine halvautomatiske våpen. Plottet er i utgangspunkt skurk mot politi, men det er altså mer mellom linjene, noe som blir varslet innen de tidlige minuttene av spilletiden. Det er helt ok. Vendingen er langt fra banebrytende, og kunne kanskje ha vært mindre avslørende slik at seeren ble holdt unna lyset noe lengre.

Dette er en politifilm som følger en klassisk oppskrift, men den er ikke nødvendigvis kjedelig av den grunn. Greia er bare det at filmen kommer til å gå fort i glemmeboka. Dette er underholdning der og da, men som har altfor lite kjøtt på beina til å skape noe ønske om gjensyn.

Det som er bra, er heftig display av politibiler, helikoptre og skuddvekslinger. Noe som tross alt er litt artig i seg selv. Det er også noen gode oppgjør her, men man kunne ha sett for seg en mer veltenkt løsning til slutt. Rettferdigheten kan tross alt slå til i mer enn bare en form.

Litt kleine skurker…

Man kunne også ha fått inn mer på skurkene. Hvem er de, hvordan har de havnet i situasjonen de er i? Men spilletiden er altfor kort, noe som er et varseltegn i seg selv når tiden havner på grensa til 90 minutter. Et godt manus tar sin tid, og vet å bruke tiden den trenger. Mindre innhold å spille på, mindre lengde på film.

De øvrige skurkene i ringen er også litt kleine til tider. Jeg vet ikke hvordan den kriminelle underverden hilser på hverandre og lever. Men at de tilbringer mye tid på treningssykler og øver på fantasifulle hilsener, vel, det tviler jeg på.

Konklusjon

21 Bridges, eller, som jeg foreslår som tittel: 21 bridges a few tunnels, a subway-line and some rivers, er en helt ok politifilm som følger en velkjent oppskrift. Forvent tøffe skuddvekslinger og et par biler som kolliderer her og der. Helt ok underholdning med andre ord.

Terningkast: 4

Denne filmanmeldelsen er et samarbeid mellom DetSkjeriMoss og Morsa Tidende. Odeon Kino i Moss, og andre distributører legger til rette for filmvisninger.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Takk for oss!

Grunnet manglende inntekter, ser vi i Morsa Tidende oss nødt til å avslutte driften av det som var ment å bli en...

La’ars in memoriam

Nekrolog over Lars Molvig Skrevet av Ken Uggerud Enda en fantastisk personlighet i Rygge har måttet...

NAV-skandalen og EØS

NAV-saken er den mest omfattende skandalen både for innbyggere og tilliten til alle statsmaktene og statsforvaltningen i moderne tid.

Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den personen vi syntes er Norges nye gitarhelt, nemlig Tommy Kristiansen (f. 5. 5....

Frode Alnæs til Eftablues

Moss Bluesklubb har levd med oppbrettede ermer og høyt pågangsmot i en årrekke. Som de berømte perlene på på den like berømte...