Home kultur Frode Alnæs til Eftablues

Frode Alnæs til Eftablues

Moss Bluesklubb har levd med oppbrettede ermer og høyt pågangsmot i en årrekke. Som de berømte perlene på på den like berømte snora, dukker de opp – den ene fantastiske artisten etter den andre. Nå står selveste Frode Alnes for tur.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

Frode Alnæs regnes, ikke bare som en av Norges beste gitarister, men også som en av våre mest suksessfulle låtskrivere og artister. Det store smilet fra Kristiansund har holdt det gående som profesjonell musiker i 35 år, er fremdeles på høyden, og sliter trolig like mange gitarstrenger den dag i dag, som det han gjorde da Dance With a Stranger var på sin toppeste topp.

Husker du den dagen da Dance With a Stranger kom inn i din bevissthet? De kom som en storm – både på radio, tv og i platesjappene – i 1987, og med sin soulpregede pop/rock vrælte de seg inn i norske hjerter. De var noe nytt, noe fresht og noe annerledes. Tøft på en ryddig måte, kan man si. Med melodier som satte seg, en vokal så røff at bare minnet reiser armhårene, og med en gitarist så dyktig og sjarmerende at vi andre røsket fatt i de femstrengede gitarene vi fant på kjellere og loft, kjøpte nye strenger og begynte å øve.

BLIDSPENT SJARMØR: Det er sånn vi kjenner Frode Alnæs – med gitaren rundt nakken og med et bredt smil til publikum. FOTO: Mona Nordøy

De åtte albumene fra gruppa (inkludert to samlealbum), har satt seg i folkesjela, og blitt stående som musikalske bastioner hos både musikere og publikum for øvrig. Noe som dessverre er litt mindre kjent blant folket, er at Frode Alnæs tok sin post Stranger-karriere videre, og at mannen har beskjeftiget seg med pop, rock, jazz og viser til dags dato. På fire soloalbum, har han vist at han ikke bare er en dyktig og kreativ gitarist, men også en dyktig sanger.

I tillegg til de kjente låtene ”Long December Night”, ”Everyone Needs A Friend”, ”Invisible Man” og «Bow and Arrow» har han altså gitt oss fire soloalbum, sin deltakelse på andre artisters innspillinger, og ikke minst den verdenskjente ”Vitae Lux”.

For tiden er han aktuell med gruppa Frode & The Frogs, et band der spilleglede, sjarm og musikalitet står i fokus. Med seg til Moss har Frode de velkjente og anerkjente musikerne Jørun Bøgeberg på bass og Eivind Kløverød på trommer. Frode & The Frogs spiller pop, rock og blues, og representerer dermed den store bredden som Alnæs står for.

I følge en pressemelding fra Moss Bluesklubb, vil publikum få oppleve alt fra nedtonede og vakre ballader til rocka og funky rytmefester – i tillegg til låter som folk flest kjenner. Og med Frode Alnæs som frontfigur blir det både fantastisk gitarspill og mye godt humør når Frode & The Frogs inntar Verket Scene lørdag 18. januar.

Husk at dette er en eftablues, og at konserten dermed starter klokka 15.00.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Takk for oss!

Grunnet manglende inntekter, ser vi i Morsa Tidende oss nødt til å avslutte driften av det som var ment å bli en...

La’ars in memoriam

Nekrolog over Lars Molvig Skrevet av Ken Uggerud Enda en fantastisk personlighet i Rygge har måttet...

NAV-skandalen og EØS

NAV-saken er den mest omfattende skandalen både for innbyggere og tilliten til alle statsmaktene og statsforvaltningen i moderne tid.

Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den personen vi syntes er Norges nye gitarhelt, nemlig Tommy Kristiansen (f. 5. 5....

Frode Alnæs til Eftablues

Moss Bluesklubb har levd med oppbrettede ermer og høyt pågangsmot i en årrekke. Som de berømte perlene på på den like berømte...